Geplaatst op: 11-09-2013
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Reddingsbrigade redt 342 mensen uit levensbedreigende situatie

Reddingsbrigade redt 342 mensen uit levensbedreigende situatie
Deze zomer heeft de Reddingsbrigade Nederland 342 mensen gered die zonder ingrijpen van de vrijwilligers van de Reddingsbrigade deze zomer waarschijnlijk niet hadden overleefd. De Reddingsbrigade signaleert een jaarlijkse toename van het aantal mensen dat gedurende de zomer op en rond het water in levensbedreigende situaties komt. Vorig jaar moest de Reddingsbrigade nog in 275 gevallen ingrijpen in levensbedreigende situaties. Helaas overleden dit jaar 15 mensen tijdens het zwemmen.

"Directe oorzaak hiervan is lastig exact vast te stellen, maar recent onderzoek toont aan dat de afname van zwemvaardigheid bij kinderen en volwassenen een belangrijke reden kan zijn. Culturele pluriformiteit leidt er ook toe dat niet iedereen weet wat de gevaren zijn van recreëren aan het water. Ook in dit geval is het geven van juiste voorlichting en het op peil brengen van zwemvaardigheid van essentieel belang. Dit is overigens ook een van de conclusies uit het brancherapport ‘Zwemmen in Nederland’ van het Mulier Instituut dat in augustus werd gepresenteerd.” aldus Raymond van Mourik, directeur van Reddingsbrigade Nederland. In totaal moest de brigade afgelopen zomer meer dan 10.000 keer in actie komenBij de Reddingsbrigade werken 5.000 vrijwillige lifeguards.
Trefwoorden: zwemmen, veiligheid

CELTH





||| Nieuws |||

25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
24/12/24
Hoe elektrische machines bijdragen aan een duurzame logistiek
Duurzaamheid is een hot topic in de logistieke wereld. En dat is eigenlijk niet zo gek. Bedrijven zo...
13/12/24
Nederland moet niet wachten op uitspraak klimaatzaak, maar zelf voorloper zijn
Terwijl het Internationaal Gerechtshof momenteel een historische uitspraak voorbereidt over de juridische verplichtingen van landen om klimaatverandering tegen te gaan, benadrukt Transversal Professor of Sustainability Transitions Frans Melissen van de Breda University of Applied Science het belang van proactieve actie. Nederland, dat vaak als voorloper op duurzaamheidsgebied wordt gezien, moet volgens Melissen niet afwachten op deze uitspraak, maar zelf het voortouw nemen.
06/12/24
Exclusief voor leden
Wie wonnen de Columbus Travel Awards?
Op 2 december zijn de jaarlijkse Columbus Travel Awards uitgereikt aan organisaties en personen die zich inzetten voor een betere wereld voor reizigers én de lokale bevolking. Winnaars zijn Koning Aap & Shoestring, Stippl, hetkanWEL en Noorwegen.
03/12/24
Vakantiehuisjes steeds vaker duurzaam gerenoveerd
Steeds meer vakantiehuisjes worden op een duurzame manier gerenoveerd en hebben daardoor minder negatieve impact op het milieu.
02/12/24
Tijd vage duurzaamheidsclaims is voorbij
De speech van ACM-directeur Consumenten Edwin van Houten over toezicht op duurzaamheidsclaims bij het Nationaal Sustainability Congres laat ook zijn visie zien op de toekomst. De tijd van vage duurzaamheidsclaims lijkt voorbij.
29/11/24
Kennisinstellingen samen aan de slag met duurzame gastvrije transities
Het Regieorgaan SIA heeft het SPRONG-programma Gastvrije Transities goedgekeurd en een subsidie van twee miljoen euro toegekend. De nieuwe SPRONG-groep werkt in vier regionale transitiearena’s aan de thema’s klimaatneutraal, brede welvaart, healthy region en regeneratieve gebiedsontwikkeling.
15/11/24
Exclusief voor leden
Verantwoord reizen blijft groeien: Riksja Travel boekt succes
Verantwoord reizen wint aan populariteit, zoals blijkt uit de aanhoudende groei van reisorganisatie Riksja Travel. De organisatie, die nu tot de top 10 grootste touroperators in Nederland behoort en marktleider is op het gebied van verantwoorde rondreizen wereldwijd, zag in 2024 een omzetgroei van 25 procent.