Geplaatst op: 11-10-2013
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

ANWB en Staatsbosbeheer gaan samenwerken

ANWB en Staatsbosbeheer gaan samenwerken
De ANWB en Staatsbosbeheer gaan samenwerken om mensen te inspireren om Nederlandse natuur te ontdekken. In het Haagse Bos tekenden Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, en Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, deze week een samenwerkingsovereenkomst. Zo kunnen ANWB-leden bijvoorbeeld bijzondere tips van boswachters krijgen, speciale arrangementen  boeken of gebruik maken van exclusieve aanbiedingen.

De ANWB en Staatsbosbeheer willen mensen verleiden om Nederlandse natuur te ontdekken. Beide organisaties weten dat mensen tijdens hun vrije tijd even willen ontsnappen aan de waan van de dag en gericht naar ontspanning zoeken. De achterliggende behoefte daarbij is het beleven van een geluksmoment dat je samen met anderen kunt delen.

ANWB wil haar 4 miljoen leden inspireren bij hun keuze voor vrijetijdsbesteding en brengt in dat kader het Nederlandse vrijetijdsaanbod onder aandacht door het Land van de ANWB en haar diverse mediatitels.

Staatsbosbeheer beheert de helft van de Nederlandse natuur: een enorm palet aan verschillende natuurgebieden. Variërend van wildernis tot cultuurlandschappen en monumenten. De natuurgebieden zijn meer dan 92% opengesteld voor bezoekers. Staatsbosbeheer wil dé leverancier zijn van buitenbeleving in optima forma. Beide organisaties gaan elkaar helpen om hun ambities te realiseren.
Topics:Natuur
Trefwoorden: natuur, natuurbeleving, consumentenorganisaties, natuurbeheer, samenwerking

CELTH





||| Nieuws |||

25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
24/12/24
Hoe elektrische machines bijdragen aan een duurzame logistiek
Duurzaamheid is een hot topic in de logistieke wereld. En dat is eigenlijk niet zo gek. Bedrijven zo...
13/12/24
Nederland moet niet wachten op uitspraak klimaatzaak, maar zelf voorloper zijn
Terwijl het Internationaal Gerechtshof momenteel een historische uitspraak voorbereidt over de juridische verplichtingen van landen om klimaatverandering tegen te gaan, benadrukt Transversal Professor of Sustainability Transitions Frans Melissen van de Breda University of Applied Science het belang van proactieve actie. Nederland, dat vaak als voorloper op duurzaamheidsgebied wordt gezien, moet volgens Melissen niet afwachten op deze uitspraak, maar zelf het voortouw nemen.
06/12/24
Exclusief voor leden
Wie wonnen de Columbus Travel Awards?
Op 2 december zijn de jaarlijkse Columbus Travel Awards uitgereikt aan organisaties en personen die zich inzetten voor een betere wereld voor reizigers én de lokale bevolking. Winnaars zijn Koning Aap & Shoestring, Stippl, hetkanWEL en Noorwegen.
03/12/24
Vakantiehuisjes steeds vaker duurzaam gerenoveerd
Steeds meer vakantiehuisjes worden op een duurzame manier gerenoveerd en hebben daardoor minder negatieve impact op het milieu.
02/12/24
Tijd vage duurzaamheidsclaims is voorbij
De speech van ACM-directeur Consumenten Edwin van Houten over toezicht op duurzaamheidsclaims bij het Nationaal Sustainability Congres laat ook zijn visie zien op de toekomst. De tijd van vage duurzaamheidsclaims lijkt voorbij.
29/11/24
Kennisinstellingen samen aan de slag met duurzame gastvrije transities
Het Regieorgaan SIA heeft het SPRONG-programma Gastvrije Transities goedgekeurd en een subsidie van twee miljoen euro toegekend. De nieuwe SPRONG-groep werkt in vier regionale transitiearena’s aan de thema’s klimaatneutraal, brede welvaart, healthy region en regeneratieve gebiedsontwikkeling.
15/11/24
Exclusief voor leden
Verantwoord reizen blijft groeien: Riksja Travel boekt succes
Verantwoord reizen wint aan populariteit, zoals blijkt uit de aanhoudende groei van reisorganisatie Riksja Travel. De organisatie, die nu tot de top 10 grootste touroperators in Nederland behoort en marktleider is op het gebied van verantwoorde rondreizen wereldwijd, zag in 2024 een omzetgroei van 25 procent.