Concept ‘slow cruise’ gelanceerd door Costa Cruises

Onder de naam Costa neoCollection introduceert Costa Cruises een nieuwe manier van cruisen waarbij de nadruk ligt op meer tijd om te ontspannen en ‘off the beaten track’ bestemmingen te ontdekken. Al eerder introduceerde de Italiaanse rederij het ‘fly & cruise’ concept (in de jaren ’50), rond-de-wereldcruises, minicruises en wintercruises in de Middellandse Zee. Aan deze reeks wordt nu de ‘slow cruise’ neoCollection toegevoegd.
Tegemoetkomen aan individuele wensen reizigers
Het nieuwe ‘slow cruise’ concept is een geheel nieuwe cruisebeleving waarbij
beter wordt tegemoet gekomen aan de individuele wensen van de reiziger op basis
van reisritme en wensen, zowel aan boord als aan land. Dit betekent routes met
nieuwe bestemmingen aan boord van kleinere schepen. De vaarschema’s bevatten
langere stops in de aanleghavens waardoor de reiziger meer mogelijkheid krijgt
om de bestemming grondiger te verkennen. Ook zullen er excursies op maat worden
aangeboden die geschikt zijn voor kleinere groepen en wordt aan boord ingespeeld
op persoonlijke wensen.
Bijzondere cruises
De twee schepen die hiervoor worden ingezet zijn de Costa neoRomantica en Costa’s laatste aanwinst de Costa neoRiviera. Deze relatief kleine schepen zijn ideaal voor slow cruisen omdat zij gemakkelijker bij de minder bekende bestemmingen kunnen komen. Het project neoCollection gaat op 9 februari 2014 van start met een bijzondere cruise genaamd Grand African Tour. Deze vertrekt vanuit Dubai aan boord van de Costa neoRiviera en duurt 62 dagen. Het combineert de stranden van de Indische Oceaan met een safari in Zuid-Afrika. De Costa neoRiviera zal ook in de lente en de zomer van 2014 een nieuwe dimensie toevoegen aan cruises met 12-daagse reizen in de Middellandse Zee, weg van het massatoerisme, meent het cruisebedrijf.
Nadruk gastronomie op producten en tradities van aanleghaven
Op de cruises van de neoCollection wordt er nog meer gefocust op het
gastronomische aspect, zowel aan boord als aan land. De nadruk wordt gelegd op
lokale producten en gastronomische tradities in de aanleghavens. Vandaar de
regionale gerechten op de menukaart en excursies die in het teken staan van de
lokale smaken en geuren. Speciaal hiervoor wordt er samengewerkt met de Universiteit
van de Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo.