Geplaatst op: 25-11-2013
Auteur: Jessy Janga
NRIT Media

Publiciteitscampagne erkende Veluwse streekproducten

Publiciteitscampagne erkende Veluwse streekproducten

Het Veluws Bureau voor Toerisme, de Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) en Van de Mheen FoodServices zetten samen erkende Veluwse streekproducten op de (menu)kaart. 


De 3 partijen bekrachtigen hun samenwerking op dinsdag 26 november, tijdens een bijeenkomst op landgoed Schovenhorst in Putten. Groothandel Van de Mheen Foodservices zorgt voor de distributie, SPN voor de certificering en het Veluws Bureau voor Toerisme voor extra promotie.


Keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’
In 2012 ontwikkelde het Veluws Bureau voor Toerisme samen met de Stichting Streekeigen Producten Nederland het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’. Dit landelijk erkende streekkeurmerk garandeert de consument dat het betreffende product is gemaakt op de Veluwe, van Veluwse ingrediënten en dat de herkomst bekend en gegarandeerd is. De producenten die het keurmerk mogen gebruiken, hebben alle uitgangspunten onderschreven en zijn gehouden aan het naleven daarvan.


Ook in horeca meer streekproducten
Ook in de horeca wordt steeds vaker gebruik gemaakt van producten uit eigen streek. Met tv-zenders als 24Kitchen en programma’s als Masterchef en Keuringsdienst van Waarde is de belangstelling voor lokale producten sterk toegenomen. Vaak genoeg is de wil er wel, maar ontbreekt de tijd om ‘de boer op te gaan’. Van de Mheen Foodservices, SPN en het Veluws Bureau voor Toerisme gaan daarom hun krachten bundelen.


Veluwe als culinaire bestemming
Door de samenwerking wordt het voor chef-koks een stuk gemakkelijker om streekproducten te gebruiken. Ook zullen erkende producenten zo meer afzetkanalen krijgen, zodat ook de consument vaker kan genieten van alles dat de Veluwe op culinair gebied te bieden heeft. Bovendien wordt getracht het imago van de Veluwe als culinaire bestemming te versterken.


Verkiezing ‘Beste streekrestaurant van de Veluwe’
Naast een grote publiciteitscampagne zullen Van de Mheen Foodservices, SPN en het VBT in 2014 gezamenlijk een verkiezing organiseren voor het ‘Beste streekrestaurant van de Veluwe’. Horecabedrijven, variërend van fastfoodrestaurants tot culinaire brasserie, kunnen hierbij meedingen als ze bij de bereiding van hun gerechten erkende streekproducten gebruiken.


Keurmerk goed voor reputatie
Daarnaast mogen de horecabedrijven het bijbehorende logo gebruiken. "Het keurmerk is voor horecabedrijven een mooi PR-instrument”, aldus Dagmar Kroezen van het Veluws Bureau voor Toerisme. "Je laat daarmee zien dat je lokaal betrokken bent. Ook staat het voor eerlijke en kwalitatief hoogwaardige producten. Dat komt je reputatie zeker ten goede.”


Direct contact tussen producent en afnemer
Door de samenwerking met groothandel Van de Mheen Foodservices in Harderwijk is de keten van product naar consument compleet. Aalt van de Mheen: "Wij voelen ons als Harderwijks bedrijf zeer verbonden met de Veluwe en wilden dat graag meer tot uiting brengen in ons assortiment. Door ook streekproducten aan de bestellijst toe te voegen, komen we tegemoet aan een toenemende vraag naar streekproducten vanuit de horeca. Voor chefkoks is er niets mooiers dan te werken met producten uit eigen streek. De producenten houden bovendien zelf het contact met de afnemers. Bestellen gebeurt gewoon bij hen zelf. Wij zorgen voor de distributie daarvan. Een goede en persoonlijke relatie staat bij ons voorop."

Trefwoorden: marketing, horeca, Veluwen, streekproducten, samenwerking, culinair

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

08/11/24
Pilot met Biesboschvaantje om recreatieve voorzieningen te financieren
In 2025 start de gemeente Drimmelen een pilot met het Biesboschvaantje, een initiatief van Stichting Recreatief Drimmelen en lokale ondernemers. Het Biesboschvaantje is bedoeld voor gebruikers van de Biesbosch, die hiermee kunnen bijdragen aan het onderhoud en beheer van recreatieve voorzieningen.
21/10/24
Exclusief voor leden
Boot Holland wil meer beleving zijn
In 2025 gaat Boot Holland een fase in. De indoor watersportbeurs van Nederland krijgt een moderne nautische look, wat zowel vaste bezoekers als nieuwe watersportliefhebbers aanspreekt.
15/10/24
Exclusief voor leden
Inclusieve watersport bij RiF010
Van 7 tot en met 12 oktober vond de Week van de Toegankelijkheid plaats, waarbij RiF010 heeft laten zien dat inclusiviteit in de watersport echt belangrijk is. En gewoon ook kan.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
09/10/24
 Peter Brussel - Algemeen Voorzitter HISWA-RECRON - overleden
Peter Brussel, Algemeen Voorzitter van HISWA-RECRON, is op zondag 6 oktober 2024 onverwachts overleden.
20/09/24
Exclusief voor leden
Jachthaven open bij Blauwestad
Met de opening van twee nieuwe bruggen en een extra jachthaven is weer een vernieuwing bereikt in He...
08/07/24
Grotere boten kunnen via Súd Ie van Dokkum naar Lauwersoog
De Vaarroute Súd Ie is sinds kort in zijn geheel bevaarbaar voor boten in de DM-klasse met een beperkte diepgang en met een maximale hoogte van 2.40 meter. Om dit mogelijk te maken zijn alle bruggen op de route de afgelopen jaren verhoogd naar 2.50 meter.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.