Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak
Leeuwarden moet tot 2018 wachten tot het Culturele
Hoofdstad van Europa is en toch is het nu ook al een beetje hoofdstad. Leeuwarden
is in 2015 Hoofdstad van de Smaak.
De start vindt plaats door een tentoonstelling in het Natuurmuseum. Reden voor
het Natuurmuseum om het onderwerp Food smakelijk voor het voetlicht te brengen
in het Smaakparadijs. Deze tentoonstelling duurt tot en met 1 maart 2015. "Het
leuke van een onderwerp als smaak is dat er natuurlijk veel geproefd gaat worden.
Zet je smaakpapillen op scherp en stap in de wondere wereld van zoet, zout,
zuur en bitter. Tijdens deze periode zijn we extra lang geopend: dagelijks van
10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen.” De
tentoonstelling is gericht op kinderen.
Voordat bezoekers het Smaakparadijs betreden moeten ze eerst de eet-eed
afleggen: "Hierbij beloof ik plechtig nooit meer te zeggen ‘dat lust ik niet’
zonder eerst te proeven”. Met een strippenkaart in de hand kunnen kinderen
vervolgens de stands in het atrium bezoeken. De stands zijn net zo opgebouwd
als de smaakpapillen op je tong: voorin zoet, gevolgd door zout met daarachter
zuur en achterin bitter.
Trefwoorden: Natuurmuseum, smaak, Hoofdstad van de Smaak, Leeuwarden
|
|
30/10/24
Menno Stokman, directeur van het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH), neemt na ruim zeven jaar afscheid. Per 1 januari 2025 treedt hij in dienst bij de gemeente Wageningen als strategisch adviseur voor het Netwerk Kennissteden Nederland.
|
29/10/24
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs het kennisevent ‘Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming. Primeur voor Nederland. Presentatie van internationaal onderzoek: 'Creating equitable destinations: How to manage and distribute tourism’s value to better serve communities'.
|
11/10/24
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
|
25/09/24
Wat brengt de toekomst voor toerisme? Zijn dat robots in de keuken, virtuele avonturen of structurele personeelstekorten? Lector ‘Disruption, Innovation and New Phenomena’ Ian Yeoman bij NHL Stenden Hogeschool, schetste in zijn inauguratiespeech vier scenario's voor de sector.
|
24/06/24
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
|
18/03/24
Toerisme blijft in Europa hoog op de politieke agenda staan. De huidige Europese Commissie zal na de verkiezingen haar uiterste best doen toerisme op EU-niveau goed op de agenda te houden.
|
30/01/24
In het Professional Doctorate voor Leisure, Tourism & Hospitality traject is Armand Odekerken ingestapt. Odekerken onderzoekt hoe verschillende hotelketens duurzaamheidsstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren die voldoen aan de wetgeving over Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
|
11/01/24
De onderzoekers van CELTH zijn samen met werkveldpartners met maar liefst vier nieuwe projecten gestart. De projecten richten zich op een bewonersprofijt en -betrokkenheid, een eerlijker verdeling van de voordelen van toerisme en een rankingsystematiek voor duurzame prestaties van natuurhuisjes.
|
Momenteel geen berichten aanwezig.
|