Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 27-02-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

NHTV-student ontwikkelt pop-up restaurant

NHTV-student ontwikkelt pop-up restaurant

Een NHTV-studente heeft een pop-up restaurant in Breda ontwikkeld. Bijzonder aan het concept is dat het restaurant bijna volledig gebruik maakt van hergebruikte materialen. Het restaurant is slechts vier dagen open. De eerste avond is al volgeboekt. Danielle won met haar restaurant de publieksprijs tijdens de NHTV Entrepreneurship Award.


Voor haar afstudeerproject, heeft Danielle van Houtum, student International Real Estate and Facility Management van NHTV Breda een pop-up concept ontwikkeld. Met dit pop-up restaurant vraagt zij aandacht voor het hergebruiken van materialen en het invullen van leegstaande panden op unieke locaties in Breda.


Restaurant vol gedoneerde spullen

Naast het ontwikkelen, opzetten en coördineren van een hospitality gerelateerde organisatie, een van de einddoelen van de opleiding, vindt Danielle het belangrijk aandacht te schenken aan de wegwerpeconomie waarin wij tegenwoordig leven. Door middel van co-creatie en up-cycling geeft zij gedoneerde producten, zoals stoelen, borden en glazen, een tweede leven in haar pop-up restaurant. In ruil hiervoor ontvangt de gulle gever korting op de diner-tickets en zal gedurende de avond zijn of haar gedoneerde spullen in een nieuw daglicht terug zien. Daarnaast biedt dit pop-up concept een mooie oplossing voor de grote leegstand in en om het centrum van Breda.


Entrepreneurship Award

Met het pop-up restaurant won Danielle de publieksprijs tijdens de NHTV Entrepreneurship Award, een erkenning voor jong ondernemerschap. In de toekomst wil Danielle haar concept ook uitbreiden naar andere steden.


Menu, prijs en data

Het menu bestaat uit Upscale Comfort Food gerechten, traditionele gerechten met een speciale twist. Een diner-ticket, een drie gangen menu excl. drank, kost €30,-. Indien vooraf oude producten worden gedoneerd, dan kan de korting oplopen tot €10,-.


Het innemen van serviesgoed, meubilair en anders soort gebeurt op 9 en 11 maart. Het eerste diner vindt op 13 maart plaats in de Watertoren, Speelhuislaan 158. Deze avond is al geheel uitverkocht. Flourish opent haar deuren eveneens op 14, 20 en 21 maart, reserveren kan via de

website. De locaties worden te zijner tijd bekend gemaakt via Facebook.

Link: http://wijzijnflourish.nl
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, restaurants

CELTH



||| Nieuws |||

18/04/25
Website Ophetwater.nl voor routes op het water
Het Watersportverbond heeft een nieuwe website gelanceerd: Ophetwater.nl. Deze gebruiksvriendelijke ...
18/04/25
Nederlands toerisme licht in de min in eerste twee maanden van 2025
Nederland heeft in toeristisch opzicht een matige eerste twee maanden van 2025 achter de rug. Het aantal gasten in logiesaccommodaties daalde met 2,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2024. In overnachtingen gemeten was de daling met -4,0% nog sterker.
18/04/25
Exclusief voor leden
Efteling kondigt nieuwe familieattractie en heropening van Wonder Hotel aan
De Efteling heeft spannende nieuwtjes voor haar bezoekers. Zo komt er een nieuwe familie-attractie en heropent het Eftelinghotel na een grondige renovatie.
18/04/25
Camperverhuurplatform Goboony professionaliseert hulpverlening
Goboony, het grootste camperdeelplatform van Europa, gaat een nauwe samenwerking aan met VHD Alarmcentrale, dé specialist in camperhulpverlening.
18/04/25
Oprichters KNAB en Albelli investeren €1 miljoen in snelgroeiend platform Glampings.com
Bij 2de investeringsronde heeft Glamping.com een groeikapitaalinjectie opgehaald om luxe camperen toegankelijker te maken voor een breed publiek.
18/04/25
Zuid-Limburg optimaliseert fietsknooppuntennetwerk
Zuid-Limburg heeft haar fietsknooppuntennetwerk herzien en geoptimaliseerd op het gebied van spreiding, beleving en veiligheid. Al met al zijn er deze winter een kleine 75 Zuid-Limburgse knooppunten bijgekomen, met een totale lengte van zo’n 400 km.
18/04/25
Nationale Campermarkt trekt ruimt 3.200 bezoekers
De grootste particuliere campermarkt van Europa laat 25% van de campers van eigenaar wisselen
18/04/25
Favoriete Paasbestemmingen volgens Booking.com
Welke bestemmingen zijn voor Nederlanders rond de Paasdagen favoriet voor een korte vakantie? Booking.com dook in haar data en ziet interessante trends.

||| Agenda |||

05/05/25 t/m 11-05-25
05/05/25 t/m 11-05-25: The Greater Bay Area Leisure Tour
Het Nederlandse J2Leisure organiseert samen met haar Chinese partner Glopen van 5 tot en met 11 mei ...
20/05/25
20/05/25 t/m 20-05-25: LDA Kennisdag: Innovatie in data
Op dinsdag 20 mei staat, op de LDA Kennisdag 2025, alles in het teken van innovatie in data&nbs...
26/05/25
26/05/25 t/m 26-05-25: European Sustainable Tourism Mobility Forum 2025
De Breda University of Applied Sciences organiseert in samenwerking met het Ministerie van Infr...
24/06/25
24/06/25 t/m 24-06-25: Vakbeurs Vakantiehuis van de Toekomst
Het kennisplatform 'Vakantiehuis van de Toekomst' organiseert op dinsdag 24 juni 2025 de vakbeurs 'V...
25/06/25
25/06/25 t/m 25-06-25: Vakbeurs Family Entertainment Centers
Pleisureworld organiseert op woensdag 25 juni 2025 de Vakbeurs Family Entertainment Centers op ...