Studenten Saxion aan de slag met horecaconcept BUUF in de Serre
Carmen Visser (23) en Cesare Bentvelzen (24) twee
vierdejaars studenten Hoger Hotelonderwijs van Saxion kunnen per direct aan de
slag met hun horecaconcept BUUF in de Serre in het monumentale klooster
Mariënhof in Amersfoort.
Twee jaar lang mogen ze kosteloos gebruikmaken van de horecaruimte. Bovendien
krijgen ze een startkapitaal om hun concept te realiseren en worden ze
gecoacht.
Dromen van taarten
bakken
Het idee voor BUUF in de Serre ontstond tijdens hun mbo-studie. De twee
buurmeisjes droomden toen al van het ondernemerschap waarin hun passie voor het
taartenbakken en visie op gastvrijheid samen zou komen. En toen daar ineens de
Hart & Ziel-prijsvraag van het Mariënhof voorbij kwam, twijfelden ze geen
moment.
Carmen Visser: "Dit was te mooi om waar te zijn, deze kans konden we niet
laten liggen!" De studentes gaan nu kijken of ze hun afstudeeropdracht
kunnen doen binnen hun eigen bedrijf.
De wedstrijd was niet zomaar een opdrachtje. "Het was hard werken, maar we hadden wel een goed gevoel. We stonden helemaal achter ons ondernemingsplan voor BUUF in de Serre!" Een uniek horecaconcept in Amersfoort waar je van heerlijke ambachtelijke taarten en misschien zelfs van een lekker wijntje kunt genieten. Toch kwam de winst onverwacht. De studenten durfden er niet teveel op te hopen. "Maar dit is super, zo fijn dat alle energie die we erin hebben gestoken niet voor niks is geweest!" De twee gaan eerst bijkomen van alle hectiek, maar binnenkort is iedereen welkom bij BUUF in de Serre.
Volg de ontwikkelingen van BUUF in de Serre via deze facebookpagina.
Blijf scherp, volg NRITmedia altijd.