Pop-up de nieuwe trend?

Amsterdam: Foodtrucks op 24 locaties
Op maandag 29 juni startte in Amsterdam de pilot voedselwagens: ‘Lekker eten op straat’. Vijftig innovatieve ondernemers bieden op 24 verschillende locaties in de stad ‘streetfood’ aan. De ondernemers wisselen daarbij elk dagdeel van locatie.
Er waren 150 aanvragen bij de gemeente Amsterdam binnenkomen. De initiatieven werden op basis van een puntensysteem gewaardeerd op voedselkwaliteit (in hoeverre biologisch, lokaal geproduceerd, vernieuwend); innovatief gehalte en duurzaamheid van het foodtruckconcept en duurzaamheid.
Rotterdam: Eten en drinken op bijzondere locaties
In Rotterdam kun je deze zomer op een dak van een parkeergarage, in een oud zwembad, in een Middeleeuwse kerk of met uitzicht op de grootste haven van Europa een consumptie nuttigen. Wie deze zomer van de gebaande paden af wil wijken, pakt een terrasje in Rotterdam. Een selectie uit het Rotterdamse aanbod:
Pop-up stadspark DÂK is weer terug. Dit keer popt DÂK in augustus op bovenop de parkeergarage Parking Westblaak. In dit stadspark proef je de invloed van wereldsteden als New York, Barcelona en Bangkok, maar dan op z'n Rotterdams. Je kunt er een drankje drinken, samen vlees roosteren op de barbecue, optredens bekijken of samen sporten.
In de vleugel van de Middeleeuwse Laurenskerk, in hartje Rotterdam, is deze zomer het pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw gevestigd. Het terras is gelegen voor de Gotische kerk. De Swarte Leeuw serveert Belgische abdijbiertjes en bourgondische versnaperingen.
Boven op het markante groothandelsgebouw, pal naast het centraal station, zit de pas geopende The Suicide Club. Deze eerste rooftopbar biedt het dakterras cocktails, (live) muziek, zeefruit van de bbq en uitzicht over de skyline van Rotterdam.
Pop-up visrestaurant la Plancha is alleen geopend in de zomer, bij mooi weer. Het restaurant met open keuken is opgebouwd boven het water op het landhoofd van de oude Willemsbrug, op het Noordereiland in Rotterdam. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over het water en de skyline van de stad. De verse vis wordt ter plaatse bereid op de plancha (bakplaat) zolang de voorraad strekt.