Geplaatst op: 18-03-2016
Auteur: Marc Gerlings

Molenhuis stapt uit verband en gaat zelfstandig verder

Molenhuis stapt uit verband en gaat zelfstandig verder

Zeilschool Het Molenhuis in Woudsend (Friesland) kiest haar eigen koers. Samen met de bestaande staf en de instructeurs is gekozen om vanaf dit voorjaar als zelfstandige zeilschool verder te gaan. Het bedrijf was aangesloten bij Vinea.

Reden voor de verzelfstandiging is dat een kleinere, enthousiaste zeilschool dichter bij haar cursisten staat. "Volgens ons paste het Molenhuis-gevoel niet meer bij de grote organisatie waarin we opereerden”, aldus Molenhuis directeur Jeroen Wolthuis. "Samen met de instructeurs, kampstaf en het kader hebben wij er voor gekozen als zelfstandige zeilschool verder te gaan. Zodat we voor de honderden cursisten, die vaak al jaren bij ons te gast zijn, maar ook voor de nieuwe cursisten, dat unieke Molenhuis-gevoel kunnen behouden en versterken”.


Zeilschool
Het Molenhuis organiseert zeilkampen voor jongeren van 7 tot 18 jaar. Onder leiding van een hecht team van ervaren instructeurs, die al jaren lesgeven op het Molenhuis, kunnen de cursisten de felbegeerde CWO diploma’s halen. Wolthuis: "Onze passie is de jeugd te leren zeilen en een zeilkamp te bezorgen om nooit meer te vergeten. Dat doen we vanuit de mooiste plek in Friesland. Bij een houtzaagmolen uit 1719.


"De groepsaccommodatie Het Molenhuis leent zich uitstekend voor het exploiteren van een zeilschool”, aldus Maarten van der Eijk, directeur van Sail-a-way Sneekermeer. "Als verhuurder zijn we blij samen te kunnen werken met een zeilschool die zich alleen focust op deze locatie. Het gaat er ons om dat de cursisten tijdens de zomermaanden
én veel zeilplezier beleven én op een prachtige accommodatie verblijven”.


Trefwoorden: zeilen, watersport, Friesland

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

02/01/25
Miljoen euro voor Romeins Museum Heerlen
Het Thermen Museum in Heerlen krijgt een nieuwe toekomst. De provincie Limburg heeft een subsidie van 1 miljoen euro toegekend aan de gemeente Heerlen om het unieke erfgoed duurzaam te behouden en te ontwikkelen. Het museum gaat verder onder de naam Romeins Museum.
31/12/24
Erfgoedbeleving in kaart gebracht
Zijn Nederlanders in erfgoed geinteresseerd en welke interactie hebben ze ermee? Dat is in kaart gebracht door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN).
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
20/12/24
Museum Arnhem sluit recordjaar af met meer dan 100.000 bezoekers
Museum Arnhem heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Met meer dan 100.000 bezoekers in 2024 heeft het museum een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
06/12/24
Exclusief voor leden
Ohoe chatbot beantwoordt vragen over erfgoed
Wie een vraag heeft over erfgoed, kunst of natuur kan die voortaan stellen aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ErfgoedApp. Zo maakt FARO de ontdekking van erfgoed in de buurt nog laagdrempeliger en eenvoudiger.
06/12/24
Museum Prinsenhof Delft na 5 januari dicht
In de laatste maand vóórdat Museum Prinsenhof Delft op zondag 5 januari 2025 tijdelijk sluit voor een omvangrijke verbouwing en vernieuwing organiseert het museum een speciaal programma.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.