Texel houdt twee amusetours
Traditioneel wordt
een culinair evenement zoals een proeverij meestal meer één keer per jaar
gehouden. Door het toerisme ziet Waddeneiland Texel kans om dit jaar twee
Amusetours te houden. De achtergrond van de ontwikkeling is de versterking van
het culinaire aanbod en productontwikkeling.
Op zaterdag 16 april 2016 wordt Texels eerste Amusetour van dit jaar gehouden
in Den Burg. Fijnproevers kunnen deze dag een culinaire route uitstippelen
langs deelnemende restaurants om daar verwend te worden met verfijnde
gerechtjes en bijpassende wijnen. Dankzij de grote populariteit van de
Amusetour volgt dit jaar nog een tweede editie, op vrijdagavond 10 juni in
Oudeschild.
Positionering
culinair versterken
Texel is de afgelopen jaren enorm gegroeid op culinair gebied. In restaurants
en eetcafés wordt op hoog niveau gekookt en de chef-koks van het eiland maken
dankbaar gebruik van de mooiste lokale ingrediënten. Verse vis, waddengarnalen,
oesters, lamsvlees, zilte groenten, schapenkaas, lokaal geteelde asperges en
heerlijke eilandlikeuren worden verwerkt in een scala aan gerechten – van zoet
tot zilt. Een ideale manier om kennis te maken met de nieuwe eilandkeuken is de
Amusetour Texel, waarbij je met een passe-partout je eigen route uitstippelt
langs deelnemende restaurants. Zij doen tijdens deze culinaire wandeling hun
uiterste best om te laten zien en proeven waar ze in uitblinken en schenken bij
de gerechtjes die ze serveren een mooi glas wijn.