Hollands poffertjesrestaurant open in Europa-Park
Afgelopen maandag was een bijzondere dag voor zes studenten van NHTV uit Breda. Samen met directeur/eigenaar Thomas Mack openden zij officieel het poffertjesrestaurant waarvoor zij de eerste ideeën hebben ontwikkeld. Deze toevoeging in het Nederlandse themagebied blijkt al meteen in de smaak te vallen. Volgende week staat de opening van alweer een nieuw restaurantconcept op het programma: Spices.
Europese eetculturen
Europa beleven betekent in Duitslands grootste attractiepark ook dat men er in
de verschillende themagebieden kan genieten van het typische eten en drinken
uit de gepresenteerde landen. In de meer dan 50 verschillende restaurants en
eetkramen van het park serveert men onder andere tapas en paella, raclette,
Scandinavische visgerechten, gyros en moussaka, 'Kaiserschmarrn' met
'Zwetschgenkompott' en 'fish and chips'. Vanaf nu kunnen bezoekers ook in het
nieuwe Molencafé terecht voor een typisch deeggerecht van Nederlandse bodem:
poffertjes!
De nieuwe aanwinst kent nog een extra Nederlands tintje, want studenten van de studierichting Attractions and Theme Park Management uit Breda hebben hiervoor de eerste ideeën geleverd. Bij de officiële opening bedankte Thomas Mack de studenten voor de fijne samenwerking en het gedegen plan dat zij hebben uitgewerkt.