Geplaatst op: 11-05-2016

Het ontwikkelen van recreatieterreinen

Ontwikkelingsteam boost geven

Het ontwikkelen van recreatieterreinen
Maas rbm

De recreatiebranche is onder druk van de crisis op zoek gegaan naar verbetering of verandering van de bestaande verdienmodellen. Zo is het ontwikkelen van recreatieterreinen ook behoorlijk veranderd. Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij is al ruim 35 jaar gespecialiseerd in het taxeren, aankopen en verkopen van bedrijven in verblijfsrecreatie, watersport en dagrecreatie. Inmiddels wordt Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij ook vaak ingeschakeld bij de ontwikkeling van recreatieterreinen.


Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij is in de jaren tachtig opgericht door de inmiddels overleden Thomas Maas. Hij kwam min of meer bij toeval met de recreatiebranche in aanraking, vond het een erg leuke sector en maakte de switch van woningmakelaardij naar bedrijfsmakelaardij met als specialisme recreatiebedrijven. Hij heeft een stevige basis voor het kantoor weggezet met vestigingen in Den Bosch en Huizen. De scherpe focus heeft bij het team veel specialistische en praktische kennis van deze markt opgeleverd. "We kunnen ondernemers van A tot Z begeleiden in de aan- of verkoop en de taxatie van hun recreatie bedrijf en willen daarin absolute kwaliteit leveren.”


Weer investeren?

Het specialisme, het netwerk en de gesprekken met recreatieondernemers heeft geleid tot het inzicht dat recreatieondernemers weer willen investeren en de ontwikkelingsmogelijkheden op hun recreatiebedrijf willen onderzoeken. Indien er planologisch mogelijkheden zijn voor uitbreiding en/of de bouw van chalets of recreatiewoningen, dan is de volgende stap om die mogelijkheden te gaan benutten. Maar waar begin je?



Impressie van een nieuw project aan zee.


Ontwikkeling aansturen

Inmiddels krijgt Maas RBM frequent de vraag om te onderzoeken of er ontwikkelingsmogelijkheden zijn en om die ontwikkelingsmogelijkheden verder te concretiseren. Dat resulteert dan in de opdracht om op te treden als projectmanager die een ontwikkelingsteam samenstelt en aanstuurt. Het bouwen en verkopen van de chalets of recreatiewoningen is één ding, maar de weg er naar toe kent vele facetten. Enkele aspecten:


• hoe krijg ik mijn bestaande jaarplaatsen leeg?

• verkoop ik de kavel, of geef ik die uit in erfpacht of met een afgekochte huur?

• wat is planologisch toegestaan?

• hoe zit een en ander fiscaal?

• wie gaat de toekomstige verhuur verzorgen?

• verkoop ik met of zonder een rendementsgarantie?


De projectmanager stelt samen met de recreatieondernemer het ontwikkelingsteam samen. Het team dient enkel te bestaan uit deskundigen die ervaring hebben in de recreatiesector. Dus een ter zake kundige advocaat, notaris, bouwer, ontwikkelaar of verhuurorganisatie. Op die manier hoeft het wiel niet opnieuw te worden uitgevonden en is succes verzekerd!


Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij

Klaas van Erp MRICS RT

www.maasrbm.nl


Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     





       

       

       
       
       

       

    ||| Nieuws |||

    25/12/24
    Op weg naar 2025
    Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
    24/12/24
    Hoe elektrische machines bijdragen aan een duurzame logistiek
    Duurzaamheid is een hot topic in de logistieke wereld. En dat is eigenlijk niet zo gek. Bedrijven zo...
    13/12/24
    Nederland moet niet wachten op uitspraak klimaatzaak, maar zelf voorloper zijn
    Terwijl het Internationaal Gerechtshof momenteel een historische uitspraak voorbereidt over de juridische verplichtingen van landen om klimaatverandering tegen te gaan, benadrukt Transversal Professor of Sustainability Transitions Frans Melissen van de Breda University of Applied Science het belang van proactieve actie. Nederland, dat vaak als voorloper op duurzaamheidsgebied wordt gezien, moet volgens Melissen niet afwachten op deze uitspraak, maar zelf het voortouw nemen.
    06/12/24
    Exclusief voor leden
    Wie wonnen de Columbus Travel Awards?
    Op 2 december zijn de jaarlijkse Columbus Travel Awards uitgereikt aan organisaties en personen die zich inzetten voor een betere wereld voor reizigers én de lokale bevolking. Winnaars zijn Koning Aap & Shoestring, Stippl, hetkanWEL en Noorwegen.
    03/12/24
    Vakantiehuisjes steeds vaker duurzaam gerenoveerd
    Steeds meer vakantiehuisjes worden op een duurzame manier gerenoveerd en hebben daardoor minder negatieve impact op het milieu.
    02/12/24
    Tijd vage duurzaamheidsclaims is voorbij
    De speech van ACM-directeur Consumenten Edwin van Houten over toezicht op duurzaamheidsclaims bij het Nationaal Sustainability Congres laat ook zijn visie zien op de toekomst. De tijd van vage duurzaamheidsclaims lijkt voorbij.
    29/11/24
    Kennisinstellingen samen aan de slag met duurzame gastvrije transities
    Het Regieorgaan SIA heeft het SPRONG-programma Gastvrije Transities goedgekeurd en een subsidie van twee miljoen euro toegekend. De nieuwe SPRONG-groep werkt in vier regionale transitiearena’s aan de thema’s klimaatneutraal, brede welvaart, healthy region en regeneratieve gebiedsontwikkeling.
    15/11/24
    Exclusief voor leden
    Verantwoord reizen blijft groeien: Riksja Travel boekt succes
    Verantwoord reizen wint aan populariteit, zoals blijkt uit de aanhoudende groei van reisorganisatie Riksja Travel. De organisatie, die nu tot de top 10 grootste touroperators in Nederland behoort en marktleider is op het gebied van verantwoorde rondreizen wereldwijd, zag in 2024 een omzetgroei van 25 procent.