Geplaatst op: 08-11-2016
Auteur: Marc Gerlings

Ontmoet de innovaties van centres of expertise op 15 en 16 november

Ontmoet de innovaties van centres of expertise op 15 en 16 november
De General Assembly (GA) is het halfjaarlijkse event voor en door het landelijke netwerk van Centres of expertise Centra voor innovatief vakmanschap en publiek-private samenwerkingen (PPS) uit het Regionaal investeringsfonds. CELTH, Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality presenteert ook zijn vooruitgang. Kom al die innovaties bekijken in Bergen op Zoom en denk mee in Breda.

Centers of Expertise zijn samenwerkingsverbanden waarin bedrijven, onderwijs en overheid samen innoveren, experimenteren en investeren ten behoeve van het beroepsonderwijs van morgen. Ze jagen innovatie aan met de markt èn voor de markt en voeden daarmee tegelijkertijd het onderwijs. De eerste Centra startten in 2011; het netwerk is sindsdien exponentieel gegroeid tot 116 Centra/PPSen.

De General Assembly: 15 & 16 november
Dit keer treft het landelijke netwerk elkaar op 15 en 16 november 2016 in Bergen op Zoom en Breda. Deze 8e editie heeft als thema ‘SHARING CREATION’.

15 november de innovatieve resultaten
Op 15 november biedt poppodium Gebouw T (Bergen op Zoom) letterlijk een podium aan succesprojecten uit het hele land. Op de innovatie-expo vindt u de meest recente (onderwijs)innovaties die met èn voor de markt zijn gerealiseerd. Van waterzuivering tot duurzame DJ-tafels. 27 centres presenteren hun innovatieve werk. Een plek om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Je gaat zeker met nieuwe plannen, contacten en ideeën naar huis. Aansluitend is er een netwerkborrel en buffet.

16 november kenniscentra nog beter inrichten
Op de tweede dag kunt u concreet aan de slag met het verder aanjagen van vernieuwing in het onderwijs, nu in Breda. Op 16 november zijn we bij voormalig kasteel en seminarie St. Joost en gaan we de diepte in. Hoe lever je beter afgestudeerden? Experts die direct inzetbaar zijn? Laat ook uw stem horen in het dialoog horen en ontwikkel mee. In peer-to-peer werksessies gaan we in op actuele thema’s, zoals Leven Lang Leren en Internationalisering, (markt)kennis terugkoppelen in het onderwijs en financieringsconcepten.

Hans Dominicus, directeur CELTH: "Het gaat op deze dag in Breda om kennisuitwisseling om de centres nog beter te maken. Zeer betrokken bedrijven mogen zeker aanwezig zijn om mee te denken. We zijn er om de bruggen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs te slaan. De eerste dag in Bergen op Zoom gaan om de resultaten. Op de tweede dag delen we kennis om de kenniscentra nog beter in te richten. Bedrijven zijn van harte welkom op beide dagen. Vergeet je niet aan te melden, maar de bijeenkomst zelf is gratis.”

Aanmelden en meer informatie
Kortom: een tweedaags programma dat ondernemers prikkelt, upcoming professionals aan het woord laat, en blik richt op morgen. Daartoe hebben we ook meerdere special guests uitgenodigd die samen met ons naar morgen kijken. Wie precies? Dat houden we nu nog even stil, meldt CELTH over de tweedaagse. Je kunt je aanmelden via deze link.
Topics:CELTH
Trefwoorden: innovatie, toerisme, celth,

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

30/10/24
Menno Stokman verlaat CELTH na zeven jaar
Menno Stokman, directeur van het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH), neemt na ruim zeven jaar afscheid. Per 1 januari 2025 treedt hij in dienst bij de gemeente Wageningen als strategisch adviseur voor het Netwerk Kennissteden Nederland.
29/10/24
Kennisevent Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs het kennisevent ‘Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming. Primeur voor Nederland. Presentatie van internationaal onderzoek: 'Creating equitable destinations: How to manage and distribute tourism’s value to better serve communities'.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
25/09/24
Een tafel voor niemand? Vier scenario's voor het arbeidsmarkttekort in toerisme en hospitality
Wat brengt de toekomst voor toerisme? Zijn dat robots in de keuken, virtuele avonturen of structurele personeelstekorten? Lector ‘Disruption, Innovation and New Phenomena’ Ian Yeoman bij NHL Stenden Hogeschool, schetste in zijn inauguratiespeech vier scenario's voor de sector.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
18/03/24
Lidstaten willen toerisme hoog op de agenda van de nieuwe Europese Commissie
Toerisme blijft in Europa hoog op de politieke agenda staan. De huidige Europese Commissie zal na de verkiezingen haar uiterste best doen toerisme op EU-niveau goed op de agenda te houden.
30/01/24
PD-kandidaat: Kansen voor hotels door CSRD
In het Professional Doctorate voor Leisure, Tourism & Hospitality traject is Armand Odekerken ingestapt. Odekerken onderzoekt hoe verschillende hotelketens duurzaamheidsstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren die voldoen aan de wetgeving over Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
11/01/24
Vier nieuwe projecten van CELTH
De onderzoekers van CELTH zijn samen met werkveldpartners met maar liefst vier nieuwe projecten gestart. De projecten richten zich op een bewonersprofijt en -betrokkenheid, een eerlijker verdeling van de voordelen van toerisme en een rankingsystematiek voor duurzame prestaties van natuurhuisjes.