Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 01-02-2017

Horeca en Fries onderwijs werken beter samen

Horeca en Fries onderwijs werken beter samen
Foto: Shutterstock

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Fryslân heeft de Alliantie Onderwijsgroep Friesland opgericht. De Alliantie heeft als doel het niveau van de leerlingen en stagiaires te verbeteren via een intensieve samenwerking tussen horecabedrijven. Vanuit deze alliantie worden ook activiteiten georganiseerd om het imago van werken in de horeca te verbeteren. "De horeca heeft een grote behoefte aan gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers”, aldus KHN voorzitter in Fryslân, Corné van de Erve. "Als bedrijven willen we daar onze verantwoordelijkheid in nemen en er zelf actief aan meewerken.”


In de alliantie zijn negental horecabedrijven verenigd: Restaurant het Spijshuys, Restaurant de Vrijheid, Restaurant Onder de Linden, Hotel Restaurant Tjongervallei, Restaurant Tandjong Priok, Grand Café het Gerecht, Rederij Doeksen, Restaurant-Wijnbar ONS en Eetcafé Spinoza.


"Door samen te werken in een alliantie kunnen de bedrijven eenvoudiger leerlingen uitwisselen. Op die manier zorgen we voor een passende leerervaring. Daar zijn zowel de leerlingen als de horecabedrijven bij gebaat”, aldus Corné van Erve.

"In het ene bedrijf leert de leerling timemanagement, in de ander leert de leerling bijvoorbeeld een haas uitbenen. Zo leert de leerling de diverse werkzaamheden kennen en kan zich een goed beeld vormen van zijn talenten.” 


In de aangesloten bedrijven worden ook workshops aan groepen leerlingen aangeboden. Dat is een aanvulling op de leerervaringen die zij als individu opdoen. De horecabedrijven in de Alliantie hopen dat alle activiteiten ervoor zorgen dat de leerlingen enthousiast zijn en blijven over hun praktijkervaring en ambassadeurs worden voor het werken in de horeca. 


De alliantie kenmerkt zich door een diversiteit aan bedrijven. "We hebben goede afspraken gemaakt over de uniforme manier waarop we met de leerlingen werken. Je kunt dan denken aan de regels voor de leerling”, aldus Van Erve. "En het mooie is dat wij de leerlingen zo opleiden dat zij via het grote netwerk van onze bedrijven later eenvoudiger een passende baan vinden.”

Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, gastvrijeheideconomie, hospitality, Friesland

CELTH



||| Nieuws |||

31/03/25
Nederlandse reizigers ontdekken Korea
Korea is in opmars als populaire reisbestemming onder Nederlandse vakantiegangers.
31/03/25
Tourism4SDG brengt partners samen voor duurzamer toerisme
Het Interreg Europe project Tourism4SDG zette stappen richting duurzamer toerisme tijdens recente partnermeetings. Dit project richt zich op het verbeteren van de effectiviteit van beleidsinstrumenten in het toerisme, met als doel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties te bereiken. Tourism4SDG wordt gefinancierd door het Interreg Europe-programma, dat regionale samenwerking in Europa ondersteunt.
31/03/25
Apenheul breidt uit
Stichting Apenheul heeft Restaurant de Boschvijver overgenomen.
28/03/25
Exclusief voor leden
TUI signaleert opvallende trends in meivakanties
Uit de nieuwste boekingscijfers van TUI Nederland blijkt dat Nederlanders tijdens de meivakantie 2025 vaker kiezen voor verre zonbestemmingen. Curaçao, Bonaire en Cancún zijn de favorieten, terwijl Jamaica en de Dominicaanse Republiek een opvallende groei laten zien. Maar ook vintagevakanties zijn in trek.
28/03/25
Exclusief voor leden
Subsidie naar 12 evenementen die identiteit Groningen versterken
Gedeputeerde Staten van provincie Groningen hebben in totaal 297.000 euro subsidie toegekend aan twaalf karakteristieke evenementen die dit jaar in Groningen plaatsvinden.
28/03/25
Exclusief voor leden
Kiellegging van Seven Seas Prestige
Regent Seven Seas Cruises® heeft op de Fincantieri-scheepswerf in het Italiaanse Marghera de kiellegging van de Seven Seas Prestige™ gevierd.
27/03/25
1931 Congrescentrum Brabanthallen is eerste congreslocatie met vaste Sign Language Coffee Bar
1931 Congrescentrum Brabanthallen is vanaf april de eerste in Nederland met een koffiebar waar je in gebarentaal leert een koffie te bestellen. De gebaarista's staan dagelijks klaar.
27/03/25
Succes voor HISWA-RECRON en Watersportverbond tegen gemeente Amsterdam
Watersportorganisaties HISWA-RECRON en het Koninklijk Nederlands Watersportverbond hebben succes geboekt in hun strijd tegen de gemeente Amsterdam rond het instellen van een emissieroze zone.

||| Agenda |||

05/04/25
05/04/25 t/m 05-04-25: Impact Fair
Impact Fair rolt op zaterdag 5 april de groene loper uit voor iedereen die zijn of haar steentje op ...
12/04/25
12/04/25 t/m 12-04-25: Campervan Days
Na een succesvolle eerste editie in 2024 keert Campervan Days op 12 en 13 april 2025 terug...
05/05/25 t/m 11-05-25
05/05/25 t/m 11-05-25: The Greater Bay Area Leisure Tour
Het Nederlandse J2Leisure organiseert samen met haar Chinese partner Glopen van 5 tot en met 11 mei ...
26/05/25
26/05/25 t/m 26-05-25: European Sustainable Tourism Mobility Forum 2025
De Breda University of Applied Sciences organiseert in samenwerking met het Ministerie van Infr...
24/06/25
24/06/25 t/m 24-06-25: Vakbeurs Vakantiehuis van de Toekomst
Het kennisplatform 'Vakantiehuis van de Toekomst' organiseert op dinsdag 24 juni 2025 de vakbeurs 'V...