Bar O wint Nationale RestaurantPITCH
Uit vijf finalisten werd het concept ‘Bar O’ van Timo
Stemerink & Tom de Rooij gekozen. Zij mogen hun plan daadwerkelijk
uitvoeren tot een pop-up restaurant tijdens de komende Horecava, van maandag 8
tot en met donderdag 11 januari 2018.
Wat is Bar O?
Bij Bar O ervaar je hoe Cocktails en Fine Dining Bar Food elkaar versterken en voor een spannende smaaksensatie zorgen. Je waant jezelf in een Urban Jungle; Bar O is een plek om samen te komen, te genieten van verrassende combinaties tussen cocktails en gerechtjes; van vis, vlees, vegetarisch tot sustainable of gewoon om gezellig te borrelen.
"Dat we samen wilden ondernemen stond als een paal boven water, maar de moed verzamelen om de eerste concrete stap te zetten bleek lastiger dan verwacht. Nu is de kogel door de kerk en Bar O in januari een feit. De komende periode met de Nationale Restaurant Pitch vol gas op ons kinderfietsje richting de Horecava, zodat we daarna kunnen roepen; "kijk papa, zonder handen!"
Hoe beoordeelde de jury de plannen?
Woensdag 23 augustus pitchten vijf kandidaten hun idee voor een restaurant voor een panel van drie experts, bestaande uit Michiel van der Eerde (ZUID/BAUT), Saskia Post (PostverkadeGroepBV) en Maikel Lindewegen (402). De jury beoordeelde de plannen op zakelijke kwaliteit en haalbaarheid. Ze was enthousiast over alle finalisten, maar koos uiteindelijk voor het voorstel van Timo Stemerdink en Tom de Rooij (Michiel van der Eerde stemde niet mee, aangezien Bar O een initiatief is van 2 oud-medewerkers van hem.
Maikel Lindewegen: "Timo en Tom hebben een ijzersterk en
vernieuwend concept en ze hebben beiden commercieel talent. Dit geeft ze de
wind in de rug bij hun eerste zaak!” "Het was een dag vol energie, met
spannende pitches en een rijke variatie aan interessante concepten”, aldus
Saskia Post.