Geplaatst op: 21-09-2017
Auteur: Marc Gerlings

Student 2,4 keer per jaar met vakantie

Student 2,4 keer per jaar met vakantie
Foto: Shutterstock

Dit is een opvallend vaak cijfer en vertelt veel over wat reizen betekent voor jongeren. Het is goed nieuws voor de reisbranche want de meeste vakanties gaan over de grens. De zonnige bestemmingen scoren het hoogst.

De afgelopen 12 maanden gingen Nederlandse studenten gemiddeld genomen 2,4 keer op vakantie naar het buitenland. Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Kroatië blijken populaire buitenlandse bestemmingen tijdens de zomervakantie van 2017. Binnen Nederland zijn vooral de Waddeneilanden, Zeeland en Friesland in trek onder studenten. Dat blijkt uit recent onderzoek van Vakantiedealz.nl onder 1243 studenten.


Top 10
De afgelopen zomerperiode ging 91% van de Nederlandse studenten op vakantie. Ruim 87%* ging op vakantie naar het buitenland en 15%* trok er in de zomervakantie op uit in eigen land. De top 10 van buitenlandse zomerbestemmingen voor studenten bestaat uit:


1 Spanje

2 Frankrijk

3 Italië

4 Griekenland

5 Kroatië

6 Duitsland

7 Portugal

8 Verenigde Staten

9 Hongarije

10 Noorwegen


In Nederland?
Binnen Nederland ging ruim 40% van de studenten tijdens de zomervakantie richting de Waddeneilanden (vooral Texel en Terschelling), Zeeland en Friesland.


Verschillen in opleidingsniveau
Hoe vaak studenten op vakantie gaan naar het buitenland verschilt behoorlijk per studentenstad. Zo blijken Delftse studenten gemiddeld 2,9 keer per jaar op vakantie te gaan naar het buitenland, terwijl studenten uit Eindhoven en Groningen dit "slechts" 2,1 keer per jaar doen.
Ook blijken WO studenten (met 2,6 keer) vaker op vakantie te gaan naar het buitenland dan HBO studenten (2,2 keer).

Link: https://www.vakantiedealz.nl/onderzoek-studenten-vakanties-2017/
Trefwoorden: reizen, studeren, vakantie

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

02/01/25
Miljoen euro voor Romeins Museum Heerlen
Het Thermen Museum in Heerlen krijgt een nieuwe toekomst. De provincie Limburg heeft een subsidie van 1 miljoen euro toegekend aan de gemeente Heerlen om het unieke erfgoed duurzaam te behouden en te ontwikkelen. Het museum gaat verder onder de naam Romeins Museum.
31/12/24
Erfgoedbeleving in kaart gebracht
Zijn Nederlanders in erfgoed geinteresseerd en welke interactie hebben ze ermee? Dat is in kaart gebracht door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN).
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
20/12/24
Museum Arnhem sluit recordjaar af met meer dan 100.000 bezoekers
Museum Arnhem heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Met meer dan 100.000 bezoekers in 2024 heeft het museum een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
06/12/24
Exclusief voor leden
Ohoe chatbot beantwoordt vragen over erfgoed
Wie een vraag heeft over erfgoed, kunst of natuur kan die voortaan stellen aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ErfgoedApp. Zo maakt FARO de ontdekking van erfgoed in de buurt nog laagdrempeliger en eenvoudiger.
06/12/24
Museum Prinsenhof Delft na 5 januari dicht
In de laatste maand vóórdat Museum Prinsenhof Delft op zondag 5 januari 2025 tijdelijk sluit voor een omvangrijke verbouwing en vernieuwing organiseert het museum een speciaal programma.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.