Geplaatst op: 16-01-2018
Auteur: Marc Gerlings

Contant geld weg uit bussen Syntus

Contant geld weg uit bussen Syntus

De bussen van Syntus krijgen er nieuw betaalgemak bij maar het klassieke betalen met fysiek geld verdwijnt. Naast betaalmiddelen als de OV-chipkaart en de Syntus app kunnen losse kaartjes vanaf nu ook afgerekend worden met PIN (contactloos) of creditcard. Al deze manieren van betalen zijn makkelijk, snel én vooral veilig. Contant geld zal om die reden geleidelijk uit de bus verdwijnen.


Begin 2018 geen contant geld meer
Naar verwachting begin 2018, de exacte datum wordt nog bepaald, kan er niet meer met contant geld betaald worden. "Dat doen we om de veiligheid in de bus te vergroten voor onze medewerkers en reizigers. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen, zoals PIN en creditcard, sneller en efficiënter. Er hoeft bijvoorbeeld geen geld meer gewisseld te worden. Tot die tijd kunnen reizigers zowel met PIN als met contant geld betalen in de bus. De maanden januari en februari zijn maanden waarin de techniek wordt getest in de praktijk. In die periode is het niet 100% gegarandeerd dat er in elke bus gepind kan worden en moet dus in voorkomende gevallen nog steeds contant kunnen worden afgerekend," meldt het openbaar vervoerbedrijf.


Alternatieven voor contant geld
Bijna iedereen betaalt al (contactloos) met PIN. "Voor de kleine groep reizigers zonder pinpas treffen we extra maatregelen en bieden we vanaf het moment dat er niet meer contant betaald kan worden alternatieven. Zo kunnen zij voorafgaand aan de reis een ticket kopen bij één van onze verkooppunten. Daarnaast kunnen reizigers uiteraard ook een OV-chipkaart aanschaffen of Syntus app gebruiken."


Trefwoorden: reizen, betalen

CELTH





||| Nieuws |||

06/02/25
Nationale campermarkt
Op zaterdag 5 april vindt de tweede editie van de Nationale Campermarkt plaats bij FlevoNice in Biddinghuizen.
31/01/25
Exclusief voor leden
Reisboekingen in de plus maar grote verschillen tussen bestemmingen
In 2024 is het aantal reisboekingen met 3% gestegen ten opzichte van 2023. . Europa is stabiel als reisbestemming maar op Azië na verliest intercontinentaal reizen. Ook zien we grote beweging tussen de verschillende vakantielanden met forse winnaars maar ook verliezers.
27/01/25
Lifetime Achievement voor Frank Oostdam
Frank Oostdam, voormalig directeur van ANVR, heeft op het Reisgala 2025 de Lifetime Achievement Award gekregen. Volgens de jury bekleedde hij jarenlang een sleutelpositie in de branche.
24/01/25
Exclusief voor leden
Eurostar boekt recordgroei in 2024 en heeft ambitieuze plannen
Eurostar heeft in 2024 een aanzienlijke groei gerealiseerd, met een stijging van +5% in het aantal passagiers vergeleken met 2023. Deze recordprestatie werd gedreven door een sterke vraag, vooral tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024. Eurostar gaat investeren in nieuwe treinen en gaat een strategisch partnership met SkyTeam.
23/01/25
easyJet voorziet sterke vraag naar vliegen en vakanties in 2025
easyJet heeft een goed eerste kwartaal achter de rug met meer passagiers in haar vliegtuigen en een sterke groeiverwachting voor easyJet Holidays.
23/01/25
ANVR waarschuwt consumenten voor Thomas Cook
De ANVR waarschuwt reizigers voor verzoeken van Thomas Cook Europe BV om boekingen over te zetten naar het Poolse bedrijf eSky.pl S.A.
10/01/25
TUI introduceert Lena, de AI Explorer die de wereld voor je ontdekt
Lena voegt zich bij het bestaande team van TUI influencers en content creaters om vakantiegangers sneller, actueler en relevanter te informeren.
09/01/25
Exclusief voor leden
56% vakantiegangers blij met vakantie zonder planning
Tijdens de Vakantiebeurs 2025 komt touroperator Sunweb met onderzoek naar motieven en gedrag voor en tijdens vakantie. Wat blijkt, "reizen is vaak een vlucht van de dagelijkse verantwoordelijkheden." Plus millennials voelen zich vaak schuldig over dat geluier tijdens vakantie.