Dutch Cheese Valley internationaal op de kaart
Een website met kaasinformatie, leuke uitjes, evenementen en de mooiste routes in het gebied. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels, Duits en Frans. Ook op social media wordt de regio onder de aandacht gebracht. Cheese Valley maakt deel uit van de Dutch Food & Cuisine verhaallijn van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).
Naast de website is er ook een folder over de CheeseValley verschenen in vier talen (verkrijgbaar bij o.a. deelnemende gemeenten, VVV, toeristische punten en onder 'brochure' op de website).
Over Cheese Valley
De productie van kaas is onlosmakelijk
verbonden met het Groene Hart van Holland. Zo is Cheese Valley de bakermat van
Goudse kaas. Vier Groene Hart gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda,
Krimpenerwaard en Woerden zijn een samenwerking aangegaan om kaas uit het
gebied op de kaart te zetten.
Dit initiatief is gestart met een bijeenkomst met stakeholders: Kaas Koppen bij elkaar. Hier zijn kaasboeren, kaasproducenten, kaashandelaren, organisatoren van kaasmarkten etc. uit de hele regio aan de slag gegaan met één missie: Kaas op de kaart! "Op meerdere plaatsen in Nederland wordt kaas gemaakt en over kaas gesproken, maar het authentieke verhaal komt uit deze regio!” was een veel gehoorde reactie.