Directeur RECRON weg
In een afscheidsmail schrijft Van der Sanden dat ze zich met enorm veel plezier en passie heeft ingezet voor de recreatiesector. "Het bestuur van RECRON heeft mij bedankt voor de inzet en de basis die is gelegd voor vernieuwing op weg naar een toekomstbestendig RECRON. Dat waardeer ik zeer." Ze zal in april nog een aantal dossiers voor RECRON afronden.
Van der Sanden heeft bij RECRON geen makkelijke tijd achter de rug. RECRON moet veranderen maar dat ging bestuurlijk niet zonder slag of stoot. Het bestuur moest aftreden en in de tussentijd verloor de brancheorganisatie ook nog eens 30 procent van haar leden. Hoofdzakelijk door het vertrek van de bedrijfsgroep zwembaden en een groot deel van de bedrijfsgroep groepsaccommodaties. Mede daarom kantelde een winst van 100 duizend euro in 2016 naar een verlies van 665 duizend euro in 2017. Tussen 2016 en 2017 daalde de opbrengst uit contributies van leden met 300 duizend euro maar wat vooral pijn deed was de sterk verminderde bijdrage uit het SFV-fonds.
Al voor deze malaise was duidelijk dat RECRON moest veranderen. RECRON wil een invloedrijke en deskundige brancheorganisatie zijn voor ondernemers op gebied van Leisure en Hospitality. Daarbij komt het accent te liggen op een krachtige lobbyorganisatie die vanuit wordt kennis gedreven. De organisatie wil zich in de toekomst concentreren op de lobby (zowel in de EU en op landelijk en provinciaal niveau) en op arbeidsvoorwaarden in de branche. Daartoe moet de organisatie ondersteund worden door een kennisplatform dat voor en door leden wordt opgebouwd. In de nieuwe situatie blijven de zes regioconsulenten maar daalt het personeelsbestand van 19,9 fte naar 14,9 fte.
De plannen voor RECRON 3.0 werden in eerste instantie afgeschoten door de ledenvergadering waarna het bestuur aftrad. Het duurde bijna driekwart jaar voordat het nieuwe bestuur onlangs leiding van Cees Slager aan de slag kon. Nu is ook Van der Sanden gesneuveld.