Geplaatst op: 19-09-2018
Auteur: Marc Gerlings

Van Beers vertrekt interim directeur voor WILDLANDS

Van Beers vertrekt interim directeur voor WILDLANDS
De eerste achtbaan van WILDLANDS, Tweestryd. Foto: WILDLANDS
Na de introductie van het vernieuwende concept van dierentuin en attractiepark WILDLANDS meent de raad van commissarissen dat het park een andere directeur nodig heeft. Frankwin van Beers vertrekt na negen jaar bij WILDLANDS.

Frankwin van Beers gaf in deze periode richting aan de laatste jaren Dierenpark Emmen, coördineerde de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe park WILDLANDS en het ATLAS theater en had de dagelijkse leiding van zowel het park als het theater vanaf de opening in 2016. Het ATLAS theater is gevestigd in het entreegebied van het park. Van Beers: "Met hart en ziel heb ik leiding gegeven aan het verwezenlijken van dit unieke project, samen met het hele team en vele betrokkenen. Als resultaat heeft Emmen twee prachtige nieuwe iconen, waar het trots op mag zijn.”

Nieuwe leiding nodig
De afgelopen tijd heeft Van Beers met het management team hard gewerkt aan een strategie voor de periode ná de lancering van WILDLANDS. Tijdens dit proces zijn ook openhartige gesprekken gevoerd met de raad van commissarissen, waarin beide tot de conclusie zijn gekomen dat een nieuwe periode ook een nieuwe leiding verdient. Sinds dit voorjaar staat er een krachtig managementteam en beide partijen hebben geconcludeerd dat dit een natuurlijk moment is om het stokje over te dragen. Vanaf heden zal Van Beers zijn functie niet meer uitoefenen, maar beschikbaar zijn voor het overdragen van kennis en dossiers aan de nieuwe leiding.

2018 moeilijk jaar
Het vertrek van Van Beers wekt de indruk dat het niet goed gaat met het park. In 2016 bij de opening werden nog 1,4 miljoen bezoekers ontvangen. Het park kreeg landelijk veel aandacht om zijn vernieuwende concept. Toen werd al een eerste hint gegeven dat het park ook een achtbaan op de wensenlijst had. Voor 2018 gaf Van Beers aan dat het doel stond op 1,2 miljoen gasten maar ook dat wordt waarschijnlijk niet gehaald. Waarschijnlijk draaien het park en het theater met verlies. De interim directeur krijgt waarschijnlijk de opdracht mee om het product te verbeteren en de verkoop van tickets te verhogen.

Negatief en positief
Onder de negatieve reacties over het park van consumenten staat vaak dat er weinig dieren zijn of dat deze niet goed zijn te zien. Voor conceptontwikkelaars breekt een interessante periode aan. Het park wordt gezien als dierenpark door de consument en minder als attractiepark. De positieve kanten van het park zijn de decoratie, beleving en de vernieuwende onderdelen zoals de 4D-film en de route van de bootjes door het jungle-deel.

Marcel Schonenberg namens de raad van commissarissen: "Na vele jaren van voorbereidingen heeft Frankwin ervoor gezorgd dat het park op tijd en binnen budget is gerealiseerd. Het resultaat is een prachtig, vernieuwend park. Daarnaast is het ATLAS theater nu al uitgegroeid tot een bloeiende culturele ontmoetingsplek."
Trefwoorden: dierentuin, attractie, recreatie

CELTH
 
   
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

30/10/24
Menno Stokman verlaat CELTH na zeven jaar
Menno Stokman, directeur van het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH), neemt na ruim zeven jaar afscheid. Per 1 januari 2025 treedt hij in dienst bij de gemeente Wageningen als strategisch adviseur voor het Netwerk Kennissteden Nederland.
29/10/24
Kennisevent Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs het kennisevent ‘Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming. Primeur voor Nederland. Presentatie van internationaal onderzoek: 'Creating equitable destinations: How to manage and distribute tourism’s value to better serve communities'.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
25/09/24
Een tafel voor niemand? Vier scenario's voor het arbeidsmarkttekort in toerisme en hospitality
Wat brengt de toekomst voor toerisme? Zijn dat robots in de keuken, virtuele avonturen of structurele personeelstekorten? Lector ‘Disruption, Innovation and New Phenomena’ Ian Yeoman bij NHL Stenden Hogeschool, schetste in zijn inauguratiespeech vier scenario's voor de sector.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
18/03/24
Lidstaten willen toerisme hoog op de agenda van de nieuwe Europese Commissie
Toerisme blijft in Europa hoog op de politieke agenda staan. De huidige Europese Commissie zal na de verkiezingen haar uiterste best doen toerisme op EU-niveau goed op de agenda te houden.
30/01/24
PD-kandidaat: Kansen voor hotels door CSRD
In het Professional Doctorate voor Leisure, Tourism & Hospitality traject is Armand Odekerken ingestapt. Odekerken onderzoekt hoe verschillende hotelketens duurzaamheidsstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren die voldoen aan de wetgeving over Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
11/01/24
Vier nieuwe projecten van CELTH
De onderzoekers van CELTH zijn samen met werkveldpartners met maar liefst vier nieuwe projecten gestart. De projecten richten zich op een bewonersprofijt en -betrokkenheid, een eerlijker verdeling van de voordelen van toerisme en een rankingsystematiek voor duurzame prestaties van natuurhuisjes.