Geplaatst op: 25-10-2018
Auteur: Marc Gerlings

Utrecht steekt 20 miljoen euro in natuur in 2019

Utrecht steekt 20 miljoen euro in natuur in 2019

Voor de natuur in de provincie Utrecht is in 2019 ruim twintig miljoen euro beschikbaar. Voor natuurbehoud en het ontwikkelen van nieuwe natuur trekt de provincie volgend jaar bijna vijftien miljoen euro uit. Nieuw is dat er ruim 1,2 miljoen beschikbaar komt voor het verbeteren van weidevogelreservaten en kwaliteitsverbetering van natuurterreinen.


Verder steekt de provincie geld in de aanleg van nieuwe natuurterreinen, het herstellen en verbeteren van Natura 2000-gebieden en het beheer van natuurterreinen. Dat heeft het provinciebestuur op voorstel van gedeputeerde Mirjam Maasdam (natuur & landschap) besloten. "Met deze subsidies investeert Utrecht niet alleen in natuurbehoud, maar ook in nieuwe natuur”, aldus de gedeputeerde.


Natuurmonumenten, Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer
De uitvoering doet de provincie niet zelf, maar eigenaren van natuurterreinen zoals Natuurmonumenten, Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer. Het geld komt uit drie provinciale subsidieregelingen, de Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer 2016 (SVNL2016), de ‘oude’ Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) en de Subsidieregeling kwaliteitsimpuls natuur en landschap (SKNL).


De bijna 15 miljoen euro voor de Utrechtse natuur is nog exclusief de 5,4 miljoen voor agrarisch natuur- en waterbeheer. Voor agrarisch natuurbeheer is in 2019 4,7miljoen beschikbaar, voor de helft gefinancierd met Europese POP3-subsidies en voor de andere helft uit provinciale middelen. Voor agrarisch waterbeheer is 0,7 miljoen beschikbaar, voor de helft betaald met POP3-subsidies en voor de andere helft door de waterschappen.

Trefwoorden: natuur, budget, investering, subsidie, recreatie

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

02/01/25
Miljoen euro voor Romeins Museum Heerlen
Het Thermen Museum in Heerlen krijgt een nieuwe toekomst. De provincie Limburg heeft een subsidie van 1 miljoen euro toegekend aan de gemeente Heerlen om het unieke erfgoed duurzaam te behouden en te ontwikkelen. Het museum gaat verder onder de naam Romeins Museum.
31/12/24
Erfgoedbeleving in kaart gebracht
Zijn Nederlanders in erfgoed geinteresseerd en welke interactie hebben ze ermee? Dat is in kaart gebracht door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN).
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
20/12/24
Museum Arnhem sluit recordjaar af met meer dan 100.000 bezoekers
Museum Arnhem heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Met meer dan 100.000 bezoekers in 2024 heeft het museum een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
06/12/24
Exclusief voor leden
Ohoe chatbot beantwoordt vragen over erfgoed
Wie een vraag heeft over erfgoed, kunst of natuur kan die voortaan stellen aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ErfgoedApp. Zo maakt FARO de ontdekking van erfgoed in de buurt nog laagdrempeliger en eenvoudiger.
06/12/24
Museum Prinsenhof Delft na 5 januari dicht
In de laatste maand vóórdat Museum Prinsenhof Delft op zondag 5 januari 2025 tijdelijk sluit voor een omvangrijke verbouwing en vernieuwing organiseert het museum een speciaal programma.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.