Programma Sportstimulering en Revalidatie aan Zee gelanceerd
Met het programma Sportstimulering en Revalidatie aan Zee moet sporten op het Scheveningse strand de komende twee jaar ook mogelijk worden voor minder voor de hand liggende groepen.
Het programma maakt structureel sporten op het strand de komende twee jaar mogelijk voor 400 senioren, 10.000 kinderen en jongeren, 10.000 medewerkers uit het bedrijfsleven en 200 mensen met depressie- en burn-outverschijnselen. Het programma is een actieve samenwerking tussen gemeente Den Haag, Rabobank en The Hague Beach Stadium, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en BAB-VIOS Touringcars.
Driehoekssamenwerking
Tijdens de feestelijke kick-off bevestigden Richard de Mos, wethouder van Gemeente Den Haag, Harry Wientjens, directeur Particulieren & Private Banking bij Rabobank Regio Den Haag en Rick van Oosterhout, directeur van The Hague Beach Stadium, deze unieke driehoekssamenwerking door een strandsportakkoord te ondertekenen. "Met deze samenwerking wordt op unieke wijze lokaal invulling aan het Nationaal Sportakkoord”, aldus Rick van Oosterhout.
Het programma is een actieve driehoekssamenwerking van Gemeente Den Haag, het bedrijfsleven (Rabobank) en The Hague Beach Stadium. Naast een financiële investering, denken alle partners ook mee over de ontwikkeling en de uitvoer van de sportprogramma’s. Ook wordt het eigen netwerk aangeboord om bovenstaande aantallen in twee jaar te kunnen realiseren. Er is gezamenlijk gekeken voor welke doelgroepen het programma geschikt is en in hoeverre de betrokken partijen hun netwerk en achterban kunnen activeren deel te nemen.
Iedereen moet kunnen sporten op het strand
Rick van Oosterhout, directeur The Hague Beach Stadium en initiator van ‘Sportstimulering en Revalidatie aan zee’ is trots dat de lancering eindelijk een feit is: "Met deze samenwerking geven we op unieke wijze heel lokaal invulling aan het Nationaal Sportakkoord. Het is uniek, omdat sporten op het strand nog nergens structureel georganiseerd wordt. Dit kan alleen met behulp van verschillende stakeholders. Het bedrijfsleven en de gemeente zijn daarbij onmisbare schakels. De gemeente maakt het beleid en het bedrijfsleven heeft het netwerk én de verantwoordelijkheid over zijn vele medewerkers. Met de introductie van deze programma’s, die in nauwe samenwerking met de doelgroep en verschillende professionals worden ontwikkeld, creëren we tevens inclusie: iedereen moet immers van de voordelen van sporten in de buitenlucht kunnen profiteren. Onze ambitie is om deze samenwerkingsprogramma’s voor verschillende doelgroepen eerst in Den Haag volledig uit te rollen. Daarna hopen we heel Nederland te bewegen tot sporten op het strand.”