Bekende kok die pleit voor lokale producten komt naar Taste Summit 2019
Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten,
Aaron Adams, gaat zijn visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote spreker
op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie
van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht.
Adams is bekend van Netflix documentaire ‘Live and let Live’. Hij gelooft in de
Cascadian Cuisine, een beweging waarin alles draait om ambachtelijke productie
van eten en drinken en verwerking in de eigen regio.
Cascadian cuisine is een gastronomisch initiatief in het
noordwesten van de VS. Hierin draait alles om ambacht en lokale productie tot
in de kleinste details. Een nieuwe manier van denken, die in de Verenigde
Staten met veel belangstelling wordt gevolgd. Het verstevigt de banden tussen
restaurateurs, producenten en de lokale economie.
Coffee? Not on this menu
‘Regionaal’ is in de ogen van de chef-kok Adams ook echt regionaal. In Farm
Spirit, zijn eigen (vegan) restaurant in Portland Oregon, wordt uitsluitend
gewerkt met lokale producten. Koffie is er niet te krijgen, omdat er nooit een
koffiestruik in de buurt van het bedrijf gegroeid heeft. Aaron gaat verder uit
van zero waste: alles in zijn keuken is erop gericht dat er nog geen kruimel of
schil verloren gaat.
Initiatiefnemer TASTE Summit
Daarnaast sluit de nieuwe manier van denken aan op de visie van Peter Klosse,
de initiatiefnemer van TASTE Summit. Klosse is lector Gastronomie aan de Hotel
Management School Maastricht en eigenaar van 5-sterren hotel/restaurant de
Echoput in Apeldoorn. Peter Klosse:"Het is prima mogelijk om tot een
succesvolle restaurantformule te komen met producten die afkomstig zijn van
boeren uit de eigen regio”.Gastronomisch congres TASTE Summit
TASTE Summit is een samenwerking tussen BBB Maastricht, Hotel Management School Maastricht en Beleefweek Limburg. Het doel is om chefs en academici te verbinden, zodat zij samen veel meer voor elkaar kunnen krijgen. Het thema van dit congres is: "De waarde van een smakelijke regio en de toegevoegde waarde voor boeren, producenten en restaurateurs”.Aaron Adams is keynote speaker op 8 oktober. Registreren kan via https://www.bbbmaastricht.nl/side-events/taste-summit-congres. Een regulier ticket kost € 195,- en biedt tevens toegang tot BBB Maastricht en Folie Culinaire.