Food is toeristische kans voor de regio
Heb jij de meningen en data scherp?
Kees van der Most:
Think global act local is een aloude managementwijsheid. Als het gaat om het thema food als kans voor toeristische ontwikkeling in regio’s, sluit de uitspraak perfect aan. Niet voor niets omarmde afgelopen week Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het toerisme nog eens extra. Maar heb je als regio de data en het sentiment over food op een rij? Onderzoeker Kees van de Most weet daar alles over. Hij hield onderzoek over de kansen van food voor toeristische regio’s en dat laat hij zien bij Vakdag Zet je regio op de kaart.
Van routes tot foodfestival
Kees van der Most van Trends & Tourism: "De belangstelling voor eten en drinken neemt toe. Dat zien we ook tijdens vakanties en dagjes uit. Food tourism wordt populairder. Daarbij gaat het om een brede range van belevingen. Variërend van uit eten in een restaurant met streekgerechten, het volgen van culinaire routes tot het bezoeken van een foodfestival. Voor toeristen en recreanten vormen activiteiten rond food een aantrekkelijke manier om een regio (beter) te leren kennen.”
In de presentatie tijdens Vakdag Zet je regio op de kaart worden enkele uitkomsten gepresenteerd uit het eerste nationale food tourism onderzoek. Tevens zal ingegaan worden op hoe regio’s (nog) beter op dit thema kunnen inspelen.
Rijke tradities food en toerisme
De locatie van Zet je regio op de kaar is Gasterij De Schildhoeve. Regio’s zoals de Achterhoek, Drenthe, Friesland kennen allemaal rijke tradities in de samenwerking van food en toerisme. Daarom is het net spannend om hier Kees van der Most te horen over de meningen en de feiten achter kansen voor food en toerisme.