Na weken van videobellen lijkt vraag naar meetings groot
Vraag naar vergaderen lijkt groot bij herstart van bedrijven en instellingen.
Op 1 juni openen de meeste meetingbedrijven weer hun deuren. Na de lockdown sinds 15 maart maken de vergader- en congreslocaties zich nu klaar voor de heropening. Gasten en locaties kijken uit naar verdere versoepeling van de overheidsmaatregelen en de verordeningen van de verschillende veiligheidsregio’s. Op de redactie zien we dat de vraag naar echte vergaderingen hoog is. Dit is nog niet in cijfers vast te leggen. Veel bedrijven denken na over vergaderingen of kleine evenementen die de herstart na Covid-19 markeren.
Nederland Vergaderland gaat weer van start. Om opdrachtgevers, boekers en klanten van vergader- en congrescentra snel duidelijkheid te geven over de invoering van de RIVM-richtlijnen lanceert boekingsplatform Onemeeting.com een nieuw label voor het nieuwe vergadernormaal: 1M5. Uit reacties van een tweetal partijen van onemeeting.com blijkt de groeiende vraag naar meetings en elkaar treffen.
Nieuwe vergadernormaal
1M5 is een kwaliteitslabel dat aangeeft dat een vergader- of congresbedrijf de 1,5 meter voorschriften volledig heeft doorgevoerd. Op verzoek van boekers en vergaderklanten geeft boekingsplatform Onemeeting.com snel duidelijkheid en inzicht in de bedrijven die aangepast zijn aan de RIVM-richtlijnen. Deze bedrijven hebben -los van de algemene branche-afspraken- vaak eigen, lokale protocollen opgesteld. Deze zijn direct zichtbaar op het boekingsplatform. Het 1M5 label kan ook fysiek in de locatie worden gebruikt om de 1,5 Meeting Distance te verduidelijken.
Mogen we al weer vergaderingen organiseren?
"De telefoon staat roodgloeiend met klanten die willen weten of ze weer bijeenkomsten zoals vergaderingen mogen organiseren. De centrale vraag is dan welke locaties al ingericht zijn volgens de richtlijnen van het RIVM”, aldus Madeloes van Rooijen-Karremans, Directeur Onemeeting.com. Madeloes vervolgt: "Om aan de markt, onze klanten en de overheid te laten zien dat de vergaderbranche er klaar voor is, lanceren wij het 1M5 Meeting Distance label. Met dit label is in een oogopslag te zien welke locaties voldoen. Ook kan er met het 1M5-filter bij faciliteiten gefilterd worden op geschikte locaties.”
NH: proces aangescherpt
Kirsten Hulscher, Sales Director MICE, Business Unit Northern Europe van NH Hotel Group: "Met het 1M5 label van Onemeeting.com is het voor planners en boekers van meetings in één oogopslag duidelijk dat er veilige en comfortabele vergaderingen bij NH hotels kunnen plaatsvinden. Het label zal worden toegekend aan locaties die de benodigde maatregelen hebben genomen. NH Hotel Group heeft haar operationele processen aangescherpt en neemt nieuwe maatregelen om maximale veiligheid van gasten en medewerkers in alle hotels van NH te waarborgen. Het label is prettig, want het brengt de meetingbranche een eenduidig overzicht van alle veilige vergaderlocaties in Nederland, zodat er gemakkelijk een geschikte keuze kan worden gemaakt met veiligheidsgarantie.”
Regardz: wens om elkaar te treffen is groot
Ingrid van der Wal-Koek, Directeur Regardz Hotels & Meeting Centers: "De afgelopen tijd heeft het videovergaderen en -trainen een enorme opmars gemaakt, een begrijpelijk gevolg in deze tijd van thuiswerken, maar de wens om elkaar te treffen is groot. We merken aan onze vaste opdrachtgevers dat trainers, deelnemers, collega’s en zakenrelaties elkaar graag weer fysiek willen ontmoeten". Ze vervolgt: "Ook ons eigen team staat te trappelen om weer gasten te mogen ontvangen en hen een fantastische dag te bezorgen." Om dit conform de geldende RIVM-richtlijnen en de social distancing norm van 1,5 meter te kunnen doen, heeft Regardz het concept Meeting Hygienics ontwikkeld. "Een hygiëneformule bestaande uit zeven basismaatregelen die betrekking hebben op de volledige customer journey en waarmee we zorgdragen voor een veilige meeting omgeving", licht Ingrid toe.
Topics:Evenementen, Horeca, Zakelijk toerisme
Trefwoorden: vergadering, vergaderen, meeting, evenement, treffen, contact