Horeca 13% minder flex personeel nodig in juli
Horeca vraagt veel minder oproepkrachten.
Oproepkrachten in de horeca en de uitzendbranche incasseerden in juli de hardste klappen. Op 1 juli werd het maximum aantal bezoekers voor horecagelegenheden opgeheven. Het pay roll bedrijf Nmbrs verloonde in juli om en nabij de 2.5 miljoen uren aan oproepkrachten in de horeca. Dat lijkt veel, maar het is wel zo’n 13% minder dan vorig jaar. Bij oproepkrachten in de uitzendbranche (-30,1%) lag dat percentage zelfs nog hoger.
Meer thuis eten bestellen
Dat de coronacrisis niet voor iedereen slecht uitpakt, kun je vragen aan de bakker om de hoek. In juli deden bakkerijen 12,4% meer een beroep op flexwerkers dan vorig jaar. Een duidelijk signaal dat Nederlanders nu meer thuis eten en hun voedsel liever halen bij een vakman dan bij de supermarkt.
Uit de cijfers blijkt verder dat we in juli nog steeds massaal staan te klussen; bouwhandels betaalden 9% meer uren uit aan oproepkrachten. Ook agrarische bedrijven schakelden vaker oproepkrachten in: +7,8%.