Geplaatst op: 02-09-2020
Auteur: Marc Gerlings

Leren van 100 experts over corona

Leren van 100 experts over corona
Hugo de Jonge: "alles in het werk stellen om tweede golf te voorkomen." Foto: ministerie VWS.
Op basis van gesprekken met meer dan 100 experts gaat het kabinet de corona-aanpak verder versterken. Belangrijke elementen daarin zijn: beter inzicht in de verspreiding van het coronavirus door testen en traceren, vaker specifieke, regionale of lokale maatregelen en zorgen dat iedereen deze uitzonderlijke tijd kan volhouden. 

Op uitnodiging van het ministerie van VWS deelden de afgelopen weken meer dan honderd experts (medisch professionals, patiëntvertegenwoordigers, bestuurders, hoogleraren en ervaringsdeskundigen) hun adviezen ten aanzien van de COVID-19-bestrijding. De deskundigen bekeken 9 thema’s, zoals testen en traceren, de effecten van de intelligente lockdown en de publiekscommunicatie. Ook is gekeken naar de aanpak in andere landen. Op ieder thema zijn ideeën, adviezen en inzichten verzameld. Deze bijdragen gebruikt het kabinet om lessen te trekken en de corona-aanpak verder te versterken en verbeteren.


"Inzichten en kritieken hebben geholpen"

Minister Hugo de Jonge: "Tijdens de zomermaanden zagen we helaas een opleving van het virus. Deze toename maakt goed duidelijk hoe kwetsbaar de situatie is waarin we verkeren. We moeten ons voorbereiden op een tweede golf maar vooral: alles in het werk stellen om deze te voorkomen. Daarom is het belangrijk om te leren van wat we tot nu toe hebben gedaan. De inzichten én kritiek van alle experts hebben ons geholpen bij het scherp krijgen van wat beter kan. Zeer waardevol; daar gaan we dus mee aan de slag.” Minister De Jonge, die benadrukt dat beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en zorgen dat de zorg niet overbelast raakt de ankerpunten blijven in de huidige controlefase.
Topics:Beleid
Trefwoorden: beleid, corona, tweede golf

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

02/01/25
Miljoen euro voor Romeins Museum Heerlen
Het Thermen Museum in Heerlen krijgt een nieuwe toekomst. De provincie Limburg heeft een subsidie van 1 miljoen euro toegekend aan de gemeente Heerlen om het unieke erfgoed duurzaam te behouden en te ontwikkelen. Het museum gaat verder onder de naam Romeins Museum.
31/12/24
Erfgoedbeleving in kaart gebracht
Zijn Nederlanders in erfgoed geinteresseerd en welke interactie hebben ze ermee? Dat is in kaart gebracht door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN).
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
20/12/24
Museum Arnhem sluit recordjaar af met meer dan 100.000 bezoekers
Museum Arnhem heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Met meer dan 100.000 bezoekers in 2024 heeft het museum een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
06/12/24
Exclusief voor leden
Ohoe chatbot beantwoordt vragen over erfgoed
Wie een vraag heeft over erfgoed, kunst of natuur kan die voortaan stellen aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ErfgoedApp. Zo maakt FARO de ontdekking van erfgoed in de buurt nog laagdrempeliger en eenvoudiger.
06/12/24
Museum Prinsenhof Delft na 5 januari dicht
In de laatste maand vóórdat Museum Prinsenhof Delft op zondag 5 januari 2025 tijdelijk sluit voor een omvangrijke verbouwing en vernieuwing organiseert het museum een speciaal programma.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.