Geplaatst op: 22-09-2020
Auteur: Marc Gerlings

Gastvrijheid Den Haag voor mensen met een beperking

DMO Den Haag Marketing werkt samen met stichting Voorall in 'Koninklijke Rolstoelroute'

Gastvrijheid Den Haag voor mensen met een beperking
Den Haag ontwikkelde Koninklijke Rolstoelroute. Foto: The Hague Marketing Bureau
The Hague Marketing Bureau, Stichting Voorall en de gemeente Den Haag hebben hun krachten gebundeld en een stadsroute samengesteld die mensen met een beperking langs koninklijke highlights brengt.

Donderdag 24 september om 14:00 uur wordt deze speciale ‘Koninklijke Rolstoelroute’ feestelijk geopend. Het startschot wordt gegeven door gemeente Den Haag wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal, Marco Esser - directeur The Hague Marketing Bureau en Wim Carabain - directeur Voorall, bij het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein in Den Haag. 

Na het startschot nemen cityhost Remco Dörr en Voorall directeur Wim Carabain genodigden in gouden rolstoelen mee de route op, aangekleed met historische verhalen van de cityhost bij elke bezienswaardigheid.

Den Haag inclusieve stad

Met deze rolstoelroute profileert Den Haag, dé koninklijke stad aan zee, zich meer en meer als inclusieve stad waar iedereen kan meedoen. De rolstoelroute maakt zichtbaar dat Den Haag zich ook inzet voor bezoekers met een beperking en hen op een gastvrije manier ontvangt. Den Haag is de eerste stad waar een dergelijke route, aangevuld met informatie over de rolstoeltoegankelijkheid voor het bezoeken van de koninklijke bezienswaardigheden, voor mensen met een mobiliteitsbeperking gratis te verkrijgen is. 

De route is zorgvuldig samengesteld en getest door twee personen in een rolstoel. Zij hebben gelet op of de route goed begaanbaar is voor mensen die minder mobiel zijn, hoe het gezichtsveld is op een lager niveau en of bezienswaardigheden die zeggen rolstoelvriendelijk te zijn ook echt goed toegankelijk zijn met een rolstoel. 

De twee testers

Routetester Inge van de Vooren; "Er zijn veel stadswandelingen te doen in de stad, maar als je afhankelijk bent van een rolstoel kan je nooit mee, omdat er altijd wel een punt tussen zit waar je met een rolstoel niet langs kan. Met deze route wordt er rekening gehouden met ons! Ik kan het met mijn kinderen doen. Met een standaard wandelroute kan dat niet”. 

Routetester Ed Boonstoppel; ”Ik heb gelet op of je overal makkelijk bij kon. Het is een oude binnenstad, maar ondanks dat zijn een hoop dingen goed toegankelijk. Deze route maakt het voor mensen in een rolstoel mogelijk om nieuwe plekken in de stad te ontdekken. Dankzij de uitgebreide beschrijving op de website krijg je achtergrondinformatie mee wat de ervaring compleet maakt”.

De koninklijke rolstoelroute is te vinden op de website denhaag.com/koninklijk. De flyer is gratis op te halen in de The Hague Info Store, de vestiging van VVV Den Haag.


Den Haag en de week van de toegankelijkheid

Naast de koninklijke rolstoelroute lanceert The Hague Marketing Bureau in samenwerking met Stichting Voorall in de week van de toegankelijkheid 5 tot en met 9 oktober de website denhaag.com/nl/toegankelijk-den-haag. Naast deze 'Koninklijke Rolstoelroute' is er onder andere een begeleide wandeling voor mensen met een visuele beperking ontwikkeld.

Trefwoorden: Den Haag, DMO, route, inclusiviteit

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

24/01/25
Positief oordeel over drie Limburgse musea
Het provinciebestuur van Limburg heeft het rapport ontvangen van de Visitatiecommissie Provinciale Musea 2024. Voornamelijk is inhoudelijk aar de musea gekeken maar toerisme speelt ook een rol.
02/01/25
Miljoen euro voor Romeins Museum Heerlen
Het Thermen Museum in Heerlen krijgt een nieuwe toekomst. De provincie Limburg heeft een subsidie van 1 miljoen euro toegekend aan de gemeente Heerlen om het unieke erfgoed duurzaam te behouden en te ontwikkelen. Het museum gaat verder onder de naam Romeins Museum.
31/12/24
Erfgoedbeleving in kaart gebracht
Zijn Nederlanders in erfgoed geinteresseerd en welke interactie hebben ze ermee? Dat is in kaart gebracht door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN).
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
20/12/24
Museum Arnhem sluit recordjaar af met meer dan 100.000 bezoekers
Museum Arnhem heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Met meer dan 100.000 bezoekers in 2024 heeft het museum een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
06/12/24
Exclusief voor leden
Ohoe chatbot beantwoordt vragen over erfgoed
Wie een vraag heeft over erfgoed, kunst of natuur kan die voortaan stellen aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ErfgoedApp. Zo maakt FARO de ontdekking van erfgoed in de buurt nog laagdrempeliger en eenvoudiger.
06/12/24
Museum Prinsenhof Delft na 5 januari dicht
In de laatste maand vóórdat Museum Prinsenhof Delft op zondag 5 januari 2025 tijdelijk sluit voor een omvangrijke verbouwing en vernieuwing organiseert het museum een speciaal programma.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.