Kampen heeft eigen app met diverse stadswandelingen
Kampen heeft als eerste Nederlandse stad een eigen app met wandel- en zoekroutes. De app is een zogenaamde white-label app van Soekky Stories die voor de recreatiesector al eerder routes maakte binnen een generieke app. De app gidst zowel toeristen als bewoners veilig door deze historische stad met GPS gebaseerde verhalen en routes. De stad kan in het CMS zelf routes maken en toevoegen. Ook de Hortus Botanicus heeft inmiddels met deze techniek een eigen app ontwikkeld.
Kampen app
In de Kampen-app staat een brede waaier wandel- en zoekroutes. In sommige routes zitten opdrachten verwerkt die punten opleveren. En doordat er zoveel routes zijn, wordt de spreiding van de bezoekers automatisch bevorderd. Er zijn heel wat leuke wandelingen uitgestippeld. Zo kan wie graag zijn instagram account voedt met selfies uit Kampen, niet naast de ‘Selfieroute’. Wie liever wat opsteekt over oude ambachten, kiest voor de ’route langs authentieke en levendige ambachten’. Wie dan weer graag puzzelt, kan gaan voor de speurroute door het frisse stadspark. En de rijke geschiedenis van de Hanzesteden vind je terug in de ‘Kom eens kijken’-route.
Alle wandelingen zijn interactief. "Je steekt onderweg leuke weetjes op en je kan je opgebouwde kennis testen”, schrijft Geralt Ploegstra van Soekky enthousiast. In de app zit ook een evenementenkalender en een overzicht van winkeliers.
Hester Timmerman, gebruiker van Kampen Stadsgids app: "Het maken van historische routes en speurtochten met het CMS is eenvoudig en echt leuk om te doen, inmiddels heb ik al meer dan 10 projecten gemaakt voor diverse organisaties in de Kampen Stadsgids app.”
Hortus Botanicus
Inmiddels heeft ook de Hortus Botanicus in Amsterdam een eigen Hortus App. Meer dan 4.000 schatten aan bomen en planten zijn verwerkt in verschillende routes die je door de prachtige tuin heen leiden. De app is voor jong en oud een educatieve ontdekkingstocht waarmee alle zintuigen worden aangesproken. De inhoud van de app beweegt mee met de seizoenen, waardoor de bezoeker elk seizoen iets nieuws kan ontdekken. Elk bezoek, elk seizoen, elke route is anders en geeft een geheel nieuwe kijk op de tuin. Deze variatie en verandering is inherent aan de inhoud van de app. Geen seizoen is hetzelfde en vraagt daarom om een flexibel beheersysteem.
De inhoud van de app en de routes worden zelf gemaakt en bijgehouden door de educatieve afdeling van De Hortus. Dit gebeurt in het handige CMS systeem, een online dashboard met veel variatie mogelijkheden. Freek van Kessel, Educatie bij de Hortus Botanicus Amsterdam: "Het CMS systeem waarmee de routes voor in de Hortus app gemaakt worden, is heel prettig en met de juiste functionaliteiten. Hierdoor kunnen we zelf onze kennis op een inspirerende educatieve manier met de bezoekers delen.”
De apps zijn gemaakt door Soekky Stories en Locatify en zijn gratis te downloaden in de appstore van Apple en in de Playstore van Google.
Topics:Dagrecreatie
Trefwoorden: dagrecreatie, wandelen, wandelroutes, steden, tuinen, historische tuinen