Geplaatst op: 07-10-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

EuroParcs koopt Camping Het Amsterdamse Bos

EuroParcs koopt Camping Het Amsterdamse Bos
EuroParcs heeft Camping Het Amsterdamse Bos gekocht. Het bestaande verblijfsaanbod wordt in de toekomst verrijkt met nieuwe accommodaties. Verder krijgen de centrale voorzieningen een upgrade. Naast gezinnen wil het bedrijf zich op deze echte Amsterdamse camping ook richten op backpackers, vriendengroepen en verenigingen. De camping krijgt ook een nieuwe naam: Cityresort Het Amsterdamse Bos. 

EuroParcs had met EuroParcs Resort Poort van Amsterdam en EuroParcs Resort De Rijp al twee vakantieparken in de omgeving van Amsterdam, maar is nu met Camping Het Amsterdamse Bos ook in de hoofdstad zelf present. "Met Camping Het Amsterdamse Bos hebben we een unieke marktpositie in de regio Amsterdam verkregen”, verklaart directeur Wim Vos. De Amsterdamse camping beschikt over 450 toeristische plaatsen en 228 verhuuraccommodaties.

Oude en nieuwe doelgroepen

De camping ligt middenin het Amsterdamse Bos, het grootste park van Amsterdam dat volop ontspanningsmogelijkheden biedt voor een gezin. Denk aan een spetterbad, een geitenboerderij, een pannenkoekenboerderij met een grote speeltuin en een klimbos. Maar EuroParcs ziet voor de camping een bredere doelgroep: Vos: "Wij richten ons op onder meer backpackers, ander soort toeristen, vriendengroepen en verenigingen. Daar sluit het verblijfsaanbod op aan, want dat is zeer breed. Wat betreft de vakantiewoningen is er de keuze voor chalets in allerlei vormen en groottes: Van tweepersoons eco-lodges, waterlodges en trekkershutten tot vergelijkbare vakantiewoningen voor vier personen en nog grotere trekkershutten, chalets en cottages voor maximaal acht personen. Maar Camping Het Amsterdamse Bos heeft ook camper- en caravanplaatsen en plekken waar je met een tent kunt verblijven.” 

Vernieuwing

EuroParcs gaat dit verblijfsaanbod verder verrijken met nieuwe accommodaties. "Hoeveel dat er worden en hoe deze vakantiewoningen qua omvang eruit gaan zien, daarover zijn wij in gesprek met de gemeente”, aldus Vos.  "Wij willen voor nieuw elan zorgen zonder aan bestaande waarden te tornen. Dit houdt in dat wij ten eerste de bestaande gast centraal stellen en ook met hem of haar in gesprek gaan om een vertrouwensband op te bouwen. Daarnaast blijven de natuurwaarden bij dit unieke resort uiteraard centraal staan.

”EuroParcs is voornemens het faciliteiten- en voorzieningenniveau verder op te krikken. "Wij zijn bezig de mogelijkheden daartoe te onderzoeken”, aldus Vos. "We willen  in de wintermaanden gaan doorpakken.  Vervolgens wordt de naam van de camping in het voorjaar veranderd naar Cityresort Het Amsterdamse Bos. ”    
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, vakantieparken, bungalowparken, noord-hollend, amsterdam

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

13/12/24
Nederland moet niet wachten op uitspraak klimaatzaak, maar zelf voorloper zijn
Terwijl het Internationaal Gerechtshof momenteel een historische uitspraak voorbereidt over de juridische verplichtingen van landen om klimaatverandering tegen te gaan, benadrukt Transversal Professor of Sustainability Transitions Frans Melissen van de Breda University of Applied Science het belang van proactieve actie. Nederland, dat vaak als voorloper op duurzaamheidsgebied wordt gezien, moet volgens Melissen niet afwachten op deze uitspraak, maar zelf het voortouw nemen.
06/12/24
Exclusief voor leden
Wie wonnen de Columbus Travel Awards?
Op 2 december zijn de jaarlijkse Columbus Travel Awards uitgereikt aan organisaties en personen die zich inzetten voor een betere wereld voor reizigers én de lokale bevolking. Winnaars zijn Koning Aap & Shoestring, Stippl, hetkanWEL en Noorwegen.
03/12/24
Vakantiehuisjes steeds vaker duurzaam gerenoveerd
Steeds meer vakantiehuisjes worden op een duurzame manier gerenoveerd en hebben daardoor minder negatieve impact op het milieu.
02/12/24
Tijd vage duurzaamheidsclaims is voorbij
De speech van ACM-directeur Consumenten Edwin van Houten over toezicht op duurzaamheidsclaims bij het Nationaal Sustainability Congres laat ook zijn visie zien op de toekomst. De tijd van vage duurzaamheidsclaims lijkt voorbij.
29/11/24
Kennisinstellingen samen aan de slag met duurzame gastvrije transities
Het Regieorgaan SIA heeft het SPRONG-programma Gastvrije Transities goedgekeurd en een subsidie van twee miljoen euro toegekend. De nieuwe SPRONG-groep werkt in vier regionale transitiearena’s aan de thema’s klimaatneutraal, brede welvaart, healthy region en regeneratieve gebiedsontwikkeling.
15/11/24
Exclusief voor leden
Verantwoord reizen blijft groeien: Riksja Travel boekt succes
Verantwoord reizen wint aan populariteit, zoals blijkt uit de aanhoudende groei van reisorganisatie Riksja Travel. De organisatie, die nu tot de top 10 grootste touroperators in Nederland behoort en marktleider is op het gebied van verantwoorde rondreizen wereldwijd, zag in 2024 een omzetgroei van 25 procent.
15/11/24
Better Places: Positieve impact maken met reizen
Reisorganisatie Better Places heeft haar Impactrapport over 2023 gepubliceerd en meldt trots de resultaten. De reisorganisatie is een voorbeeld voor anderen en loopt mijlenver voorop in de transitie. Ze minimaliseren de negatieve impact en vergroten de positieve.
13/11/24
Brieven aan de toekomst voor een duurzame wereld
Tijdens de Nationale Klimaatweek, is er een tijdcapsule begraven op de campus van Breda University of Applied Sciences (BUas). Deze symbolische actie benadrukt de urgentie van klimaatverandering en de noodzaak tot verandering. De tijdcapsule bevat brieven aan de toekomst, vol wensen en dromen voor een leefbare wereld.