Geplaatst op: 05-03-2021
Auteur: Marc Gerlings

Kleurrijk initiatief: bloemenlint van Mook tot Maastricht

Ook goed voor recreatie

Kleurrijk initiatief: bloemenlint van Mook tot Maastricht
Lint van Mook tot Maastricht om insecten een beter leefgebied te geven.

Natuurorganisatie IKL neemt een kleurrijk initiatief. Er komt een lint van bloemen van Maastricht tot Mook. Een bloemrijke oase boordevol voedsel voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten, en een beschutte leefplek voor allerlei dieren.

Landschapsorganisatie IKL over het waarom van het lint helemaal door de provincie Limburg: 'Het gaat namelijk slecht met de bijen en insecten in ons land. En dat is zorgelijk. Insecten zijn namelijk onmisbaar voor onze natuur en voedselvoorziening. Ze zorgen niet alleen voor de bestuiving van planten en bloemen, maar dienen ook als voedsel voor vogels en andere dieren en zijn dus ook bepalend voor de biodiversiteit.'

IKL heeft een speciaal bloemenzaadmengsel samengesteld. Een mengsel van een- en tweejarige soorten, die op verschillende tijden bloeien. Zo biedt het bloemenlint het hele jaar door voedsel en beschutting en daarmee ook een stevige impuls aan de biodiversiteit.

"Door dit bloemenzaadmengsel in te zaaien op je perceel, of op randen en overhoeken van je terrein, lever je een waardevolle bijdrage aan het voortbestaan van onze insecten én de natuur. Dus, doe je mee? Informeer ook gerust je buren. Want hoe meer terreinen worden ingezaaid, hoe groter de impact van dit provinciale bloemenlint voor onze insecten."

Deelnemers moeten het bloemenzaadmengsel kopen bij IKL maar de prijs is laag gehouden zodat de organisatie slechts heeft over 'een eigen bijdrage'

Er zijn diverse voorwaarden gesteld aan de actie. Een van de voorwaarden is dat 'Inzaaien op een beleefbare locatie die zichtbaar is vanaf de openbare weg/ruimte (akkerranden, overhoeken, tuin etc.)'. Dat betekent dat het ook goed zichtbaar is voor wandelaars en fietsers. Het lint door Limburg is dan ook een kleurrijke aanwinst voor recreatie.

Trefwoorden: natuur, recreatie, lint, mengsel, landschap

CELTH





||| Nieuws |||

23/01/25
Exclusief voor leden
Nederlandse Arq hotelgroep onthult groeiplannen
Wat begon met de aankoop van het Haagse Paleis Hotel in september, door Arq hotelgroep groeide eerder deze maand uit tot een collectie van twee met de aansluiting van Kloosterhotel de Soete Moeder in Den Bosch. De groei moet snel gaan, meldt de groep.
17/01/25
Tevredenheid bij organisatoren Vakantiebeurs en Horecava
De Vakantiebeurs heeft dit jaar ruim 71.000 bezoekers getrokken en 6.300 reisprofessionals bezochten de Travel Trade Days in de Utrechtse Jaarbeurs. In Amsterdam wis de Horecava 67.000 professionals te trekken.
15/01/25
Ruby Hotels zet Heeres in voor pr Nederlandse markt
Ruby Hotels, de Duitse hotelgroep die bekendstaat om haar Lean Luxury-concept, heeft Eline Heeres (S...
13/01/25
2024 lastig jaar horeca met volumedaling
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) keek bij de opening van vakbeurs Horecava terug op het horecajaar 2024 en de brancheorganisatie keek ook vooruit op 2025. Het bleek een lastig jaar met een lichte volumedaling in 2024.
08/01/25
Horeca van herstel naar crisis: aantal faillissementen piekt in 2025
De Nederlandse restaurantbranche dreigt in 2025 een recordaantal van 450 failissementen te bereiken, blijkt uit een analyse van ABN AMRO en Hotelschool The Hague.
31/12/24
Exclusief voor leden
Vakanties van Nederlanders in de kerst- en nieuwjaarsperiode: de feiten
Hoe gaan Nederlanders in de kerst- en nieuwjaarsperiode op vakantie? Waar gaan ze naar toe en met wie? Hamvraag is of we in meerderheid gaan skiën. Het CBS zocht dat uit.
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
23/12/24
Daglichtoplossingen voor hotels en conferentiecentra
Het benutten van daglicht in hotels en conferentiecentra biedt veel voordelen. Het maakt gemeenschappelijke ruimtes aantrekkelijker en zorgt ervoor dat gasten zich prettiger voelen.