Geplaatst op: 14-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

Testreis Gran Canaria waarbij gasten wel uit het resort mogen

Testreis Gran Canaria waarbij gasten wel uit het resort mogen
Arjan Kers (l) en Steven van der Heijden. Foto: TUI
De reisbranche en het kabinet organiseren begin mei een tweede proefreis naar het Spaanse Gran Canaria. Samen met de bevindingen van de eerste proefreis naar Rhodos moet die leren onder welke voorwaarden mensen straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen. TUI, Corendon en ANVR organiseren de reis. Het grote verschil met de testreis naar Rhodos, op Gran Canaria mogen de toeristen wél hun resort verlaten

De uit 25.0000 aanmeldingen geselecteerde 189 deelnemers aan de nu lopende reis naar Rhodos verblijven de hele reis in een resort. Mensen die deelnemen aan de tweede reis naar Gran Canaria zitten acht dagen in een resort dat zij wel mogen verlaten. Tijdens de reis en het verblijf houden de reizigers zich aan alle bestaande coronaregels en -protocollen. Voor vertrek moet een negatieve NAAT (PCR)-test en sneltest worden afgegeven en voor terugkeer een negatieve NAAT (PCR)-test en sneltest. Na thuiskomst gaan reizigers in thuisquarantaine.

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: "Wij zijn er klaar voor om reizigers weer van een fijne maar vooral ook veilige en verantwoorde vakantie te laten genieten. Dat we dit nu in de praktijk kunnen gaan testen met een vakantie mét bewegingsvrijheid is een mooie volgende stap naar hopelijk een zomer waarin er weer gereisd kan worden. Want één ding is duidelijk, de behoefte aan een vakantie in het buitenland wordt met de dag groter. Iedereen snakt ernaar om weer op pad te kunnen.”

Steven van der Heijden, CEO van Corendon: "Samen met de overheid bereidt de reisbranche zich voor op het moment dat de reisbeperkingen worden opgeheven. Deze proefvakantie met bewegingsvrijheid is een belangrijke stap en daar leveren we vanuit Corendon graag een bijdrage aan. Want uiteindelijk wil elke vakantieganger zich straks natuurlijk vrij kunnen bewegen op de bestemming en niet alleen in zijn hotel verblijven, hoe mooi en luxe dat hotel ook is. Het einddoel van ons allemaal is: deze zomer weer zorgeloos vakantie vieren in het buitenland."

90 gasten TUI en 90 gasten Corendon

De proefvakantie is een achtdaagse vakantie naar Gran Canaria met vertrek begin mei. De reis is inclusief de heen- en terugvlucht met Corendon Dutch Airlines, bustransfers van en naar het hotel vanaf de luchthaven, een verblijf van zeven nachten in het RIU Gran Canaria hotel op basis van All Inclusive, een reisverzekering en de benodigde testen voor de heen- en terugreis. In totaal kunnen er 180 vakantiegangers mee; 90 gasten met Corendon en 90 gasten met TUI.

Rijk betaalt onderzoekskosten

De kosten voor deelname aan de reis zijn voor de reiziger zelf, de reisorganisaties dragen de kosten voor de benodigde NAAT(PCR)- en sneltesten, het Rijk betaalt de onderzoekskosten. Voor de proefreizen naar zowel Rhodos als die naar Gran Canaria bedragen die in totaal 46.000 euro. Als ontwikkelingen in Nederland of een van de landen van bestemmingen tot grotere risico’s leiden, kan op elk moment worden besloten de proefreis te annuleren of af te breken.

Gedragsonderzoek

Gedragsonderzoekers brengen tijdens de reizen in kaart hoe Nederlanders bewogen kunnen worden zich ook in de verschillende vakantie-omgevingen zo goed mogelijk aan basisregels als het regelmatig wassen en ontsmetten van de handen, de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje te houden. De eerste onderzoeksresultaten van de proefreis naar Rhodos worden volgende week al opgeleverd, zodat deze kunnen worden meegenomen in het onderzoek op Gran Canaria. Medio mei moeten beide onderzoeken zijn afgerond.

Tot en met 15 mei blijft het reisadvies negatief en vraagt het kabinet mensen om niet naar het buitenland te reizen. Ook in de meivakantie blijven internationale reizen een te groot risico voor de verspreiding van het coronavirus. Voor de periode daarna wil het kabinet toewerken naar specifieke reisadviezen per land, waardoor versoepelingen mogelijk zijn voor landen met een laag besmettingsrisico.
Trefwoorden: testreis, Gran Canaria, gedragsonderzoek

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

24/01/25
Commissie voor natuurherstel opgericht
Een ministeriële commissie voor natuurherstel in Nederland wordt opgericht. Deze commissie wordt opgericht na twee recentelijke rechterlijke uitspraken om haast te maken met het herstel.
24/01/25
Positief oordeel over drie Limburgse musea
Het provinciebestuur van Limburg heeft het rapport ontvangen van de Visitatiecommissie Provinciale Musea 2024. Voornamelijk is inhoudelijk aar de musea gekeken maar toerisme speelt ook een rol.
15/01/25
7 Kamerleden ontvangen Ondernemersagenda Gastvrijheidssector
Op dinsdagmiddag 14 januari hebben diverse branchevertegenwoordigers in het platform Gastvrij Nederland de Ondernemersagenda van de Gastvrijheidssector aangeboden in de Tweede Kamer.
13/01/25
Exclusief voor leden
Waterbedrijven mogen op meer locaties water oppompen
Voor de vrijetijdseconomie is het van groot belang dat gasten altijd over goed schoon drinkwater kun...
08/01/25
Van Velde in Raad van Toezicht Utrecht Marketing
Michel van Velde is sinds 1 januari toegetreden tot de Raad van Toezicht van destinatieorganisatie Utrecht Marketing. De Raad van Toezicht is daarmee compleet.
26/12/24
Recycling bekers bij sportevenementen
Dit jaar gingen nieuwe regels in voor de recyclinhg van plastic bij evenementen. Dat was niet makkelijk voor sportevenementen. Opeens moesten de kartonnen bekers voor deelnemers met plastic laagje of gewassen worden, of verzamelen en recyclen. De Zevenheuvelenloop is het eerste evenement dat een percentage van recycling doorgeeft, 92,5%.
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
17/12/24
Recreatiebedrijven moeten van elke verdiende euro 38 cent afdragen
Dat van elke euro die consumenten besteden op recreatiebedrijven 38% naar belastingen gaat, is geen verrassing. Wel vervelend is het feit dat sinds 2018 deze lasten met maar liefst 40% zijn gestegen bij een inflatie van 12%.