Geplaatst op: 15-04-2021
Auteur: Marc Gerlings

12 studenten Zadkine en Boijmans maken tentoonstelling

12 studenten Zadkine en Boijmans maken tentoonstelling
In dit kunstwerk gaat het over het niet uit het oog moeten verliezen van het individu.
Zadkine en Museum Boijmans Van Beuningen bundelen opnieuw de krachten. Samen met kunstenaar Nilton Moreira da Silva maakten mbo-studenten een tentoonstelling die kunst en de mens dichter bij elkaar te brengen. Het resultaat is vanaf 16 april tot en met 30 april te zien bij Zadkine op locatie en via de Boijmans Instagram.

Met twaalf mbo-studenten Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk denkt kunstenaar en sociaal werker Nilton Moreira da Silva na over hoe kunst mensen bij elkaar kan brengen en over het individu dat we niet uit het oog moeten verliezen. Het resultaat van deze inspanningen is de tentoonstelling Door het bos de bomen niet meer zien. 

De installatie en het traject zijn onderdeel van het project KUNST/WERK, een samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen en Zadkine. Doel is een betere aansluiting tussen de culturele sector en het mbo realiseren. 

De tentoonstelling is vanaf 16 april te zien voor alle studenten op de hoofdlocatie van Zadkine in het centrum van Rotterdam. Een speciale online tentoonstelling zal vanaf dezelfde datum te volgen zijn via de Instagram pagina van Museum Boijmans Van Beuningen.

12 studenten

Bij deze tweede editie van KUNST/WERK zijn 12 studenten van de opleidingen Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk betrokken. Onder leiding van kunstenaars en museumprofessionals volgden zij een serie masterclasses en workshops, onder andere in de luisterpost Boijmans Hillevliet in Rotterdam-Zuid. 

Tijdens deze series leerden zij kritisch en creatief te denken door omgang met kunst. Tevens verdiepten ze zich in hoe het werk van museummedewerkers zich verhoudt tot hun eigen vakmanschap. De groep onderzocht of kunst kan bijdragen aan het gevoel van verbondenheid. 
Samen met Nilton Moreira da Silva werkten ze toe naar een concrete visie op dit onderwerp. De studenten die meewerkten aan Door het bos de bomen niet meer zien zijn: Cody, Abisai, Tyrell, Rick, Ismay, Ilker, Geraldina, Delyhlah, Sinem, Dariska, Ajai en Gino.

Spiegelbos

Het kunstwerk is een bos dat je kunt betreden waar in het midden spiegels draaien. In het bos, hoor je verschillende stemmen. De titel van het kunstwerk, Door de bomen het bos niet meer zien, is een omdraaiing van de uitdrukking door de bomen het bos niet meer zien, wat betekent dat als je te veel op details (de bomen) let, je het geheel (het bos) niet meer kunt overzien. In dit kunstwerk gaat het over het niet uit het oog moeten verliezen van het individu.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de programmaregeling ‘Kunsteducatie voor mbo’ers’ van Fonds 21.
Trefwoorden: Zadkine, Boijmans, Rotterdam, kunst

CELTH





||| Nieuws |||

25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
13/12/24
Scenarioplanning: theorie, methodes en toepassing
Altijd al meer willen weten van scenarioplanning? Lees van het boek “Scenario Planning and Tourism Futures. Theory Building, Methodologies and Case Studies”. Geschreven door Albert Postma, Stefan Hartman en Ian Yeoman van het European Tourism Futures Institute (ETFI) van NHL Stenden.
29/11/24
Kennisinstellingen samen aan de slag met duurzame gastvrije transities
Het Regieorgaan SIA heeft het SPRONG-programma Gastvrije Transities goedgekeurd en een subsidie van twee miljoen euro toegekend. De nieuwe SPRONG-groep werkt in vier regionale transitiearena’s aan de thema’s klimaatneutraal, brede welvaart, healthy region en regeneratieve gebiedsontwikkeling.
30/10/24
Menno Stokman verlaat CELTH na zeven jaar
Menno Stokman, directeur van het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH), neemt na ruim zeven jaar afscheid. Per 1 januari 2025 treedt hij in dienst bij de gemeente Wageningen als strategisch adviseur voor het Netwerk Kennissteden Nederland.
29/10/24
Kennisevent Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs het kennisevent ‘Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming. Primeur voor Nederland. Presentatie van internationaal onderzoek: 'Creating equitable destinations: How to manage and distribute tourism’s value to better serve communities'.
11/10/24
Zet je regio op de kaart 2024: Balans in jouw bestemming – Maak deel uit van de toekomst van toerisme!
NRIT organiseert in samenwerking met CELTH en de Recreatie Vakbeurs een kennisevent rond bestemming in balans. In slechts twee uur ben je helemaal up-to-date met de nieuwste inzichten en strategieën. Je leert van experts, netwerkt met vakgenoten én krijgt praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in jouw regio.
25/09/24
Een tafel voor niemand? Vier scenario's voor het arbeidsmarkttekort in toerisme en hospitality
Wat brengt de toekomst voor toerisme? Zijn dat robots in de keuken, virtuele avonturen of structurele personeelstekorten? Lector ‘Disruption, Innovation and New Phenomena’ Ian Yeoman bij NHL Stenden Hogeschool, schetste in zijn inauguratiespeech vier scenario's voor de sector.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.