Geplaatst op: 30-08-2021
Auteur: Marc Gerlings

Langste regenboogfietspad ontvangt prijs

Langste regenboogfietspad ontvangt prijs
Geheel rechts Elias van Mourik. Foto: Stichting De Overkant / Midzomernacht Festival
In een liveshow in TivoliVredenburg ontvangt Elias van Mourik de Annie Brouwer-Korf Prijs 2021 van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma tijdens het Midzomergracht festival. Hij ontvangt deze prijs vanwege zijn initiatief voor ‘s werelds langste regenboogfietspad op het Utrecht Science Park.

Met zijn initiatief voor een regenboogfietspad op het Utrecht Science Park heeft de 22-jarige Elias van Mourik diversiteit op de Utrechtse campus op de kaart gezet. Het fietspad, met zijn 570 meter, is het langste regenboogfietspad ter wereld. ‘Go big or go home! Waarom zou je slechts een meter gebruiken als je de ruimte hebt om er een groots statement van te maken’ legt Elias de ambitie achter zijn initiatief uit.

Wereldwijd is het fietspad op veel nieuwskanalen genoemd. In korte tijd is het tot een attractie van Utrecht geworden.

Hij vond medestanders voor zijn initiatief bij het gemeenteraadslid voor Groen Links, Melody Djeldjou Fard, en 3 aanwezige instanties op de campus, University of Applied Sciences Utrecht, Utrecht University en het UMC Utrecht, die voor het benodigde budget zorgden. "Ik hoop dat dit initiatief bijdraagt aan een gevoel van acceptatie en dat het anderen inspireert om ook actief bij te dragen aan diversiteit en inclusiviteit."
Trefwoorden: regenboog, fietspad, Utrecht, route

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

20/12/24
Museum Arnhem sluit recordjaar af met meer dan 100.000 bezoekers
Museum Arnhem heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Met meer dan 100.000 bezoekers in 2024 heeft het museum een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
06/12/24
Exclusief voor leden
Ohoe chatbot beantwoordt vragen over erfgoed
Wie een vraag heeft over erfgoed, kunst of natuur kan die voortaan stellen aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ErfgoedApp. Zo maakt FARO de ontdekking van erfgoed in de buurt nog laagdrempeliger en eenvoudiger.
06/12/24
Museum Prinsenhof Delft na 5 januari dicht
In de laatste maand vóórdat Museum Prinsenhof Delft op zondag 5 januari 2025 tijdelijk sluit voor een omvangrijke verbouwing en vernieuwing organiseert het museum een speciaal programma.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.
04/12/24
Nieuwe natuur bij Schokeiland
Er komt nieuwe natuur in Flevoland bij Schokeiland. Dat is relevant voor de toeristische sector. Schokeiland is één van de dertien Nederlandse Unesco Werelderfgoederen.
04/12/24
Exclusief voor leden
Toegankelijk maken collectie kost 5 jaar
De komende vijf jaar werkt attractie en mediamuseum Beeld & Geluid, in samenwerking met een aantal partijen, aan het toegankelijker maken van zijn collectie. Het zogeheten TACIT onderzoeksproject, gefinancierd door de NWO met 3,2 miljoen euro, ontwikkelt innovatieve technologieën die informatie toegankelijker maakt voor mensen met een auditieve, visuele en cognitieve beperking.
25/11/24
Exclusief voor leden
Airbnb draag bij aan herstel Nederlandse molens
Tijdens de jaarlijkse Molencontactdag in Soest zijn drie molenprojecten in Lonneker, Grathem en Groningen beloond met een totaalbedrag van 22.500 euro uit het recent opgerichte Molenerfgoedfonds. Dit fonds is een samenwerking tussen Airbnb en De Hollandsche Molen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.