Geplaatst op: 09-11-2021
Auteur: NRIT redactie

Recreatief fietspad van Utrecht naar IJsselstein

Recreatief fietspad van Utrecht naar IJsselstein
Het fietspadennetwerk in de provincie Utrecht is uitgebreid met een nieuw fietspad tussen de Noord-IJsseldijk en de Nedereindseweg, tussen IJsselstein en Utrecht.

Met het bevestigen van fietsknooppunt-bord nummer 77 werd het fietspad officieel in gebruik genomen en toegevoegd aan het provinciale netwerk van fietsknooppunten. Het geheel is uitgevoerd in opdracht van recreatieschap Stichtse Groenlanden, door Recreatie Midden-Nederland en aannemersbedrijf Mouwrik uit Waardenburg en in samenwerking met gemeenten IJsselstein en Utrecht, provincie Utrecht en Staatsbosbeheer.

Wethouders Kees Geldof van de gemeente IJsselstein en Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht stonden hiervoor aan de lat, samen met gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht en voorzitter Johan van Everdingen van recreatieschap Stichtse Groenlanden. Het pad draagt nu nog de werknaam 'Verlengde Meerlopad'. Begin 2022 buigt de IJsselsteinse straatnamencommissie zich over een definitieve naam, die linkt naar de rijke historie van dit gebied.

Aanpassingen verkeersveiligheid

De oevers van de watergang langs het fietspad zijn natuurvriendelijk ingericht. Ook heeft de gemeente IJsselstein een aanpassing aan de Noord-IJsseldijk uitgevoerd om de veiligheid voor fietsers te vergroten. Het nieuwe kruispunt dat ontstaan is, bevindt zich vlakbij een bocht in de weg. Daarom is het kruispunt als een 30 kilometer per uur-zone uitgevoerd. Rondom het nieuwe kruispunt is zo’n 50 meter aan rood asfalt aangelegd met een middenstrook. Aan weerszijden is een verkeersdrempel geplaatst.

Groen groeit mee

Het 'Verlengde Meerlopad' is onderdeel van het in 2020 afgeronde Programma Recreatie om de Stad (RodS) van de provincie Utrecht. Het is één van de laatste projecten uit dit programma. Onder dit programma zijn verschillende groengebieden en recreatieve verbindingen in de provincie Utrecht gerealiseerd, ondanks dat in 2011 de bijdrage vanuit het Rijk stopte.
Trefwoorden: fietsen, recreatie, fietspad, routenetwerk, beleid

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

20/12/24
Museum Arnhem sluit recordjaar af met meer dan 100.000 bezoekers
Museum Arnhem heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Met meer dan 100.000 bezoekers in 2024 heeft het museum een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.
11/12/24
Exclusief voor leden
RMO vaste zaal Oude Midden-Oosten vernieuwd
De permanente tentoonstelling ‘Het oude Midden-Oosten’ in het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) is vernieuwd en opent op 20 december de deuren voor publiek.
06/12/24
Exclusief voor leden
Ohoe chatbot beantwoordt vragen over erfgoed
Wie een vraag heeft over erfgoed, kunst of natuur kan die voortaan stellen aan Oehoe, de vriendelijke chatbot van de ErfgoedApp. Zo maakt FARO de ontdekking van erfgoed in de buurt nog laagdrempeliger en eenvoudiger.
06/12/24
Museum Prinsenhof Delft na 5 januari dicht
In de laatste maand vóórdat Museum Prinsenhof Delft op zondag 5 januari 2025 tijdelijk sluit voor een omvangrijke verbouwing en vernieuwing organiseert het museum een speciaal programma.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.
04/12/24
Nieuwe natuur bij Schokeiland
Er komt nieuwe natuur in Flevoland bij Schokeiland. Dat is relevant voor de toeristische sector. Schokeiland is één van de dertien Nederlandse Unesco Werelderfgoederen.
04/12/24
Exclusief voor leden
Toegankelijk maken collectie kost 5 jaar
De komende vijf jaar werkt attractie en mediamuseum Beeld & Geluid, in samenwerking met een aantal partijen, aan het toegankelijker maken van zijn collectie. Het zogeheten TACIT onderzoeksproject, gefinancierd door de NWO met 3,2 miljoen euro, ontwikkelt innovatieve technologieën die informatie toegankelijker maakt voor mensen met een auditieve, visuele en cognitieve beperking.
25/11/24
Exclusief voor leden
Airbnb draag bij aan herstel Nederlandse molens
Tijdens de jaarlijkse Molencontactdag in Soest zijn drie molenprojecten in Lonneker, Grathem en Groningen beloond met een totaalbedrag van 22.500 euro uit het recent opgerichte Molenerfgoedfonds. Dit fonds is een samenwerking tussen Airbnb en De Hollandsche Molen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.