Enkele reistrends voor 2022
Met nog een kleine maand te gaan, klopt het jaar 2022 aan de deur. We zijn veel bezig met trends en ontwikkelingen. Een paar opvallende en ook vreemde trends zetten we alvast bij elkaar.
Desondanks is het alsnog lastig om de toekomst van reizen te voorspellen, zeker tijdens de pandemie, wat voor veel onzekerheid zorgt in de toerismesector. Dit is natuurlijk wel van belang. Als je zelf op reis wilt, wil je immers zeker weten dat je reis door kan gaan. Ook voor de gasten die je ontvangt in je Airbnb of vakantiepark is dit het geval. Helaas kun je hier niet voor verzekerd worden, zoals je wel kunt doen met een opstalverzekering bij je eigen huis. Alsnog is het van belang om de onderstaande trends te kennen als je in de sector werkt.
Pleziervluchten
Voor aerofielen is simpelweg in een vliegtuig zitten, ontspannen terwijl ze de wolken aanschouwen, iets om te missen tijdens de pandemie. Sommige luchtvaartmaatschappijen realiseren zich echter dat in plaats van hun vliegtuigen aan de grond te laten, op het hoogtepunt van de lockdown zaten er 16.000 vliegtuigen ongebruikt op de Tarmac, ze 'vluchten naar nergens' kunnen uitvoeren. De trend naar 'pleziervluchten' begon in de zomer in de regio Azië-Pacific, waar luchtvaartmaatschappijen als ANA, EVA Air en Qantas passagiers begonnen te verwelkomen aan boord van rondvluchten. EVA Air vloog een Hello Kitty-themavlucht vanuit Taipei met eten gemaakt door drie-Michelin-sterrenchef Motokazu Nakamura, terwijl het Australische Qantas passagiers uitnodigde voor een zeven uur durende reis vanuit Sydney, met lage fly-by's van het Great Barrier Reef, Uluru en Byronbaai.
Natuurbehoud
De gezondheidscrisis van Covid-19 heeft een rimpeleffect op elk aspect van ons leven en onze planeet. Als het gaat om natuurbehoud, heeft een gebrek aan bezoekers aan safarireservaten in Afrika bijvoorbeeld tot gevolg gehad dat de stroperij stopt omdat er geen geld is om rangers te betalen. Als reactie op het probleem heeft het hoogwaardige avontuurlijke reisbedrijf Pelorus de Pelorus Foundation gelanceerd, een nieuwe liefdadigheidsinstelling voor natuurbehoud met als doel het beschermen, behouden en promoten van bedreigde dieren in het wild en natuurlijke habitats over de hele wereld. In de zomer debuteerde luxe touroperator Yonder met routes die speciaal waren ontworpen om lokale gemeenschappen en dieren te helpen. Deze omvatten reizen naar India's Ranthambore National Park om samen te werken met een NGO genaamd Tiger Watch.
Glampervans
Volgens peer-to-peer camperverhuurbedrijf RVshare is het aantal boekingen tussen september en november 2020 met 166 procent op jaarbasis gestegen. Hoe komt dit? Met reisbeperkingen die mensen dwingen om binnenlandse vakanties te nemen, is reizen over de weg de voor de hand liggende keuze in het virale tijdperk, omdat in je eigen voertuig de meeste veiligheid biedt. Bovendien geeft het een heerlijk gevoel van vrijheid na een lange periode van thuis zijn. Zoals Globetrender voorspelde in zijn Future of Luxury Travel Forecast: 2020-2025, worden 'supercharged roadtrips' een ware rage. Koken, slapen en douchen in je eigen glampervan is het summum van zelfvoorziening en er komen mooie gepimpte voertuigen op de markt voor degenen die ze kunnen betalen. De GlamperRV is hier een goed voorbeeld van.
Topics:Reis & vervoer
Trefwoorden: trends, reizen