Geplaatst op: 18-03-2022
Auteur: Marc Gerlings

12 fietsprojecten in Rhenen, Veenendaal en Renswoude

Recreatieve routes belangrijk in regio Foodvalley

12 fietsprojecten in Rhenen, Veenendaal en Renswoude
Fiets moet hét vervoersmiddel worden in Foodvalley.
Provincie Utrecht en gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal tekenden op 17 maart een intentieovereenkomst voor de uitvoering van twaalf nieuwe fietsprojecten tot 2030. Dit draagt bij aan de missie om de fiets tot hét vervoersmiddel te maken in de regio Foodvalley.

De projecten zorgen er onder meer voor de verbreding van fietspaden, nieuwe fietsstraten, oversteekplaatsen op kruispunten verbeterenen vrij liggende fietspaden aangelegd. Ook zal een onderzoek starten naar het verbeteren van fietsroutes door het Binnenveld, het gebied tussen de plaatsen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Dit gebied bestaat uit een agrarisch cultuurlandschap met bijzondere cultuurhistorische elementen. Fietsers krijgen daar een betere positie door auto- en fietsverkeer van elkaar te scheiden en door bewegwijzering en verlichting aan te brengen.

Fiets wordt hét vervoersmiddel

De provincie Utrecht is een gewilde plek om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen. Het aantal inwoners en bezoekers van onze regio groeit de komende decennia sterk. Om de fiets als volwaardig vervoersmiddel en als dé oplossing voor maatschappelijke vraagstukken in te kunnen zetten, zijn gezamenlijke investeringen nodig in het regionaal fietsnetwerk. 

Gedeputeerde Arne Schaddelee: "De provincie Utrecht kan niet alleen werken aan het verbeteren van het regionaal fietsnetwerk, daar hebben we de gemeenten bij nodig. Heel blij dat we ook met de ondertekening van de intentieovereenkomst Regio Foodvalley samen weer een stap zetten naar twaalf nieuwe fietsprojecten. Een ander voorbeeld is de nieuwe doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal, waar in februari de handtekeningen onder zijn gezet". De doorfietsroute USP – Veenendaal zal naar verwachting in 2024 klaar zijn.

De provincie Utrecht benadrukt in de communicatie over de fietsprojecten dat recreatie routes belangrijk zijn en veel aandacht krijgen.
Trefwoorden: fiets, route, mobiliteit, recreatie, beleid

CELTH





||| Nieuws |||

10/02/25
Nationale Sportweek telt liefst 5 host cities
Van 19 tot en met 28 september 2025 vindt de Nationale Sportweek plaats, waarbij heel Nederland in beweging komt. Vijf steden springen eruit als host cities: Leeuwarden, Bunschoten, Zoetermeer, Westland en Helmond.
07/02/25
Vanaf 1 april geen emissie meer van boten in grachten Amsterdam
Vanaf 1 april 2025 wordt het centrumgebied een uitstootvrije zone voor recreatievaartuigen, meldt gemeente Amsterdam. Dit betekent dat alleen vaartuigen die varen op elektriciteit, waterstof of spierkracht zijn toegestaan. Je mag geen uitstoot meer produceren.
07/02/25
Staatssecretaris pleit voor middentarief btw
Het kabinet heeft op verzoek van het parlement alternatieven in kaart gebracht voor de btw-verhoging op cultuur, media en sport. Opeens tovert staatssecretaris Van Oostenbruggen een middentarief uit zijn hoed.
06/02/25
Exclusief voor leden
Drie ton voor extra publieksprogramma Groninger Museum
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten om het Groninger Museum een vierj...
06/02/25
Van Gogh Homeland presenteert de Groene Kathedraal
De Tilburgse Spooorzone krijgt in het voorjaar van 2026 in de vorm van een Groene Kathedraal een tijdelijk stedelijk lunapark. De Groene Kathedraal wordt een podium voor een prikkelend programma voor een breed publiek, waar met positiviteit en verbeeldingskracht aandacht wordt gevraagd voor dilemma’s en oplossingen voor de grote duurzaamheidsopgaven in Brabant, het Homeland van Vincent van Gogh.
05/02/25
Laatste jaar uitvoeringsprogramma BRTN 2020-2025
Dit jaar markeert het laatste jaar van de uitvoering van het Basisrecreatietoervaartnet (BRTN) 2020-2025. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het opstellen van nieuwe bestuurlijke afspraken voor de periode vanaf 2026, waarin de rol van AI toeneemt.
28/01/25
Exclusief voor leden
VNG: Permanente bewoning van recreatiewoningen moet lokaal maatwerk blijven
Het al dan niet toestaan van permanente bewoning van recreatiewoningen moet een lokale afweging blijven, aldus de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Gemeenten kunnen dit in overleg met eigenaren en bewoners van vakantieparken bepalen. De VNG roept de Tweede Kamer op om tegen het voorstel voor landelijke regie te stemmen.
24/01/25
Commissie voor natuurherstel opgericht
Een ministeriële commissie voor natuurherstel in Nederland wordt opgericht. Deze commissie wordt opgericht na twee recentelijke rechterlijke uitspraken om haast te maken met het herstel.