Geplaatst op: 11-05-2022
Auteur: Marc Gerlings

Dormio start huizenverkoop Resort De Hondsrug

Dormio start huizenverkoop Resort De Hondsrug
Dormio Resort De Hondsrug bij Gasselte. Foto: Dormio.
De verkoop van vakantiewoningen op het nieuwe Dormio Resort De Hondsrug is gestart. Het gaat om een 70-tal vakantiewoningen. Dormio bouwt verschillende woningen voor specifieke doelgroepen.

In de bosrijke omgeving van Gasselte worden midden in de natuur, langs een kreek, 70 luxe vrijstaande recreatiewoningen gerealiseerd. Het resort omvat een gevarieerd woningaanbod, gericht op een breed publiek dat van het kenmerkende ‘rust en ruimte’ van de provincie Drenthe houdt. 

Op het complex wordt tevens een hotel met 70 kamers gerealiseerd. Er zijn informatiedagen op 14 en 15 mei op de projectlocatie.

Vakantiewoningen en doelgroepen

Zowel het resort zelf als de huizen zijn ruim opgezet. De verschillende typen vakantiewoningen refereren met hun bouwstijl aan de natuurlijke omgeving en zijn gemarkeerd in vijf labels. Zo zijn er Groupwoningen met een groot terras en buitenkeuken, geschikt voor families of vriendengroepen tot 14 personen. 

De Lifestylewoningen variëren van 4 tot 10 personen en zijn ook alle voorzien van een ruim terras, eigen barbecue, buitenkachel en pizzaoven. 

De Kidswoningen zijn met hun indeling en inrichting helemaal afgestemd op kinderen en grenzen aan de grote speelheuvel. 

Voor gezinnen met oudere kinderen zijn er Activewoningen met een gamehoek en buitentrampoline. 

De luxe Wellnesswoningen beschikken over een (binnen)sauna en bubbelbad in de tuin.

Eigen plekje

Directeur van Dormio Group B.V. Don van Schaik: "We reizen weer, maar in de afgelopen coronajaren hebben we juist ook Nederland weer ontdekt en leren waarderen. Dit is een unieke locatie, vlakbij ’t Nije Hemelriek (recreatieplas, red.), dat ook wel de Malediven van Drenthe wordt genoemd. De vrijstaande woningen op ruime kavels maken het echt tot je eigen plekje en binnen het resort is veel ruimte voor de natuur.”

Projecten ‘Nieuwe stijl’

Met de realisering van Dormio Resort De Hondsrug voegt de Dormio Group een vakantiepark toe aan haar groeiende portfolio van recreatieprojecten ‘nieuwe stijl’, met een onvergelijkbare diversiteit en kwaliteit in Nederland. Momenteel zijn in Nederland meerdere recreatieprojecten in ontwikkeling en naast Dormio Resort De Hondsrug zijn er drie andere projecten in uitvoering: Dormio Wijnhotel Valkenburg, verwachte opening zomer 2022; ontwikkeling en realisatie 124 luxe vakantiewoningen Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, oplevering verwacht voorjaar 2023; Dormio Resort Medemblik, 88 luxe vrijstaande en geschakelde vakantiewoningen, de verkoop is hiervan onlangs gestart.
Trefwoorden: vakantiepark, Dormio, verkoop, doelgroep

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
13/09/24
Nooit eerder zo snel vloer Recreatie Vakbeurs volgeboekt
Over twee maanden vindt de 22e editie van Recreatie Vakbeurs plaats op 12, 13 en 14 november 2024. De beursorganisatie is trots op een nieuw record, de beursvloer is volledig volgeboekt. Nooit eerder is dit vakevenement zo snel volgeboekt geweest.
11/09/24
Pier Scheveningen krijgt hotel, wellness en congrescentrum
Het reuzenrad blijft het icoon na de uitvoering van de nieuwe plannen voor de kenmerkende Pier van Scheveningen. De eigenaren willen meer leisurefuncties toevoegen aan de constructie die dringend aan renovatie toe is.
05/09/24
Overheid rekent zichzelf te rijk met btw-verhoging op logies
De voorgenomen btw-verhoging voor de logiessector levert bij lange na niet de verwachte belastingopbrengst op, heeft een negatief effect op andere belastingopbrengsten en raakt de hele vrijetijdssector sterk.
04/09/24
Symposium voor duurzame vis op Horecava 2025
Een symposium dat zich richt op chefs die willen ontdekken hoe ze op een verantwoorde manier met vis om kunnen gaan.
04/09/24
Veel Italiaanse restaurants in Nederland
Nederland telt minder Italiaanse, Griekse en Turkse restaurants dan vijf jaar geleden. Het aantal Spaanse en Portugese restaurants is juist toegenomen. Van de Zuid-Europese keuken is de Italiaanse veruit het populairst. Opvallend is de opmars van de fast casual concepten.
02/09/24
Exclusief voor leden
Gasten ergeren zich aan Engelssprekend hotelpersoneel
Nederlandse hotels nemen, mede vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, steeds vaker buitenlands personeel aan dat Engels met de gasten spreekt. Onderzoek wijst uit dat niet alle gasten dat fijn vinden.

||| Agenda |||

10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...