Geplaatst op: 19-08-2022
Auteur: Marc Gerlings

Hoe positioneer je je regio als wijnbestemming?

Hoe positioneer je je regio als wijnbestemming?
Patriek en Annaline Doelen, Ruud Verstegen, burgemeester Gemeente Voerendaal Wil Houben en Frenk Theuns bij de opening.
Dmo Visit Zuid-Limburg positioneert de regio graag als wijngebied. Dat doet het met routes maar om de beleving van wijn naar een hoger niveau te brengen gebeurt dat ook door lichte ondersteuning in pr van het tijdelijk Wijnrestaurant op het Land.

De derde editie van Wijnrestaurant op het Land in Voerendaal - een initiatief van wijnrestaurant Mes Amis Maastricht - is open. De liefde voor streekproducten en passie voor wijnen vormen het fundament van Wijnrestaurant Op het Land editie 2022. Dit jaar op Landgoed Overst in Voerendaal. Bijna vier weken lang, tot en met 11 september kun je hier genieten van regionale wijn spijs combinaties. Het Wijnrestaurant op het Land, is een aantal jaren geleden bedacht om (Zuid-) Limburg nadrukkelijker op de kaart te zetten als wijnregio van de toekomst.

Eigenaresse van Wijnrestaurant Mes Amis en vinologe Annaline Doelen laat gasten hier graag de door haar zorgvuldig uitgezochte regionale wijnen proeven. Onder leiding van haar zoon en mede-eigenaar Patriek Doelen en zijn keukenteam geniet je ondertussen van unieke smaakcombinaties met gerechten die passen bij de wijn en het seizoen.

Het culinaire marketingconcept van Wijnrestaurant Op Het Land is bedacht door Frenk Theuns, die onder andere in het Brabantse Wouw Restaurant op het Land en andere pop-up events organiseert. In samenwerking met Roy Packbier van de PePr Company hebben ze in 2019 dit concept naar Limburg gehaald en de liefde van wijnrestaurant Mes Amis voor de Limburgse wijn eraan toegevoegd.

Te gast bij Landgoed Overst

Gastheer van dit jaar is Ruud Verstegen, eigenaar van het hele gebied rondom het paviljoen waarin dit jaar het restaurant ligt. Hier onderhoudt Ruud een wijngaard van 10 hectare met diverse druivenrassen. Van al deze rassen maakt hij wijnen per druivensoort en soms maakt hij een wijn van diverse soorten druiven. Ook dit stimuleert weer de beleving van wijn. Visit Zuid-Limburg: "Leuk toch dat je nu de gelegenheid hebt om ook de wijnen van Landgoed Overst te midden van de wijnranken te proeven?"

Het werkt

Inmiddels zijn er al bijna 6000 mensen die hun plekje in het restaurant reserveerden en dat aantal groeit gestaag. Tot 11 september is dit Wijnrestaurant op het Land open.
Trefwoorden: wijnregio, dmo, restaurant, route, marketing

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
13/09/24
Nooit eerder zo snel vloer Recreatie Vakbeurs volgeboekt
Over twee maanden vindt de 22e editie van Recreatie Vakbeurs plaats op 12, 13 en 14 november 2024. De beursorganisatie is trots op een nieuw record, de beursvloer is volledig volgeboekt. Nooit eerder is dit vakevenement zo snel volgeboekt geweest.
11/09/24
Pier Scheveningen krijgt hotel, wellness en congrescentrum
Het reuzenrad blijft het icoon na de uitvoering van de nieuwe plannen voor de kenmerkende Pier van Scheveningen. De eigenaren willen meer leisurefuncties toevoegen aan de constructie die dringend aan renovatie toe is.
05/09/24
Overheid rekent zichzelf te rijk met btw-verhoging op logies
De voorgenomen btw-verhoging voor de logiessector levert bij lange na niet de verwachte belastingopbrengst op, heeft een negatief effect op andere belastingopbrengsten en raakt de hele vrijetijdssector sterk.
04/09/24
Symposium voor duurzame vis op Horecava 2025
Een symposium dat zich richt op chefs die willen ontdekken hoe ze op een verantwoorde manier met vis om kunnen gaan.
04/09/24
Veel Italiaanse restaurants in Nederland
Nederland telt minder Italiaanse, Griekse en Turkse restaurants dan vijf jaar geleden. Het aantal Spaanse en Portugese restaurants is juist toegenomen. Van de Zuid-Europese keuken is de Italiaanse veruit het populairst. Opvallend is de opmars van de fast casual concepten.
02/09/24
Exclusief voor leden
Gasten ergeren zich aan Engelssprekend hotelpersoneel
Nederlandse hotels nemen, mede vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, steeds vaker buitenlands personeel aan dat Engels met de gasten spreekt. Onderzoek wijst uit dat niet alle gasten dat fijn vinden.

||| Agenda |||

10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...