Geplaatst op: 19-08-2022
Auteur: Marc Gerlings

Hoe positioneer je je regio als wijnbestemming?

Hoe positioneer je je regio als wijnbestemming?
Patriek en Annaline Doelen, Ruud Verstegen, burgemeester Gemeente Voerendaal Wil Houben en Frenk Theuns bij de opening.
Dmo Visit Zuid-Limburg positioneert de regio graag als wijngebied. Dat doet het met routes maar om de beleving van wijn naar een hoger niveau te brengen gebeurt dat ook door lichte ondersteuning in pr van het tijdelijk Wijnrestaurant op het Land.

De derde editie van Wijnrestaurant op het Land in Voerendaal - een initiatief van wijnrestaurant Mes Amis Maastricht - is open. De liefde voor streekproducten en passie voor wijnen vormen het fundament van Wijnrestaurant Op het Land editie 2022. Dit jaar op Landgoed Overst in Voerendaal. Bijna vier weken lang, tot en met 11 september kun je hier genieten van regionale wijn spijs combinaties. Het Wijnrestaurant op het Land, is een aantal jaren geleden bedacht om (Zuid-) Limburg nadrukkelijker op de kaart te zetten als wijnregio van de toekomst.

Eigenaresse van Wijnrestaurant Mes Amis en vinologe Annaline Doelen laat gasten hier graag de door haar zorgvuldig uitgezochte regionale wijnen proeven. Onder leiding van haar zoon en mede-eigenaar Patriek Doelen en zijn keukenteam geniet je ondertussen van unieke smaakcombinaties met gerechten die passen bij de wijn en het seizoen.

Het culinaire marketingconcept van Wijnrestaurant Op Het Land is bedacht door Frenk Theuns, die onder andere in het Brabantse Wouw Restaurant op het Land en andere pop-up events organiseert. In samenwerking met Roy Packbier van de PePr Company hebben ze in 2019 dit concept naar Limburg gehaald en de liefde van wijnrestaurant Mes Amis voor de Limburgse wijn eraan toegevoegd.

Te gast bij Landgoed Overst

Gastheer van dit jaar is Ruud Verstegen, eigenaar van het hele gebied rondom het paviljoen waarin dit jaar het restaurant ligt. Hier onderhoudt Ruud een wijngaard van 10 hectare met diverse druivenrassen. Van al deze rassen maakt hij wijnen per druivensoort en soms maakt hij een wijn van diverse soorten druiven. Ook dit stimuleert weer de beleving van wijn. Visit Zuid-Limburg: "Leuk toch dat je nu de gelegenheid hebt om ook de wijnen van Landgoed Overst te midden van de wijnranken te proeven?"

Het werkt

Inmiddels zijn er al bijna 6000 mensen die hun plekje in het restaurant reserveerden en dat aantal groeit gestaag. Tot 11 september is dit Wijnrestaurant op het Land open.
Trefwoorden: wijnregio, dmo, restaurant, route, marketing

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

18/12/24
Laag vpb-tarief niet effectief voor mkb-bedrijven
Het lage tarief in de vennootschapsbelasting (vpb) is niet geschikt om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te ondersteunen. De voordelen komen bij niet-mkb bedrijven terecht, meldt CPB. Het grootste deel van de bedrijven in toerisme en recreatie zijn mkb-bedrijven.
12/12/24
Exclusief voor leden
Beste leerbedrijf recreatie in 2024 Hof van Saksen
Woensdag 11 december zijn tijdens De Dag van de Recreatie op Circuit Zandvoort de winnaars van de recreatieverkiezingen feestelijk bekendgemaakt. Het beste leerbedrijf is Hof van Saksen.
10/12/24
Lancering broodje Utrechtse Heuvelrug: Een smakelijke stap naar duurzaamheid
De Utrechtse Heuvelrug heeft er een smakelijk nieuw product bij: het broodje Utrechtse Heuvelrug. Het broodje is eerlijk geprijsd bestaat volledig uit lokale producten van natuurlijke landbouw op de Utrechtse Heuvelrug.
09/12/24
Exclusief voor leden
Horecabeurs Goes scherpt regels voor bezoek aan
In maart 2025 viert de Horecabeurs Goes haar 61e editie. Onder leiding van eventmanager Mathias Koeman zet de beurs dit jaar in op een ambitieuze kwaliteitsverbetering. Vooral het beleid voor de tickets wordt verscherpt naar vakpubliek.
05/12/24
Relatief veel problematische schulden in vrijetijdssector
Zes procent van de Nederlandse bedrijven ervaart de schuldenlast als problematisch. Daarbij staat de horeca aan top en ook cultuur, sport en recreatie scoren hoog.
04/12/24
Laatste maand om subsidie voor cyberweerbaarheid aan te vragen: vrijetijdssector loopt achter
Meer dan de helft van het budget voor de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ is inmiddels aangevraagd. Maar weinig aanvragen komen uit horeca, cultuur en recreatie. Nog tot en met 31 december 2024 kunnen bedrijven een aanvraag doen.
03/12/24
Exclusief voor leden
Hotel en ontmoetingsplaats voor design Kazerne krijgt twee nieuwe eigenaren
Hotel, horeca en ontmoetingsplaats voor design Kazerne BV in Eindhoven is officieel overgenomen door Bram Bijnen en Dick Spierenburg. Samen brengen zij een frisse visie en jarenlange ervaring mee om deze unieke plek verder te ontwikkelen als dé ontmoetingsplek, melden de oprichters.
03/12/24
Exclusief voor leden
235.000 toeristische banen in Vlaanderen
In 2023 was de toeristische sector in het Vlaamse Gewest goed voor 235.481 arbeidsplaatsen. Dat komt...