Vakantiebeurs voor mensen met beperking aan boord van Vakantieschip
27 februari t/m 4 maart op het Vakantieschip Prins Willem-Alexander
Van 27 februari t/m 4 maart organiseert het Vakantieschip voor het eerst een Aangepaste Vakantiebeurs voor mensen die minder mobiel zijn, een (lichamelijke) beperking hebben of in een rolstoel zitten. Een vakantie is voor hen vaak niet vanzelfsprekend. Tijdens deze week deelt een geselecteerde groep aanbieders van aangepaste vakanties informatie en inspiratie voor bijvoorbeeld verre reizen, riviercruises of camping trips. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart van Lemmer naar Rotterdam. Zo komt de Aangepaste Vakantiebeurs naar de mensen toe.
Samen met andere aanbieders van aangepaste vakanties organiseert het Vakantieschip de Aangepaste Vakantiebeurs. Aan boord zijn aanwezig: Eelke droomt, De Vrije Vogel, A tot Z reizen, Buitenhof, Buitengewoon Reizen, SailWise en nog veel meer aanbieders. Het aanbod is divers. Zo is er informatie te vinden over verre reizen, een riviercruise of worden er tips gegeven hoe je met een handicap toch kunt kamperen.
Iedereen heeft behoefte aan vakantie
Mensen die afhankelijk zijn van aanpassingen en niet zo makkelijk aan een vakantie deelnemen, maken tijdens de Vakantiebeurs kennis met verschillende aanbieders. Tijdens de beurs gaan de bezoekers in gesprek met ervaringsdeskundigen en wordt samen gekeken wat nodig is om een droomvakantie mogelijk te maken. John Vierhouten, directeur Vakantieschip Prins Willem-Alexander licht toe: "We dragen met deze Aangepaste Vakantiebeurs bij aan de doelstelling van onze Stichting Varende Recreatie waarbij we vakanties mogelijk maken voor mensen waar dat net wat minder makkelijk voor is. Het is mooi als mensen mee willen met ons Vakantieschip, maar het is nog mooier als mensen met een beperking net als ieder ander de mogelijkheid heeft om keuzes te maken. Vandaar deze Aangepaste Vakantiebeurs aan boord van de Prins Willem-Alexander.”
Toegankelijkheid
Het Vakantieschip is volledig toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten en minder mobiel zijn. Er zijn brede gangen, liften en aangepaste toiletten. Ook zijn er de hele week vrijwilligers aanwezig die graag een handje helpen als dat nodig is.