Geplaatst op: 17-03-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Volop vernieuwingen bij jarig Slagharen

Volop vernieuwingen bij jarig Slagharen
Foto: Attractie-en Vakantiepark Slagharen

Attractie-en Vakantiepark Slagharen viert haar 60ste verjaardag met veel festiviteiten en nieuwe attracties. Het park ontvangt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. De viering zelf is op 27 mei toen 60 jaar geleden het ponypark voor het eerst open ging.

Red Bandits Adventure

Vanaf zaterdag 22 april kunnen gasten een boottocht maken in de nieuwe beleving: Red Bandits Adventure. In deze spannende tocht, varen bezoekers langs allerlei tests die de Red Bandits hebben klaargezet. In deze nieuwe beleving is niet alleen veel te zien, maar ook te horen. Voor de nieuwe beleving heeft Slagharen de componisten en sound designers van het gerenommeerde IMAscore aan boord gehaald. Tijdens de tocht horen bezoekers muziek die speciaal voor de attractie is ontwikkeld, om een nog meeslependere ervaring te creëren.

Wild Wings; House of Chicken

In april opent Slagharen ook een nieuw horecaconcept: Wild Wings: House of Chicken. In de voormalige Crazy Horse Saloon worden diverse kip (en vega-kip) gerechten verkocht zoals burgers, kippenvleugels en buckets. Ook zullen gasten er terecht kunnen voor een kop koffie of thee, een verfrissende drank of een ijsje.

Red Rock Cottages

De eerste exemplaren van de moderne Red Rock Cottages worden bij de start van het seizoen in gebruik genomen. Deze nieuwe accommodaties, die gefaseerd de Colorado stacaravans zullen vervangen, zijn eigentijds ingericht en van alle gemakken voorzien. Met drie slaapkamers en twee compacte badkamers, biedt de accommodatie plaats aan groepen tot zes personen.

Trefwoorden: attractieparken, verblijfsrecreatie, vakantieparken, investeringen

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

23/08/24
Zuid-Limburg in Europees project duurzaam toerisme meetbaar maken
Europese samenwerking Tourism4SDG, waar provincie Limburg bij betrokken is, doet onderzoek om duurzaam toerisme meetbaar. Met betere meetmethoden en data hoopt het initiatief duurzaam toerisme te ontwikkelen.
28/06/24
Noordwijk laat Beach Shuttle weer rijden
Op een van de eerste echte stranddagen heeft vandaag wethouder Theo Alkemade het officiële startsein gegeven voor de Beach Shuttle die tijdens de zomer van 2024 weer gaat rijden van en naar het strand in Noordwijk aan Zee. Het doel is de parkeerdruk in het dorp te verminderen.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
10/06/24
Exclusief voor leden
Ankie van Wersch directeur MVO Nederland
Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
06/06/24
Camperaars mijden hete vakantielanden
Nederlandse camperaars gaan de hitte in vakantielanden vermijden. Ze kiezen daarom in de toekomst voor andere landen en vinden dat campings te weinig doen.
29/05/24
Exclusief voor leden
Hoe duurzaam willen we reizen en wat is het tipping point?
Bijna driekwart van de reizigers is bereid om extra te betalen voor een ticket als dat geld wordt gebruikt om vliegen duurzamer te maken. Tegelijkertijd zegt 43% van de ondervraagden pas voor een treinreis te kiezen als dat goedkoper is dan vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Better Places.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.