Geplaatst op: 10-07-2023
Auteur: Marc Gerlings

Ruud Sondag blijft langer bij Schiphol

Hoofdpijndossiers op klant- en milieubeleid oplossen

Ruud Sondag blijft langer bij Schiphol
Ruud Sondag blijft tot en met maart 2024.

De interim CEO van Schiphol, Ruud Sondag mag langer blijven. Sondag moet nog veel lastige operaties leiden zoals het leidend maken van de milieudoelstellingen, het personeelstekort oplossen met de wachtrijen van klanten die ontstonden en de gewenste krimp van de luchthaven in goede banen leiden.

Ruud Sondag blijft op verzoek van de raad van commissarissen tot uiterlijk 1 maart 2024 interim CEO van Royal Schiphol Group. De raad van commissarissen maakt vorderingen in de wervingsprocedure voor een definitieve opvolger, meldt de raad erbij zonder een naam bekend te maken. Ondertussen heeft Sondag progressie geboekt, blijkt uit het commentaar van de RvC.

Jaap Winter, voorzitter van de raad van commissarissen: "De RvC volgt een intensief proces om een permanente CEO te werven. Voor Schiphol, alle medewerkers en stakeholders is het goed dat de interim periode wordt verlengd en dat Ruud Sondag wat langer blijft. Hij heeft samen met het gehele managementteam in korte tijd effectieve keuzes gemaakt waarmee Schiphol een duidelijke agenda voor de toekomst heeft. Kwaliteit en stabiliteit staan nu voorop. Ons verzoek aan Ruud om tot uiterlijk 1 maart 2024 te blijven geeft de RvC tijd om het wervingsproces voor een permanente CEO zorgvuldig af te ronden."


Ruud Sondag over het vertrouwen dat weer langzaam terugkomt in de positie van de luchthaven. "Tijdens de meivakantie was het voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen alweer een stuk beter. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar dat geeft wel vertrouwen. We blijven er bovenop zitten. Het inzicht is dat er structurele verbeteringen nodig zijn. We pakken het achterstallig onderhoud aan, gekoppeld aan een nieuwe manier van werken. Op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu, leefomgeving en in onze infrastructuur en gebouwen. Dat zijn belangrijke onderwerpen waar ik graag nog langer aan meewerk. Bovendien vind ik het werk op Schiphol ook gewoon hartstikke leuk.”


Stiller, schoner en beter 

De maatregelen uit Schiphols acht-punten plan om de luchthaven stiller, schoner en beter te maken, zijn de aankomende maanden prioriteiten. Schiphol heeft de plannen die betrekking hebben op geluid ook als voorstel ingebracht in de 'balanced approach' procedure van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Schiphol wil Nederland ook in de toekomst blijven verbinden maar dat moet op een betere manier. Daarom kiest het management voor een stiller, schoner en beter Schiphol. 


Onderhoudsachterstanden wegwerken 

Daarnaast werkt Schiphol aan een plan om de kwaliteit van haar infrastructuur en gebouwen te verbeteren. De luchthaven zal deze op korte termijn bekendmaken. Het betreft onder meer het inhalen van onderhoudsachterstanden, het verbeteren en vernieuwen van infrastructuur en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. 

Trefwoorden: Schiphol, Sondag, milieu, personeel, infrastructuur, beleid, politiek, management

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
09/09/24
Grootste sportevenement van Nederland zit krap in vrijwilligers
In het weekend van 21 en 22 september zal het Dam tot Dam Weekend weer plaatsvinden. Met ruim 80.000...
04/09/24
Scary Prairie en Western Nightmares keren terug naar Slagharen
Na het succes van vorig jaar keren de Halloween-events dit najaar terug in Slagharen met een uitgebreider programma.
23/08/24
Otium leisure opent op 18 september
Op 18 september openen Wethouder Sanneke Vermeulen en Maarten van Kempen officieel drie belangrijke nieuwe voorzieningen op het Leisurepark in Roosendaal: het Otium Wellness Hotel Roosendaal, Vitae Wellnessresort en Otium Vergaderplein.
14/08/24
Exclusief voor leden
Moco museum opent tweede buitenlandse vestiging
Na Amsterdam en Barcelona brengt Moco Museum zijn collectie moderne en hedendaagse kunst nu ook naar Londen. Londen moet de flagship locatie worden van het museum.
05/07/24
Ook na coronajaren blijven we wandelen
In 2023 liepen Nederlanders in totaal 6,9 miljard kilometer buitenshuis. Dat is 5 procent minder dan in 2022, maar bijna een derde meer dan in pre-coronajaar 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
05/07/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs legt zes dubbel court padelbanen aan
Wat als er weinig evenementen zijn en je hebt heel veel indoor vierkante meters over. En je wilt daar toch graag rendement uithalen? De Jaarbeurs ziet een gat in de markt voor padelbanen.
24/06/24
Koningin Máxima opent vernieuwde Museum Hindeloopen en het gloednieuwe VVV-bezoekerscentrum
Eén van de oudste musea in Friesland dat op 16 juli 1919 werd geopend als het Hidde Nijland Museum is vernieuwd en werd door Koningin Máxima officieel geopend op 18 juni.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.