Geplaatst op: 28-07-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Wat zijn de beste paviljoens en stranden van 2023?

Wat zijn de beste paviljoens en stranden van 2023?

Beachclub Perry’s uit het Zeeuwse Scharendijke is verkozen tot beste Paviljoen van het Jaar. Tot schoonste strand van Nederland werd dat van Noord-Beveland uitgeroepen. Strand Nederland maakte ook de provinciale winnaars bekend net als het beste zoetwaterpaviljoen, meest duurzame paviljoen en de beste nieuwkomer.

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en worden ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en Blauwe Vlag/Green Key Nederland.

Beste paviljoen

De Winnaar Beachclub Perry’s viel enorm in de smaak bij de juryleden die de gastvrijheid en oog voor detail roemde: "Dit paviljoen scoort eigenlijk ieder jaar goed op alle gebieden en heeft zich dit jaar opnieuw weten te verbeteren. De ervaren ondernemer achter het bedrijf heeft echt liefde voor het vak van gastvrijheid, het werk op het strand en zijn team van gastvrije medewerkers en dat voel je als gast aan alles. Aan ieder detail is aandacht besteed en je voelt je als bezoeker van de eerste seconde tot het laatste afscheid gezien en gewaardeerd. Wie hier te gast is ondergaat meer dan een bezoek, die beleeft een ervaring.”

Schoonste strand

Noord-Beveland werd verkozen tot Schoonste Strand van Nederland. De jury was bijzonder te spreken over de verantwoordelijkheid die gemeente, ondernemers en bezoekers samen voelen om het strand schoon te houden en goed te zorgen voor dit natuurgebied aan de kust. Met name de communicatie met de bezoekers over het schoonhouden van het strand en de samenwerking tussen de partners van de gemeente en de ondernemers op het strand vielen positief op. En dat vertaalde zich in een prachtig strand waar ook bij intensieve metingen nauwelijks zwerfvuil te vinden was.

Uit de inspecties bleek dat de stranden over het algemeen ontzettend goed presteerden op het gebied van schoonheid. Er is geen enkel Nederlands strand meer dat niet ten minste voldoet aan de één na hoogste beoordeling van 3 sterren, terwijl veel stranden langs de hele kust de maximale score van 4 sterren behaalden.

Extra prijzen

De erkenning voor Beste Nieuwkomer van 2023 ging naar paviljoen Woest 17 uit Nieuwvliet. Beachclub Klein Scheveningen uit Lopikerkapel werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen en Paviljoen Sjoerd op Ameland, vorig jaar overall winnaar, werd uitgeroepen tot Meest Duurzame Paviljoen van Nederland.

Provinciale winnaars

Er zijn ook provinciale prijzen uitgereikt. In Zuid-Holland werd Zee en zon uit Katwijk aan Zee uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2023 en won Wassenaar de prijs voor het Schoonste Strand van de provincie. In Noord-Holland eindigde paviljoen Zeezicht uit Castricum aan Zee bovenaan de ranglijsten. Winnaar van het Schoonste Strand in deze verkiezingen was de gemeente Heemskerk. Schiermonnikoog werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden. Paal 17 op Texel werd hier verkozen tot het Beste Paviljoen. In Zeeland voerden de nationale winnaars Perry’s en Noord-Beveland uiteraard ook de lokale ranglijsten aan.

Link: https://www.strandnederland.nl
Trefwoorden: kusttoerisme, horeca, stranden, awards, strandpaviljoens

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

19/09/24
Wat zijn de kansen van de reissector in de arbeidsmarkt?
Wat is het imago van werken in de Nederlandse reissector? In de sector zelf wordt de afwisseling van het werk hoog gewaardeerd. Nog niet alle potentiële medewerkers hebben dat in de gaten. Met heel veel communicatie op verschillende kanalen wil Esther Gathier manager van Reiswerk dat gat dichten.
19/09/24
Exclusief voor leden
Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
18/09/24
Exclusief voor leden
H'ART Museum en 750 jaar Amsterdam
Vandaag kondigt H’ART Museum in Amsterdam de programmering om aan te haken bij het 750-jarig bestaan van de Nederlandse hoofdstad. Veel wordt verwacht van 17 Rembrandts uit een Amerikaanse collectie.
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
17/09/24
Exclusief voor leden
Fall towns
Wat zijn de trends in het reizen op dit moment? We waren als redactie op zoek naar opkomende trends. Met wat rondspeuren op sociale media duikt er een mooi relatief jong reisbegrip op, 'fall towns'.
16/09/24
Bieb motor voor veel kleine evenementen en activiteiten
De bieb blijkt een motor in kleine evenementen in de buurt. Daarmee is het goed voor veel recreatieve activiteiten. In 2023 organiseerden de openbare bibliotheken 32 procent meer activiteiten dan een jaar eerder.
16/09/24
Exclusief voor leden
Kossmanndejong levert immersieve tentoonstelling op Boerenoorlog
In het Engelse Cornwall heeft Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong een immersieve, multimediale tentoonstelling gemaakt over de weerstand en strijd van een unieke historische gebeurtenis. Het vertelt het verhaal van de Tweede Anglo-Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika en de Britse concentratiekampen, waarbij het activisme van Emily Hobhouse centraal staat.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
27/09/24
27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
01/10/24
01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...