Geplaatst op: 22-08-2023
Auteur: Marc Gerlings

Urban Sports Week inspireert Amsterdam

Urban Sports Week inspireert Amsterdam
3x3 basketball is een Olympische sport.

In de hoofdstad krijgen de enthousiaste urban sports communities van 25 augustus tot en met 3 september 2023 de spotlights op zich gericht. Tijdens USWA, dat zich opmaakt voor alweer de zesde editie, vormen urban sporten als inlineskaten, freerunning, BMX, breaking, skateboarden en 3×3 basketball het hoofdmenu.

 

Op 25 binnen- en buitenlocaties in de stad worden in 10 dagen tijd meer dan 100 activiteiten georganiseerd. Waaronder een aantal nationale kampioenschappen. Net als vorig jaar vinden het NK inline skaten Park, NK 3×3 basketball (jeugd en volwassenen) en NK Panna Knock Out plaats. Nieuw toegevoegd dit jaar is het NK BMX Dirt.

De USWA is in Nederland hét podium waarop urban-topsporters aan een groot publiek hun skills kunnen laten zien en tegelijkertijd biedt het evenement fans de kans om de beste nationale en internationale atleten in deze disciplines te bewonderen. Traditiegetrouw zijn de meeste activiteiten van de USWA gratis te bezoeken; voor sommige events wordt entreegeld of een deelnemersbijdrage gevraagd.


Voor sporters en communities uit binnen- en buitenland

Daarnaast organiseren de Amsterdamse urban sportcommunities door de hele stad heen wedstijden, jams en gatherings voor urban sporters uit binnen- en buitenland. Het event wordt het laatste weekend van augustus afgetrapt met het NK inlineskaten in House of Urban Sports en de eerste zondag van september afgesloten met skateboard wedstrijden in de Marnix Bowl. Alle dagen daartussen zijn verdeeld over alle stadsdelen USWA-evenementen te vinden. Een kleine greep uit het programma:

Op zondag 27 augustus worden de hele dag breaking battle voor beginners en gevorderden georganiseerd in Tolhuistuin. In een aantal categorieën van beginners tot gevorderd strijden de dansers die dag om de titel. Bezoekers kunnen meedoen met workshops maar ook deelnemen aan battles of komen supporten.

 

Ontdek de kracht en veelzijdigheid van touwtjespringen tijdens het Jumprope Revolution event op zondag 3 september. Er zijn wedstrijden waar de beste jumpers uit de Benelux aanwezig zijn, worden er workshops gehouden en kun je spectaculaire jumprope shows verwachten van Guinness World Record Houder Geraldo Alken & nationaal kampioen Tessa van der Mark met Double Dutch team Next Level.

 

In het skatepark op Zeeburgereiland vindt de Wheelchair Skills Event plaats. De workshops zijn geschikt voor iedereen die wil ervaren hoe leuk en uitdagend rolstoel rijden kan zijn en natuurlijk kun je ook toffe WCMX-tricks leren. Tijdens de afsluitende WCMX-Contest zullen we zien wie de mooiste moves in huis heeft. 

 

Ook voor de buurt workshops

De vele events worden omlijst met gratis kennismakingslessen voor Amsterdamse kinderen en jongeren om kennis te maken met verschillende sporten. Inschrijven is vaak niet nodig en in alle stadsdelen zijn ze te vinden. Bijvoorbeeld skatepark Zeeburgereiland in oost, Hoekenrodeplein en skatepark Kraaiennest in zuidoost, sporthallen Zuid en Olympiaplein in zuid, spreeuwenpark en skatepark NOORD in noord, Rembrandtpark in west en Marnix Bowl in centrum. Doorgaans vinden de kennismakingslessen een dagdeel plaats en duurt een les ongeveer een uur.

 

Daarnaast worden er ook verschillende urban sports kinderkampen georganiseerd dit jaar. Twee, drie of vier dagen lang proeven van verschillende urban sporten. Er zijn kampen voor kinderen/jeugd van 7 tot 16 jaar. Verdeeld in groepen van 7-9 jaar, 10-12 jaar en 13-16 jaar. Denk hierbij aan een mix van freerunnen, trampoline, skateboarden, BMX, calisthenics en boulderen.


Het hele 10-daagse programma van dit jaar vind je op de website uswa.nl.


Trefwoorden: urban sports, sport, Amsterdam, leisure

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

20/09/24
Exclusief voor leden
Jachthaven open bij Blauwestad
Groningse mkb'ers kunnen terecht bij het energieloket Groningen Werkt Slim voor een gratis startadvies in verduurzaming. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 21 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies.
20/09/24
Groningen helpt ondernemers met verduurzaming
Groningse mkb'ers kunnen terecht bij het energieloket Groningen Werkt Slim voor een gratis startadvies in verduurzaming. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 21 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies.
20/09/24
Exclusief voor leden
KLM verdient aan AI tools
KLM Royal Dutch Airlines (KLM) en Boston Consulting Group (BCG) melden dat Singapore Airlines gebrui...
19/09/24
Wat zijn de kansen van de reissector in de arbeidsmarkt?
Wat is het imago van werken in de Nederlandse reissector? In de sector zelf wordt de afwisseling van het werk hoog gewaardeerd. Nog niet alle potentiële medewerkers hebben dat in de gaten. Met heel veel communicatie op verschillende kanalen wil Esther Gathier manager van Reiswerk dat gat dichten.
19/09/24
Exclusief voor leden
Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
18/09/24
Exclusief voor leden
H'ART Museum en 750 jaar Amsterdam
Vandaag kondigt H’ART Museum in Amsterdam de programmering om aan te haken bij het 750-jarig bestaan van de Nederlandse hoofdstad. Veel wordt verwacht van 17 Rembrandts uit een Amerikaanse collectie.
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
27/09/24
27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
01/10/24
01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...