Geplaatst op: 12-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

Gratis workshops en webinars over toegankelijke recreatie

Gratis workshops en webinars over toegankelijke recreatie

Iedereen moet kunnen genieten van een dagje uit. Daarvoor pleit Stichting Accessibility in de aankomende Week van de Toegankelijkheid 2023. Van 2 t/m 5 oktober biedt Accessibility diverse gratis workshops en webinars aan met concrete adviezen en tips om locaties en websites in de recreatie- en toerismebranche toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.


Het landelijke thema van de Week van de Toegankelijkheid, een initiatief van Ieder(in), is dit jaar ‘Toegankelijkheid Loont’. Onder deze titel is er speciale aandacht voor de voordelen van toegankelijkheid. Niet alleen voor mensen met een beperking, maar voor veel meer mensen. De Week van de Toegankelijkheid is een jaarlijks initiatief van Ieder(in), het landelijke netwerk voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Ieder(in) behartigt de belangen van 2,5 miljoen mensen.


Volwaardig meedoen

1 op de 5 Nederlanders heeft een beperking. Het spreekt voor zich dat zij blij zijn met toegankelijke locaties en digitale middelen. Zo kunnen ze immers volwaardig meedoen aan de samenleving. Maar toegankelijkheid heeft voor veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk pretpark trekt meer bezoekers. Met een toegankelijke website bereik je meer mensen en ben je beter vindbaar in zoekmachines. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven.


Recreatie voor iedereen

Mensen met een beperking lopen nog vaak op tegen belemmeringen om hun vrije tijd te kunnen besteden zoals ze dat zelf willen.?Voor mensen die minder mobiel zijn, gebruik maken van een rolstoel, slecht kunnen zien of bijvoorbeeld zeer prikkelgevoelig zijn, kan een dagje uit hierdoor best een uitdaging zijn. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een online ticket, het vinden van informatie over de toegankelijkheid van een locatie of de routeaanduiding op de locatie zelf.


Gratis webinars

Daarom daagt Accessibility professionals in de Week van de Toegankelijkheid uit om in actie te komen. Zodat iedereen kan genieten van een dagje uit of vakantie, ook als je een beperking hebt. Zonder belemmeringen en in elke gelegenheid: van pretpark en dierentuin tot hotel of camping. Van 2 tot en met 5 oktober organiseert de stichting diverse gratis online workshops en webinars voor ondernemers in de recreatie- en toerismesector. Medewerkers in de branche leren zo wat toegankelijkheid is, wat de impact is van óntoegankelijkheid en hoe zij er zelf direct mee aan de slag kunnen.


Toegankelijke toiletten??

De webinars richten zich op diverse aspecten van toegankelijkheid in de recreatie: van toegankelijke toiletten tot audiodescriptie. Met het delen van deze kennis wil Accessibility mensen in de branche bewust maken en prikkelen voor het toegankelijk maken van hun bedrijf..?


Stel jouw vraag

Voor en tijdens de Week van de Toegankelijkheid kunnen professionals uit de recreatie- en toerismebranche ook een vraag of casus inbrengen: waar lopen zij op hun locatie tegenaan op het gebied van toegankelijkheid? De ingediende vragen worden op vrijdag 6 oktober behandeld door een expert van Accessibility en een ervaringsdeskundige. Dit spreekuur is door iedereen bij te wonen, ook als je geen vraag hebt ingediend.??

Alle webinars op een rij en de webpagina waarop de inschrijvingsbuttons staan


Maandag 2 oktober


12.00 - 13.00 uur | Een toegankelijke website: dat loont!

 

13.15 - 14.15 uur | Bouwen aan een toegankelijke locatie 

 

Dinsdag 3 oktober
 

12.00 - 12.45 uur | Toegankelijke en gebruiksvriendelijke website in de recreatiebranche

 

13.15 - 14.15 uur | Toegankelijke locaties: de do's en don'ts

 

Woensdag 4 oktober
 

12.00 - 13.00 uur | Aan de slag met goede audiodescriptie

 

13.00 - 13.30 uur | Een gastvrij aangepast toilet

 

Donderdag 5 oktober
 

12.00 - 13.00 uur | Interactief spreekuur: dien jouw casus in

Naar de workshops en webinars van 2023

 

 

Trefwoorden: recreatie, toegankelijheid, beperking, webinar, workshop

CELTH
 





   

   

   
   
   

   

||| Nieuws |||

31/12/24
Klimrijk Brabant breekt alle records: 50.665 bezoekers in 2024
Het was een jaar om nooit te vergeten voor Klimrijk Brabant. Het klimbos in Veldhoven heeft 2024 afgesloten met een ongekend bezoekersrecord: maar liefst 50.665 avonturiers hebben de klim uitdagingen aangenomen
25/12/24
Op weg naar 2025
Het jaar 2024 loopt ten einde en we kijken vol verwachting uit naar een prachtig 2025. We willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen in ons.
24/12/24
Beekse Bergen breekt record met 1,5 miljoen bezoekers
Safaripark Beekse Bergen heeft een mijlpaal bereikt: het park heeft afgelopen jaar maar liefst 1,5 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Dit is een recordaantal voor het dierenpark, dat bekend staat om zijn unieke safaribeleving.
23/12/24
Hoe kom je aan het geld om te investeren in je bedrijf
Ondernemen doe je om geld te verdienen, maar om goed te kunnen ondernemen, heb je ook geld nodig. De...
20/12/24
DierenPark Amersfoort opent nieuwe Chimpanseevallei
DierenPark Amersfoort heeft de deuren geopend van haar nieuwste themagebied: de Chimpanseevallei. Bezoekers kunnen nu oog in oog staan met deze bijzondere primaten in een volledig vernieuwde omgeving.
06/12/24
Beekse Bergen opent tropisch binnenspeelparadijs: Speelland Indoor
Beekse Bergen breidt deze winter uit met een nieuwe attractie: Speelland Indoor. Speelland Indoor bevindt zich op het terrein van Speelland Beekse Bergen, waar bezoekers in het voorjaar en de zomer kunnen genieten van dagrecreatie rond het Victoriameer.
04/12/24
Laatste maand om subsidie voor cyberweerbaarheid aan te vragen: vrijetijdssector loopt achter
Meer dan de helft van het budget voor de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ is inmiddels aangevraagd. Maar weinig aanvragen komen uit horeca, cultuur en recreatie. Nog tot en met 31 december 2024 kunnen bedrijven een aanvraag doen.
04/12/24
Exclusief voor leden
Toegankelijk maken collectie kost 5 jaar
De komende vijf jaar werkt attractie en mediamuseum Beeld & Geluid, in samenwerking met een aantal partijen, aan het toegankelijker maken van zijn collectie. Het zogeheten TACIT onderzoeksproject, gefinancierd door de NWO met 3,2 miljoen euro, ontwikkelt innovatieve technologieën die informatie toegankelijker maakt voor mensen met een auditieve, visuele en cognitieve beperking.