Geplaatst op: 28-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

Travel Challenge levert banen op

Travel Challenge levert banen op
Reiswerk Travel Challenge 2023. Foto: Reiswerk.

Reiswerk, het arbeidsmarktfonds van de reisbranche, organiseerde in juni de Travel Challenge - een 5-daagse event van de reisbranche. Op het prachtige Fuerteventura kwamen 64 studenten, samen met experts van vooraanstaande reisbedrijven en het onderwijs, bijeen om innovatieve duurzame concepten te ontwikkelen voor bestaande kavels.


Deze getalenteerde studenten werden verdeeld in kleine teams, begeleid door zowel een onderwijsvertegenwoordiger als een expert van een deelnemend reisbedrijf. De nauwe samenwerking tussen de studenten en de reisbedrijven heeft buitengewone resultaten opgeleverd. Maar liefst 14 studenten zijn sindsdien hun carrière begonnen bij een van de deelnemende reisbedrijven, en er worden nog steeds gesprekken gevoerd.


Vandaag komen de studenten en de experts van de reisbedrijven, samen op de reünie om nog één keer herinneringen op te halen en het succes van het event te vieren. "De Travel Challenge op Fuerteventura is fantastisch verlopen. Dat nu blijkt dat zoveel studenten een baan of stage hebben overgehouden aan dit evenement, maakt het succes nog groter. We zijn daar bij Reiswerk enorm trots op”, zegt Esther, manager bij Reiswerk. "Het doel van de Travel Challenge is om studenten een inkijkje te geven in het werken in de reisbranche en hen te enthousiasmeren voor een baan in deze mooie branche, en dat is gelukt! De studenten hebben laten zien dat ze over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om in deze sector aan de slag te gaan. De reisbedrijven hebben zich goed op de kaart gezet tijdens dit event!"


De studenten die een baan hebben gevonden, zijn duidelijk erg blij met deze kans. "Toen ik me aanmeldde voor de Travel Challenge had ik nooit gedacht dat ik nu zou staan waar ik sta; een onwijs mooie eerste ‘grote-mensen-baan’ bij TUI na m’n studie, waarin ik de sector nog verder mag verkennen en echt m’n plek kan vinden. Iets wat als recent afgestudeerde niet vanzelfsprekend is. De Travel Challenge heeft deuren geopend en me met de juiste mensen in contact gebracht voor een vliegende start van m’n carrière”, zegt Thijs van Toorenenburg, winnaar van de Travel Challenge 2023.


Reiswerk organiseert in 2024 de 10e editie van Travel Challenge en roept laatstejaars hbo/wo studenten én reisbedrijven op om zich in te schrijven. De organisatie wil met dit event bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame arbeidsmarkt.

Trefwoorden: reizen, werk, arbeidsmarkt, carrière, reisindustrie

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

20/09/24
Exclusief voor leden
Jachthaven open bij Blauwestad
Groningse mkb'ers kunnen terecht bij het energieloket Groningen Werkt Slim voor een gratis startadvies in verduurzaming. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 21 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies.
20/09/24
Groningen helpt ondernemers met verduurzaming
Groningse mkb'ers kunnen terecht bij het energieloket Groningen Werkt Slim voor een gratis startadvies in verduurzaming. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 21 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies.
20/09/24
Exclusief voor leden
KLM verdient aan AI tools
KLM Royal Dutch Airlines (KLM) en Boston Consulting Group (BCG) melden dat Singapore Airlines gebrui...
19/09/24
Wat zijn de kansen van de reissector in de arbeidsmarkt?
Wat is het imago van werken in de Nederlandse reissector? In de sector zelf wordt de afwisseling van het werk hoog gewaardeerd. Nog niet alle potentiële medewerkers hebben dat in de gaten. Met heel veel communicatie op verschillende kanalen wil Esther Gathier manager van Reiswerk dat gat dichten.
19/09/24
Exclusief voor leden
Eurostar ziet 5% groei door sportzomer
Treinbedrijf Eurostar vervoerde 1,9 miljoen klanten naar en van de Olympische en Paralympische Spelen werden gebracht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van vorige zomer.
19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
18/09/24
Exclusief voor leden
H'ART Museum en 750 jaar Amsterdam
Vandaag kondigt H’ART Museum in Amsterdam de programmering om aan te haken bij het 750-jarig bestaan van de Nederlandse hoofdstad. Veel wordt verwacht van 17 Rembrandts uit een Amerikaanse collectie.
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
27/09/24
27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
01/10/24
01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...