Geplaatst op: 28-09-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Hilton beste werkgever in de Europese hospitalitysector

Hilton beste werkgever in de Europese hospitalitysector
Afbeelding van Bruce Emmerling via Pixabay

Hotelketen Hilton is door Great Place to Work in zijn lijst van Best Workplaces in Europa 2023 in de categorie Multinationals uitgeroepen tot de beste werkgever op het gebied van gastvrijheid en als nummer 3 van alle branches. In deze tijd met een lastige arbeidsmarkt is goed werkgeverschap belangrijk. 

In de landenlijsten behaalde Hilton in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Portugal en Zwitserland de eerste plaats. In acht andere Europese landen stond de organisatie in de top 10. De Hilton hotels in Nederland staan op de achtste plek op de lijst van Best Workplaces Multinational.

David Kelly, Senior Vice President Continental Europe bij Hilton: "We zijn enorm verheugd deze award te ontvangen, die onze toewijding aan een uitstekende bedrijfscultuur onderstreept. Onze investering in de loopbanen en het welzijn van onze werknemers is de kern van het succes van Hilton en de betrouwbare en vriendelijke service die onze gasten ervaren. Deze award onderstreept onze inzet voor diversiteit, gelijkheid en inclusie, onze inspanningen op het gebied van geestelijke gezondheid en onze kansen om te reizen. Het getuigt van de aantrekkingskracht van een carrière bij Hilton." Vorig jaar stond Hilton ook op nummer 3 in de categorie Multinationals in de lijst van Best Workplaces in Europe.

Over Best Workplaces

De rangschikking van Great Place to Work is gebaseerd op directe feedback van medewerkers en omvat diverse factoren zoals vertrouwen, bedrijfscultuur, inclusie, welzijn op het werk, perceptie van werk-privébalans en carrièrekansen. Van de 3.350 deelnemende bedrijven, zowel klein als groot, werden slechts 150 Best Workplaces in Europe geselecteerd.

Over Hilton

Hilton heeft meer dan 6.300 hotels verdeeld over 18 merken en in 118 landen. Wereldwijd werken er meer dan 166.000 mensen voor het hotelconcern. De missie van Hilton is "to be the most hospitable company in the world”, zowel voor hun gasten, medewerkers, eigenaren als de maatschappij. De visie van de organisatie is "to fill the earth with the light and warmth of hospitality”. In honderd jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een van de bekendste en grootste hotelketens. Op 31 mei 2019 bestond de keten honderd jaar.

Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, hotels, werkgeverschap

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
13/09/24
Nooit eerder zo snel vloer Recreatie Vakbeurs volgeboekt
Over twee maanden vindt de 22e editie van Recreatie Vakbeurs plaats op 12, 13 en 14 november 2024. De beursorganisatie is trots op een nieuw record, de beursvloer is volledig volgeboekt. Nooit eerder is dit vakevenement zo snel volgeboekt geweest.
11/09/24
Pier Scheveningen krijgt hotel, wellness en congrescentrum
Het reuzenrad blijft het icoon na de uitvoering van de nieuwe plannen voor de kenmerkende Pier van Scheveningen. De eigenaren willen meer leisurefuncties toevoegen aan de constructie die dringend aan renovatie toe is.
05/09/24
Overheid rekent zichzelf te rijk met btw-verhoging op logies
De voorgenomen btw-verhoging voor de logiessector levert bij lange na niet de verwachte belastingopbrengst op, heeft een negatief effect op andere belastingopbrengsten en raakt de hele vrijetijdssector sterk.
04/09/24
Symposium voor duurzame vis op Horecava 2025
Een symposium dat zich richt op chefs die willen ontdekken hoe ze op een verantwoorde manier met vis om kunnen gaan.
04/09/24
Veel Italiaanse restaurants in Nederland
Nederland telt minder Italiaanse, Griekse en Turkse restaurants dan vijf jaar geleden. Het aantal Spaanse en Portugese restaurants is juist toegenomen. Van de Zuid-Europese keuken is de Italiaanse veruit het populairst. Opvallend is de opmars van de fast casual concepten.
02/09/24
Exclusief voor leden
Gasten ergeren zich aan Engelssprekend hotelpersoneel
Nederlandse hotels nemen, mede vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, steeds vaker buitenlands personeel aan dat Engels met de gasten spreekt. Onderzoek wijst uit dat niet alle gasten dat fijn vinden.
02/09/24
Omzet horeca groeit in tweede kwartaal maar niet in de verblijfsrecreatie
De omzet in de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2024 met 2,7% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023. De omzetgroei was sterker bij eet- en drinkgelegenheden dan in de logiesverstrekking. Bij campings en vakantieparken daalde de omzet

||| Agenda |||

10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...