Geplaatst op: 29-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

Hurtigruten meert voor het eerst aan in Scheveningen

Hurtigruten meert voor het eerst aan in Scheveningen
MS Maud. Foto: Aldebaran.

De Noorderlichtexpedities van rederij Hurtigruten gaan dit weekend van start. De MS Maud vertrekt binnenkort vanuit Londen om koers te zetten naar het noorden van Scandinavië en zal onderweg voor het eerst op 1 oktober ook aanmeren in de haven van Seaport The Hague-Scheveningen.

 

Het schip de MS Maud – uit 2003 en met een capaciteit van 530 passagiers – komt zondagochtend 1 oktober aan in Scheveningen waar het zal worden verwelkomd door onder andere de havenmeester. Hierbij wachten de opvarenden een ceremonieel ontvangst waarbij een plaquette wordt geschonken aan de kapitein van de MS Maud.

 

6 reizen

Na een ochtend in Den Haag, gaat de vaart verder richting Noorwegen om uiteindelijk boven de poolcirkel uit te komen. Plaatsen zoals de Lofoten-eilanden, Narvik, Tromsø en Alta worden daarbij bezocht. De expeditie die dit weekend aanmeert in Den Haag is de eerste uit een serie van zes reizen die plaatsvinden in oktober, november en december 2023.

 

Hurtigruten besloot om dit jaar voor het eerst ook Den Haag in de route op te nemen om gasten een unieke ervaring te bieden die niet mogelijk is met grotere cruisemaatschappijen. "Bovendien is Scheveningen ook een vissersgemeenschap en verbonden met enkele van de andere bestemmingen die we langs de Noorse kust aandoen”, zegt een woordvoerder van Hurtigruten.

 

Dna: expeditie

Hurtigruten is een iconische rederij uit Noorwegen die in 1893 werd opgericht als veer- en transportdienst. Het speelt tot op de dag van vandaag een belangrijke rol voor dorpen aan de Noorse kust door die te voorzien van een betrouwbare vervoersdienst voor goederen en personen. Daarnaast is Hurtigruten Expeditions expert op het gebied van expedities. Qua capaciteit is het de grootste exploitant van expeditie-cruises met ruim 250 bestemmingen in meer dan 30 landen. Thema's zoals wetenschap, leren, geschiedenis en cultuur staan dan ook centraal tijdens de expedities. "Onze reizen zijn diep geworteld in wetenschappelijk onderzoek. Lezingen en duurzaam reizen vormen de kern van de ervaring.”

 

Hurtigruten is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Zo varen de schepen sinds 2008 niet meer op zware stookolie, is er sinds 2018 een verbod op plastic voor eenmalig gebruik en heeft Hurtigruten sinds 2019 het eerste hybride cruiseschip ter wereld in gebruik genomen, de MS Roald Amundsen.

Trefwoorden: cruise, Scheveningen, dmo

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

19/09/24
Kick-off exposanten Recreatie Vakbeurs 2024
De jaarlijkse exposanten kick-off van Recreatie Vakbeurs vond afgelopen dinsdag (17 september) plaat...
17/09/24
Doe mee met de Digitaliseringsmonitor Gastvrijheidsdomein
NBTC streeft ernaar om de digitale transformatie van het gastvrijheidsdomein te versnellen. Om de mate van digitalisering in het toerisme te kunnen meten, zet het bureau jaarlijks een digitaliseringsmonitor uit. Doe mee en maak het beeld over digitalisering in de sector compleet!
13/09/24
Nooit eerder zo snel vloer Recreatie Vakbeurs volgeboekt
Over twee maanden vindt de 22e editie van Recreatie Vakbeurs plaats op 12, 13 en 14 november 2024. De beursorganisatie is trots op een nieuw record, de beursvloer is volledig volgeboekt. Nooit eerder is dit vakevenement zo snel volgeboekt geweest.
11/09/24
Pier Scheveningen krijgt hotel, wellness en congrescentrum
Het reuzenrad blijft het icoon na de uitvoering van de nieuwe plannen voor de kenmerkende Pier van Scheveningen. De eigenaren willen meer leisurefuncties toevoegen aan de constructie die dringend aan renovatie toe is.
05/09/24
Overheid rekent zichzelf te rijk met btw-verhoging op logies
De voorgenomen btw-verhoging voor de logiessector levert bij lange na niet de verwachte belastingopbrengst op, heeft een negatief effect op andere belastingopbrengsten en raakt de hele vrijetijdssector sterk.
04/09/24
Symposium voor duurzame vis op Horecava 2025
Een symposium dat zich richt op chefs die willen ontdekken hoe ze op een verantwoorde manier met vis om kunnen gaan.
04/09/24
Veel Italiaanse restaurants in Nederland
Nederland telt minder Italiaanse, Griekse en Turkse restaurants dan vijf jaar geleden. Het aantal Spaanse en Portugese restaurants is juist toegenomen. Van de Zuid-Europese keuken is de Italiaanse veruit het populairst. Opvallend is de opmars van de fast casual concepten.
02/09/24
Exclusief voor leden
Gasten ergeren zich aan Engelssprekend hotelpersoneel
Nederlandse hotels nemen, mede vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, steeds vaker buitenlands personeel aan dat Engels met de gasten spreekt. Onderzoek wijst uit dat niet alle gasten dat fijn vinden.

||| Agenda |||

10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...