Geplaatst op: 05-10-2023
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Camping Weltevreden, TakeOff en Second Tent Event winnen duurzame kampeerawards

Camping Weltevreden, TakeOff en Second Tent Event winnen duurzame kampeerawards
De winnaars geflankeerd door Jeffrey Belt en Rianne Hartog van Hiswa Recron.

Camping Weltevreden in het Zeeuwse Zoutelande is op het Duurzaamheidscongres uitgeroepen tot meest duurzame kampeerplek van Nederland. TakeOff, een cross-over tussen een tourcaravan en vouwwagen won in de categorie meest duurzame kampeermiddel. Het meest duurzame innovatieconcept werd het Second Tent Event waar verkopers en kopers elkaar op een tijdelijke camping ontmoeten.

Meest duurzame kampeerplek: Camping Weltevreden

Camping Weltevreden is volledig geƫlektrificeerd. De eigenaren hebben dat traject al in 2017 ingezet en hebben dit stapje voor stapje doorgezet. Inmiddels zijn alle gasketels, geisers en fornuizen vervangen door warmtepompen, boilers, zoutbatterijen en inductieplaten. De elektrificatie is ver doorgevoerd met een stroombatterij en een warmteopslag. De zonnepanelen leveren maar liefst 3/4de van het energieverbruik. Doel is om geen stroom terug te leveren en alles op de camping te gebruiken. Het douchewater van het sanitair wordt gebruikt voor het spoelen van de toiletten. Ook aan natuurlijke beplanting is gedacht. Camping Weltevreden heeft 125 toeristische plaatsen, camperplaatsen en chalets.

Meest duurzame kampeermiddel: TakeOff

De TakeOff van Easy Caravanning is een cross-over van een vouwwagen en een compacte toercaravan. De makers spelen daarmee optimaal in op de onomkeerbare trend van elektrificatie van het wegverkeer. Door zijn lage eigen gewicht en ultieme aerodynamische eigenschappen kan de TakeOff in combinatie met compacte auto's met lichte motoren én elektrische auto's worden gebruikt zonder veel impact te hebben op de actieradius. Door het unieke hefmechanisme is hij binnen 30 seconden klaar voor gebruik, ook onderweg op doorreis. Dat maakt de TakeOff de ideale 'holiday-hopper' voor avontuurlijke kampeerders die graag rondtrekken.

Meest duurzame innovatieconcept: Second Tent Event

Het Second Tent Event is een eendaags campingevent waar kopers en verkopers van tweedehands tenten samenkomen. De initiatiefnemers zien veel kampeerspullen ongebruikt op zolders liggen. Dat toetredende kampeerders zich in nieuwe spullen steken is niet duurzaam. Op het Second Tent Event kunnen kopers en verkopers elkaar ontmoeten en een zaak doen. Op de eerste editie is 85% van de tenten van eigenaar gewisseld.

Link: https://duurzaamheidscongres.nl/genomineerden/
Trefwoorden: duurzaam toerisme, verblijfsrecreatie, kamperen, campings, duurzaamheid, awards

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

29/08/24
Sportevenementen zorgen voor stijging camperreserveringen bij Goboony
De unieke combinatie van het EK-voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen heeft deze zomer geleid tot een stijging van ongeveer 9% in reserveringen bij Goboony, het grootste deelplatform voor campers in Europa.
27/08/24
Exclusief voor leden
Oplopende arbeidskosten en verliezen in gastvrijheidssector
Bedrijven in de gastvrijheidssector zijn minder positief over de bedrijfsresultaten van het afgelopen halfjaar dan de gemiddelde Nederlandse ondernemer. Ze zijn wel positiever over de arbeidsmarkt en ervaren als gevolg van het tekort aan personeel minder vaak een hoge werkdruk.
16/08/24
Weinig draagvlak voor btw-verhoging betaalde sport
Onder Nederlanders is weinig draagvlak voor de verhoging van de btw op sport. Een deel gaat minder sporten of stopt met betaalde sport. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos I&O in opdracht van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS).
05/07/24
Ook na coronajaren blijven we wandelen
In 2023 liepen Nederlanders in totaal 6,9 miljard kilometer buitenshuis. Dat is 5 procent minder dan in 2022, maar bijna een derde meer dan in pre-coronajaar 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
05/07/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs legt zes dubbel court padelbanen aan
Wat als er weinig evenementen zijn en je hebt heel veel indoor vierkante meters over. En je wilt daar toch graag rendement uithalen? De Jaarbeurs ziet een gat in de markt voor padelbanen.
01/07/24
Olympische Spelen drukken vraag naar vliegverkeer op Parijs
Air France en Transavia France hebben momenteel te kampen met druk op de verwachte inkomsten voor het zomerseizoen. Oorzaak zijn de komende Olympische Spelen in Parijs, waarbij het verkeer van en naar de Franse hoofdstad achterblijft bij andere grote Europese steden.
28/06/24
HotelPlanner.com sponsor Nederlandse Triathlon Bond (NTB).
HotelPlanner.com is sponsor geworden van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.