Geplaatst op: 17-11-2023
Auteur: NRIT redactie

Zo ondertitel je zelf je YouTube video's

Zo ondertitel je zelf je YouTube video's
Video\'s eenvoudig ondertitelen.

In de wereld van online video content is en blijft YouTube de onbetwistbare leider. Dagelijks worden miljoenen video's geüpload, en als content creator is het natuurlijk van cruciaal belang dat deze video's hun weg vinden naar een zo breed mogelijk publiek. Eén van de meest efficiënte manieren, is door ondertiteling toe te voegen aan je video's. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om je video's te ondertitelen en de voordelen die dit met zich meebrengt.


Verschillende manieren om je video's te ondertitelen

Eén van de meest gebruikte methodes om YouTube video's te ondertitelen is het handmatig toevoegen van ondertiteling. Dit kan gedaan worden door de tekst van je video uit te schrijven en deze vervolgens toe te voegen als ondertiteling. Er zijn verschillende platforms die gratis transcriberen aanbieden en ze zijn bovendien heel gebruiksvriendelijk. Het voordeel van deze handmatige methode is dat je volledige controle hebt over de ondertiteling en deze kunt aanpassen aan jouw wensen.


Een andere manier om je video's te ondertitelen is door gebruik te maken van automatische ondertiteling. YouTube biedt een automatische ondertitelingsfunctie aan die spraakherkenningstechnologie gebruikt en de gesproken tekst in je video omzet naar ondertiteling. Hoewel deze functie handig kan zijn, is het belangrijk om te noteren dat de automatische ondertiteling niet altijd even nauwkeurig is en fouten kan bevatten.


De voordelen van video-ondertiteling

Het toevoegen van ondertiteling aan je YouTube video's brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste maakt ondertiteling je video's toegankelijker voor een breder publiek. Mensen die doof of slechthorend zijn, kunnen dankzij de ondertiteling toch de inhoud van je video begrijpen. Daarnaast kunnen mensen die de taal van je video niet goed beheersen, de ondertiteling gebruiken om de inhoud beter te begrijpen. Dit zorgt er ook voor dat je boodschap overkomt bij een internationaal publiek.


Ondertiteling kan ook helpen bij het verbeteren van de vindbaarheid van je video's in zoekmachines zoals Google. Door ondertiteling toe te voegen met nauwkeurige transcripties van je gesproken inhoud, geef je belangrijke informatie over de inhoud van je video. Dit kan resulteren in een betere ranking in zoekresultaten.


Daarnaast kan het toevoegen van ondertiteling ook bijdragen aan een hogere betrokkenheid van de kijkers. Mensen hebben vaak de neiging om video's met ondertiteling langer te bekijken en zijn meer geneigd om de inhoud te onthouden. Dit kan leiden tot een grotere kans dat kijkers terugkomen voor meer van je video's.


Of je nu kiest voor automatische ondertiteling, handmatige ondertiteling of het gebruik van externe services, het toevoegen van ondertiteling heeft alleen maar voordelen.

Topics:Marketing
Trefwoorden: video, ondertitelen

CELTH
 
   
   
   
   

   

   
   

   
   
   

   


||| Nieuws |||

16/09/24
Bieb motor voor veel kleine evenementen en activiteiten
De bieb blijkt een motor in kleine evenementen in de buurt. Daarmee is het goed voor veel recreatieve activiteiten. In 2023 organiseerden de openbare bibliotheken 32 procent meer activiteiten dan een jaar eerder.
16/09/24
Exclusief voor leden
Kossmanndejong levert immersieve tentoonstelling op Boerenoorlog
In het Engelse Cornwall heeft Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong een immersieve, multimediale tentoonstelling gemaakt over de weerstand en strijd van een unieke historische gebeurtenis. Het vertelt het verhaal van de Tweede Anglo-Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika en de Britse concentratiekampen, waarbij het activisme van Emily Hobhouse centraal staat.
16/09/24
Exclusief voor leden
VakantieVeilingen van Talpa naar House of Tickets
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
16/09/24
Exclusief voor leden
Robbie Williams wordt ambassadeur bij TUI Mein Schiff Relax
Megaster Robbie Williams wordt Feel-Good-Ambassadeur van het nieuwe cruiseschip Mein Schiff Relax. TUI Cruises gaat een meerjarig partnerschap aan met de bekende artiest voor Mein Schiff.
13/09/24
Nooit eerder zo snel vloer Recreatie Vakbeurs volgeboekt
Over twee maanden vindt de 22e editie van Recreatie Vakbeurs plaats op 12, 13 en 14 november 2024. De beursorganisatie is trots op een nieuw record, de beursvloer is volledig volgeboekt. Nooit eerder is dit vakevenement zo snel volgeboekt geweest.
13/09/24
Center Parcs kiest voor bureau VML
Na een pitchronde tussen drie kanshebbers kwam communicatiebureau VML als winnaar uit de bus voor Center Parcs. Dit wereldwijd opererende creatieve bedrijf is sinds september 2024 verantwoordelijk voor alle Center Parcs-campagnes.
11/09/24
Hoger beroep over mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug
Routenetwerken Twente is het niet eens met de gerechtelijke uitspraak over de langere sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug en gaat in hoger beroep. De beheerorganisatie zet nu ook eigen onderzoek naar flora en fauna in.
11/09/24
Pier Scheveningen krijgt hotel, wellness en congrescentrum
Het reuzenrad blijft het icoon na de uitvoering van de nieuwe plannen voor de kenmerkende Pier van Scheveningen. De eigenaren willen meer leisurefuncties toevoegen aan de constructie die dringend aan renovatie toe is.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
27/09/24
27/09/24 t/m 27-09-24: Masterclass voor Startende Reisorganisaties
De VvKR organiseert op vrijdag 27 september in Nieuwegein de zesde Masterclass voor Startende Reisor...
01/10/24
01/10/24 t/m 01-10-24: De Legacy van Themajaren
Op dinsdag 1 oktober organiseert Netwerk Citymarketing Nederland de bijeenkomst ‘Legacy van themaj...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...